Για «χοντρά πορτοφόλια» οι πολυτελείς κατοικίες στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για «χοντρά πορτοφόλια» οι πολυτελείς κατοικίες στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα»
Μέχρι και 40.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο οι λουξ βίλες και τα προνομιακά ακίνητα σε Αστέρα και Βουλιαγμένη. Για «ολίγους» εύπορους το «πακέτο» του παραλιακού μετώπου.

Τιμές για ολίγους ή και για… ελάχιστους, που μπορεί να κυμαίνονται από τα 10.000-12.000 ευρώ/τ.μ. και να φτάνουν έως 40.000 ευρώ «το μέτρο», δηλαδή για «πορτοφόλια» εύπορων Ελλήνων ή ξένων κροίσων, αλλά και για σχετικά περιορισμένο αριθμό πολυτελών κατοικιών διαμορφώνονται ήδη στην περίφημη Αθηναϊκή Ριβιέρα, δηλαδή κατά βάση στο παραλιακό μέτωπο των νοτίων προαστίων της πρωτεύουσας, κυρίως στο κομμάτι της Αττικής που εκτείνεται από τον Φλοίσβο και το Ελληνικό έως τη Βουλιαγμένη, τη Βούλα και τις γύρω εκτάσεις.

Οι αναπτύξεις υπερπολυτελών λουξ βιλών και τα σχέδια για νέες κατοικίες ή διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών που απευθύνονται σε «μεγάλα βαλάντια» και μόνο, αναμορφώνουν τον «χάρτη» των ακινήτων στο παραλιακό μέτωπο. Τα projects που θα γίνουν στον Άλιμο (π.χ. στη μαρίνα), στο Ελληνικό και τον Αγιο Κοσμά (mega project της Lamda Development), στη Γλυφάδα (π.χ. Αστέρια) ή στη Βούλα (των Hines-Henderson) και αλλού, θα έρθουν να προστεθούν στις πολυτελείς κατοικίες του συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης ή στα σχέδια της Εκκλησίας για αξιοποίηση των εκτάσεών της (ιδίως στα νότια προάστια με έμφαση σε Βουλιαγμένη έως Βάρκιζα) συνθέτοντας ένα παζλ υψηλών προδιαγραφών, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για λίγες εκατοντάδες, ή έστω 1-2 χιλιάδες, μόλις ακίνητα.

Αλλωστε, στις 13 μόλις βίλες του Αστέρα Βουλιαγμένης, θα προστεθούν (εάν δεν προκύψει αναβολή λόγω κόντρας των Hines/Henderson με τον τοπικό Δήμο) 300-400 διαμερίσματα στη Βούλα, κάποιες κατοικίες σε Γλυφάδα ή Αλιμο, τα «φιλέτα» του Ελληνικού (στο νότιο τμήμα προς τη μαρίνα και στον Πύργο κατοικιών) κ.λπ. Που θα φτάσει το «ταβάνι» των ζητούμενων τιμών για κατοικίες υψηλής ποιότητας, θα φανεί τα προσεχή χρόνια.

Οσον αφορά στις τιμές, θα αναφερθούμε σε όσα σημειώνουν στελέχη της κτηματαγοράς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή πέριξ της Βουλιαγμένης. Οι ζητούμενες τιμές πώλησης «ξεκινούν από 10.000-11.000 ευρώ ανά τ.μ., για παράδειγμα στο πάνω κομμάτι της πόλης, κάπου 15.000 ευρώ/τ.μ. πουλάει η κάτω ζώνη της Βουλιαγμένης, σε κάποια άλλα σημεία θα δούμε έως και 25.000-30.000 ευρώ/τ.μ., ενώ αν κινηθούμε προς τις βίλες του Αστέρα, θα δούμε τιμές… 40.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο».

Προφανώς βέβαια, σε περιοχές πριν τη Βουλιαγμένη οι τιμές έχουν… σαφώς χαμηλότερο «ταβάνι» αλλά τα νούμερα του «προνομιακού φιλέτου» της Αττικής, είναι ενδεικτικά του πως διαμορφώνεται σταδιακά το παζλ στην περίφημη «Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider