ABN AMRO: Συμφώνησε σε διακανονισμό 480 εκατ. ευρώ - Έρευνα για «ξέπλυμα» χρήματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ABN AMRO: Συμφώνησε σε διακανονισμό 480 εκατ. ευρώ - Έρευνα για «ξέπλυμα» χρήματος
Πρόταση διακανονισμού ύψους 480 εκατ. ευρώ για την ABN AMRO, στο πλαίσιο της έρευνας για «ξέπλυμα» χρήματος στην Ολλανδία. 

Την πρόταση διακανονισμού ύψους 480 εκατ. ευρώ δέχθηκε το τραπεζικό ίδρυμα ABN AMRO, στο πλαίσιο της έρευνας για «ξέπλυμα» χρήματος στην Ολλανδία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, η ABN AMRO Bank N.V. δέχτηκε σήμερα τον διακανονισμό που πρόσφερε η ολλανδική Εισαγγελία (Dutch Public Prosecution Service (DPPS)) στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε για τις τακτικές της τράπεζας, υπό το νόμο για το «ξέπλυμα» χρήματος, καθώς και το νόμο για τη «χρηματοδότηση» τρομοκρατικών οργανισμών.

Όπως αναφέρεται, η ABN AMRO συνεργάστηκε πλήρως με την DPPS κατά τη διάρκεια της έρευνας κατά την οποία ελέγθηκε η περίοδος 2014 - 2020 και αναγνωρίζει τις προβληματικές τακτικές που εξυπηρέτησαν μη νόμιμους οργανισμούς. Για να διορθώσει αυτές τις τακτικές, η τράπεζα ανακοίνωσε πως θα ενισχύσει τα προγράμματα ελέγχου για να διαφυλάξει τη νομιμότητα των συναλλαγών.

Το ποσό του διακανονισμού θα επιβαρύνει τον ισολογισμό της τράπεζας και θα επηρεάσει τα αποτελέσματα του α' τριμήνου του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider