Facebook: Έκλεισε 1,3 δισεκατομμύρια fake λογαριασμούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Facebook: Έκλεισε 1,3 δισεκατομμύρια fake λογαριασμούς
Το κοινωνικό δίκτυο αφαίρεσε, επίσης, περισσότερα από 12 εκατομμύρια κομμάτια περιεχομένου για τον covid-19 και για τα εμβόλια.

Η Facebook ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έκλεισε 1,3 δισεκατομμύρια fake λογαριασμούς στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2020.

Το κοινωνικό δίκτυο αφαίρεσε, επίσης, περισσότερα από 12 εκατομμύρια στοιχεία περιεχομένου για τον covid-19 και για τα εμβόλια που ειδικοί του κλάδου υγείας χαρακτήρισαν παραπληροφόρηση.

«Υιοθετούμε σκληρή γραμμή ενάντια σε αυτή τη δραστηριότητα και μπλοκάρουμε εκατομμύρια fake λογαριασμούς καθημερινά, τους περισσότερους από αυτούς τη στιγμή της δημιουργίας τους. Μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2020, απενεργοποιήσαμε περισσότερους από 1,3 δισεκατομμύρια», ανέφερε η εταιρεία.

H Facebook λαμβάνει, επίσης, μέτρα για να καταστείλει το κρυφό περιεχόμενο που στηρίζεται στους ψεύτικους λογαριασμούς.

«Επίσης, ερευνούμε και απομακρύνουμε καλυμμένες ξένες και εγχώριες ενέργειες επιρροής που στηρίζονται στους fake λογαριασμούς. Την τελευταία τριετία, έχουμε απομακρύνει πάνω από 100 δίκτυα συντονισμένης, μη αυθεντικής συμπεριφοράς από την πλατφόρμα μας», ανέφερε η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider