Πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα από τη Δευτέρα

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα από τη Δευτέρα
 «Τώρα είναι στιγμή ευθύνης» δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Ανεβάζει ρολά από τη Δευτέρα 5 Απρίλιου το λιανεμπόριο, εκτός των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη θετική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Οι αγορές θα γίνονται με προκαθορισμένο ραντεβού, με τους καταναλωτές να στέλνουν SMS στο 13032, με δυνατότητα μόνο για ένα ημερησίως και έχοντας περιθώριο τριών ωρών να ολοκληρώσουν τις αγορές τους.

Ουσιαστικά δηλαδή, επιστέφουν στα καταστήματα οι μέθοδοι click away και click inside που είχαν εφαρμοστεί και το προηγούμενο διάστημα, με την είσοδο ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα και μέγιστο αριθμό 20 πελάτες κατά περίπτωση. Ο επιπλέον περιορισμός είναι o νέος 5ψήφιος ο οποίος είναι ήδη έτοιμος και πλέον θα τεθεί σε εφαρμογή, με στόχο να περιορίζονται οι άσκοπες μετακινήσεις των καταναλωτών καθώς και εικόνες με πολύωρες ουρές έξω από τα καταστήματα που είχαν παρατηρηθεί την προηγούμενη φορά που άνοιξε η αγορά.

«Τώρα είναι στιγμή ευθύνης»

Η πρώτη αντίδραση από τους εμπόρους που ανέμεναν το πράσινο φως για να ανοίξουν ξανά τα καταστήματά τους, ήρθε αμέσως μετά τις ανακοινώσεις, με τη δήλωση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρου Καφούνη ο οποίος τόνισε πως «τώρα είναι στιγμή ευθύνης για όλους μας ώστε όχι απλώς να μη βρεθούμε μπροστά σε νέες δυσάρεστες εκπλήξεις, αλλά με εμάς ως παράδειγμα, σύντομα να επανέλθουν στην κανονικότητα όλες οι κοινωνικές δραστηριότητες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider