Πώς το click inside αυξάνει τον τζίρο των μικρών καταστημάτων παιχνιδιών – Τι συμβαίνει σε Jumbo και Μουστάκα

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς το click inside αυξάνει τον τζίρο των μικρών καταστημάτων παιχνιδιών – Τι συμβαίνει σε Jumbo και Μουστάκα
Τα μικρότερα καταστήματα παιχνιδιών, όπως και τα Χριστούγεννα που η αγορά λειτουργούσε με click away, μπορούν να διαχειριστούν πιο εύκολα τον αριθμό των πελατών που υποδέχονται με ραντεβού.

Στους «κερδισμένους» από την εφαρμογή την μεθόδου click inside στην αγορά, συγκαταλέγονται τα μικρά και συνοικιακά καταστήματα παιχνιδιών καθώς ενόψει Πάσχα, καταφέρνουν να αποσπάσουν μερίδιο από τον τζίρο που τις προηγούμενες χρονιές, συγκέντρωναν οι «μεγάλοι» του κλάδου.

Όπως συνέβη και τα Χριστούγεννα, όταν η αγορά των παιχνιδιών λειτουργούσε με click away, έτσι και τώρα λίγο πριν από Πάσχα, οι μικρότερες επιχειρήσεις έχουν το «πλεονέκτημα» της ευκολότερης διαχείρισης του αριθμού των πελατών που υποδέχονται στα καταστήματα, με αποτέλεσμα η εικόνα της πασχαλινής αγορά να αλλάζει εξαιτίας των συνθηκών.

Οι ειδικές καταστάσεις που επικρατούν λόγω των μέτρων βοηθούν αυτή την περίοδο τα μικρότερα παιχνιδάδικα επισημαίνει στο insider.gr ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών. Ο ίδιος εξηγεί μάλιστα ότι σε περιοχές εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, λόγω του περιορισμού των διαδημοτικών μετακινήσεων, τα μικρά καταστήματα δουλεύουν ασυνήθιστα καλά και πωλούν λαμπάδες, πασχαλινά και παιχνίδια τα οποία τις προηγούμενες χρονιές, με την αγορά σε κανονική λειτουργία, οι καταναλωτές αγόραζαν από μεγάλα καταστήματα που βρίσκονταν σε κοντινές περιοχές. Στις μικρότερες επιχειρήσεις, όπως περιγράφει ο κ. Παπαδόπουλος συνήθως τα ραντεβού για τους καταναλωτές γίνονται πιο άμεσα ενώ στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να μπουν μέσα στο κατάστημα, να επιλέξουν και να ψωνίσουν. Σε όσες επιχειρήσεις μάλιστα υπάρχει e-shop, οι παραδόσεις, λόγω μικρότερου όγκου, γίνονται γρήγορα.

Οι περιορισμοί στα Jumbo

Για τις μεγάλες αλυσίδες, η κατάσταση είναι διαφορετική καθώς ο αριθμός των πελάτων που δέχονται είναι σαφώς μεγαλύτερος και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για ευελιξία στα ραντεβού. Η αλυσίδα Jumbo για παράδειγμα, εφαρμόζει το click away με τον περιορισμό ότι η παραγγελία που γίνεται είναι άνω των 20 ευρώ ενώ για τις αγορές με είσοδο στο κατάστημα, το ραντεβού ισχύει μόνο για ένα άτομο και διαρκεί μόλις μισή ώρα.

Ενδεικτική του πώς «βλέπουν» τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή στην αγορά οι μεγάλες αλυσίδες, ήταν και η αναφορά του επικεφαλής του Ομίλου Απόστολου Βακάκη κατά την ενημέρωση των επενδυτών την Πέμπτη, ότι click away και click inside αποτελούν μεθόδους «παράδοσης και όχι πώλησης προϊόντων».

Παράλληλα και οι παραγγελίες μέσω του e-shop παρουσιάζουν καθυστερήσεις στην παράδοση λόγω του μεγάλου όγκου.

H συνεργασία της «Μουστάκας» με τη Wolt

Η αλυσίδα Μουστάκας από την πλευρά της σε μία προσπάθεια οι παραδόσεις να φτάνουν άμεσα στους καταναλωτές και να μην υπάρξουν οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν τα Χριστούγεννα προχωρά σε συνεργασία με την πλατφόρμα Wolt. Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 500 κωδικούς προϊόντων, λαμπάδες και παιχνίδια της εταιρείας, τα οποία οι συνεργαζόμενοι διανομείς της Wolt παραδίδουν σε περίπου 30 λεπτά. Η υπηρεσία αρχικά είναι διαθέσιμη στην Αθήνα από τα καταστήματα της εταιρείας σε Κάτω Κηφισιά, Περιστέρι, Μοναστηράκι, Αιγάλεω, Πειραιά, Μελίσσια, ΟΑΚΑ/ Μαρούσι και Ελληνικό. Η συνεργασία των δύο εταιρειών που ξεκινά για την πασχαλινή περίοδο, αναμένεται να συνεχιστεί και μετά τις γιορτές, με περισσότερους κωδικούς προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η άρση του περιορισμού των 20 ατόμων εντός των καταστημάτων που ισχύει από τη Δευτέρα και με τον αριθμό τους πλέον να καθορίζεται βάσει των τ.μ, έχει βελτιώσει, σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας της αγοράς, την αγοραστική κίνηση. Σε κάθε περίπτωση πάντως και ενώ αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα για τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα καταστήματα, όπως αποφάσισαν οι ειδικοί , θα συνεχίσουν να λειτουργούν και τις επόμενες μέρες με τους περιορισμούς των ραντεβού, του sms και του 3ωρου χρονικού ορίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider