ΑΒΑΞ, ΤΕΡΝΑ, Intrakat για την «πίτα» 143 εκατ. ευρώ των… ζημιών του «Ιανού»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΒΑΞ, ΤΕΡΝΑ, Intrakat για την «πίτα» 143 εκατ. ευρώ των… ζημιών του «Ιανού»
Πρόκειται για το έργο: «Αποκατάσταση των ζημιών στις υφιστάμενες οδικές καθώς και σε λοιπές υποδομές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2020», προϋπολογισμού 143 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Υπόθεση… τριών κατασκευαστικών ομίλων, των ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Intrakat φαίνεται να είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο «συμβόλαιο», ύψους 143 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το έργο: «Αποκατάσταση των ζημιών στις υφιστάμενες οδικές καθώς και σε λοιπές υποδομές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2020», προϋπολογισμού 143 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), διαγωνισμό στον οποίον προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δεσμεύοντας και το σχετικό κονδύλι.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επείγουσα αποκατάσταση των ζημιών επί οδοστρωμάτων, οδικών υποδομών, γεφυρών και εκτέλεσης συνοδών έργων σήμανσης, προστασίας και ασφάλειας, απορροής όμβριων κ.α., που προκλήθηκαν από τις φυσικές καταστροφές από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το υπουργείο Υποδομών με σειρά από αποφάσεις του το προηγούμενο δίμηνο προχώρησε τις διεργασίες για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που προκάλεσε η καταιγίδα ΙΑΝΟΣ το περασμένο φθινόπωρο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα δε με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, οι αρμόδιες υπηρεσίες κλήθηκαν να «τρέξουν» το συντομότερο δυνατόν τις διαδικασίες που χρειάζονται. Για τη δημοπράτηση έλαβαν πρόσκληση 3 εταιρείες, οι ΑΒΑΞ, ΤΕΡΝΑ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ενώ το ποσό καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως έχει αναδείξει σε σχετικό του θέμα το insider.gr, εδώ και καιρό η προϊστάμενη αρχή Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών είχε δώσει το απαραίτητο «πράσινο φως» για το συγκεκριμένο έργο.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ» στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2020, στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και ειδικότερα στους Δήμους Καρδίτσας, Αργιθέας και Μουζακίου. Η αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες υποδομές είναι επιβεβλημένη για την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης και της εξυπηρέτησης της διακίνησης ανθρώπων και αγαθών και της εξασφάλισης της απρόσκοπτης κυκλοφορίας με συνθήκες οδικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider