Διεθνή
29-03-2021 | 15:47

Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 1 δισ. δολαρίων από την Tencent Music

Newsroom
Μοιράσου το
Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 1 δισ. δολαρίων από την Tencent Music
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την έναρξη του μεγαλύτερου προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών στην ιστορία της ανακοίνωσε η εταιρεία υπηρεσιών streaming μουσικής Tencent Music Entertainment Group (TME).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας έως και 1 δισ. δολαρίων, μετά τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα ο τίτλος της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, η TΜΕ, κοινοπραξία των εταιρειών Spotify και Tencent, που παρέχει μουσικές υπηρεσίες streaming στην κινεζική αγορά, έχασε σχεδόν ένα τρίτο της αξίας της την προηγούμενη εβδομάδα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα των μαζικών πωλήσεων κινέζικων μετοχών του τεχνολογικού κλάδου.

Μέρος των ρευστοποιήσεων ήρθε μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να υιοθετήσει νόμο που ενδέχεται να οδηγήσει στην έξοδο από τους δείκτες εταιρειών που παραβαίνουν τους νέους λογιστικούς κανόνες.

Ωστόσο, ασκήθηκε περαιτέρω πίεση καθώς η Archegos Capital Management αναγκάστηκε να κλείσει τις θέσεις που είχε σε ορισμένα μεγάλα ονόματα του κλάδου της τεχνολογίας στην Κίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.