Λιανεμπόριο: Άνοιγμα στην Αχαΐα, click away στη Θεσσαλονίκη και κλειστά στην Κοζάνη

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λιανεμπόριο: Άνοιγμα στην Αχαΐα, click away στη Θεσσαλονίκη και κλειστά στην Κοζάνη
Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για το λιανεμπόριο στις κόκκινες περιοχές. Να λειτουργήσουν από το Σάββατο ζητούν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης. Το απόγευμα οι ανακοινώσεις.

Το «πράσινο φως» για άνοιγμα των καταστημάτων στην Πάτρα και εφαρμογή της μεθόδου click away στη Θεσσαλονίκη δίνει σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα, σχετικά με τις κόκκινες περιοχές στις οποίες το λιανεμπόριο παρέμεινε κλειστό αυτή την εβδομάδα. Αντίθετα αρνητική ήταν η εισήγηση για το άνοιγμα των καταστημάτων στην Κοζάνη.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης μόλις έγινε γνωστή η εισήγηση των ειδικών σημείωσε στο insider.gr πως επιθυμία των εμπόρων της πόλης είναι να επαναλειτουργήσουν από αύριο κιόλας, ώστε να μη χαθεί το Σάββατο, μια μέρα με αυξημένη συνήθως αγοραστική κίνηση και ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο να δημοσιευτεί η σχετική απόφαση σε ΦΕΚ από σήμερα ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν άμεσα.

Οι λοιμωξιολόγοι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εισηγούνται παράλληλα να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά κέντρα παρά την πρόταση του υπουργείο Ανάπτυξης να λειτουργήσουν από τη Δευτέρα με αυστηρά μέτρα προστασίας όπως στην υπόλοιπη αγορά. Όπως επεσήμανε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης η πρόταση για άνοιγμα των εμπορικών κέντρων που είχε διατυπωθεί και την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο όπως ο ίδιος τόνισε «θα πειθαρχήσουμε στις απόψεις των ειδικών».

Μετά τη εισήγηση των λοιμωξιολόγων τις τελικές αποφάσεις αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση ενώ οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 6 το απόγευμα από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Διαβάστε επίσης:

«Κληρώνει» σήμερα για λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές και εμπορικά κέντρα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider