«Όχι» στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων – Συνεχίζεται το ραντεβού στα καταστήματα

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Όχι» στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων – Συνεχίζεται το ραντεβού στα καταστήματα
Τι θα ισχύσει στην αγορά από Δευτέρα.

Αρνητική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων τόσο για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων από τη Δευτέρα όσο και για την παύση του ραντεβού στα εμπορικά καταστήματα, δύο προτάσεις που είχε διατυπώσει το αρμόδιο υπουργείο ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr στην ενημέρωση που θα γίνει στις 6 απόγευμα η μόνη αλλαγή αναμένεται να αφορά στην Κοζάνη όπου τα καταστήματα τα οποία μέχρι σήμερα παρέμεναν κλειστά, και τα οποία θα λειτουργήσουν με click away, όπως λειτουργούν και στη Θεσσαλονίκη.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα συνεχίσουν να λειτουργούν με click away και click inside, sms στο 13032 και χρονικό περιορισμό 3 ωρών, εμπορικά καταστήματα καθώς και πολυκαταστήματα τα οποία λειτουργούν υπό ενιαίο νομικό πρόσωπο. Η αλλαγή από την επόμενη εβδομάδα αφορά στην διενέργεια των υποχρεωτικών self tests και στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, κάτι που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων για χαλάρωση των μέτρων το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσθεση του υπουργείου Ανάπτυξης ήταν να καταργηθεί το ραντεβού για τις αγορές στα εμπορικά καταστήματα και να παραμείνει μόνο το sms και ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών.

Από την πλευρά των εμπόρων η αγωνία όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα κορυφώνεται καθώς η εικόνα από το πρώτο δεκαήμερο επαναλειτουργίας των καταστημάτων δεν είναι ενθαρρυντική για τον πασχαλινό τζίρο στον οποίο «ποντάρει» η αγορά για να πάρει μία ανάσα έπειτα από αρκετό καιρό. Την Πέμπτη μάλιστα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας την κατάργηση της υποχρέωσης ραντεβού για τα καταστήματα τις καθημερινές και διατήρηση της μεθόδου «click in shop» προσωρινά μόνο για το Σάββατο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider