Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη – Κλειστά στην Κοζάνη

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη – Κλειστά στην Κοζάνη
Κλειστά θα παραμείνουν και την επόμενη εβδομάδα τα εμπορικά κέντρα.

Με τις μεθόδους click away και click inside όπως και στην υπόλοιπη χώρα θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα καταστήματα στην Αχαΐα ενώ στη Θεσσαλονίκη θα επιτραπεί η λειτουργία μόνο με click away. Αντίθετα στην Κοζάνη τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Κλειστά θα παραμείνουν και την επόμενη εβδομάδα τα εμπορικά κέντρα.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της Covid -19 στην Ελλάδα κατόπιν της εισήγησης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Το λιανεμπόριο στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχίσει να λειτουργεί με click away και click inside ενώ η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, σημείωσε πως υπήρξε εισήγηση από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με την παύση των ραντεβού στο λιανεμπόριο, η οποία συζητήθηκε αλλά κρίθηκε από την Επιτροπή ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, στην προσπάθεια που γίνεται να αποτραπεί ο συνωστισμός συγκεκριμένες μέρες και ώρες.

Για τα μεγάλα εμπορικά κέντρα που επίσης υπήρξε αρνητική εισήγηση από τους ειδικούς παρά την πρόταση του αρμόδιου υπουργείου, αποφασίστηκε να επανεξεταστεί η επαναλειτουργία τους σε επόμενο χρόνο καθώς όπως επεσήμανε η κ. Παπαευαγγέλου, ο κόσμος τείνει να συναθροίζεται στους διαδρόμους εντός κλειστών χώρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider