Bloomberg: «Έκρηξη» συγχωνεύσεων και εξαγορών στο καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 2 δεκαετιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: «Έκρηξη» συγχωνεύσεων και εξαγορών στο καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 2 δεκαετιών
Οι συμφωνίες από τους Ευρωπαίους αγοραστές ενισχύθηκαν κατά 41% στα 286 δισ. δολάρια, ενώ οι εταιρείες σε Ασία - Ειρηνικό δαπάνησαν 261 δισ. δολάρια. 

Σε επίπεδο - ρεκόρ επέστρεψε το πρώτο τρίμηνο του 2021 η «βιομηχανία» των εξαγορών, φτάνοντας το ποσό των 1,1 τρισ. δολαρίων, καταγράφοντας την καλύτερη έναρξη έτους από το 1998, τουλάχιστον, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές ενισχύθηκαν σε κάθε περιοχή, με την Βόρεια Αμερική να ηγείται με συναλλαγές αξίας 644 δισ. δολαρίων. Οι συμφωνίες από τους Ευρωπαίους αγοραστές ενισχύθηκαν κατά 41% στα 286 δισ. δολάρια, ενώ οι εταιρείες σε Ασία - Ειρηνικό δαπάνησαν 261 δισ. δολάρια. 

«Δεν έχω δει αυτά τα επίπεδα δραστηριότητας για πολύ καιρό και δεν προβλέπω σημαντική μείωση σύντομα», ανέφερε η Άλισον Χάρντινγκ - Τζόουνς, επικεφαλής των M&A της Citigroup για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. «Η αξία των μετοχών έχει ενισχυθεί, οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι υποστηρικτικές και υπάρχει χρήμα που έρχεται από διάφορα μέρη», πρόσθεσε. 

insider



Καθώς η πανδημία «καθήλωσε» τις συμφωνίες και απείλησε τα έσοδα σε όλους τους κλάδους πέρυσι, η αισιοδοξία από τους εμβολιασμούς και την οικονομική ανάπτυξη ενίσχυσε σημαντικά τις συμφωνίες, με την ανάκαμψη να έχει ξεκινήσει από τα τέλη του προηγούμενου έτους. 

Η μεγαλύτερη συμφωνία του πρώτου τριμήνου ήταν η εξαγορά των δραστηριοτήτων εκμίσθωσης αεροσκαφών της General Electric Co. από την AerCap Holdings NV, αξίας 30 δισ. δολαρίων, ενώ ακολουθεί η εξαγορά της Kansas City Southern από την Canadian Pacific Railway έναντι 25 δισ. δολαρίων. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider