Αποχωρεί ο CEO της GameStop - Ράλι για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποχωρεί ο CEO της GameStop - Ράλι για τη μετοχή
Η εταιρεία δήλωσε πως αναζητεί τον επόμενο CEO καθώς μπαίνει στη φάση του πλήρη μετασχηματισμού της, δίνοντας έμφαση στο διαδικτυακό εμπόριο έναντι των φυσικών καταστημάτων.

Τέλος από τα ηνία της GameStop έβαλε ο George Sherman, ολοκληρώνοντας μια θητεία δύο ετών, σημαδευόμενη αν μη τι άλλο από αρκετές αποτυχίες.

Η εταιρεία δήλωσε πως αναζητεί τον επόμενο CEO καθώς μπαίνει στη φάση του πλήρους μετασχηματισμού της, δίνοντας έμφαση στο διαδικτυακό εμπόριο έναντι των φυσικών καταστημάτων.

Ποια είναι η όμως η GameStop. Γυρνώντας λίγο πίσω το χρόνο, η GameStop αποτέλεσε μια «σκονισμένη» εταιρεία με ξεπερασμένους δίσκους και τίτλους παιχνιδιών που από τις αρχές του 2019 έχει βάλει λουκέτο σε περισσότερα από 1.000 καταστήματά της. Η μετοχή αυτής της εισηγμένης κατάφερε να μπει στο επίκεντρο της αγοράς των 36 τρισ. δολαρίων, καθώς εκτινάχθηκε κατά 1.625% μόνο τον Ιανουάριο και κατά 3.000% στο τρίμηνο.

Υπήρξε το αγαπημένο «χαρτί» του retail μέσω της πλατφόρμας Reddit ώστε να πλήξουν τα hedge funds που σόρταραν μέχρι τέλους τη μετοχή.

Στο άκουσμα της είδηση η μετοχή αντιδρά προσυνεδριακά με άνοδο 6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider