Μετρό: Θέμα χρόνου οι πρόδρομες εργασίες

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετρό: Θέμα χρόνου οι πρόδρομες εργασίες
Τα πρώτα δύο εργοτάξια αναμένεται να στηθούν στα άκρα της γραμμής, δηλαδή στο Άλσος Βεΐκου και στο Γουδή.

Θέμα ημερών είναι η έναρξη των εργασιών για την επέκταση του Μετρό της Αθήνας, όσον αφορά τουλάχιστον τις πρόδρομες εργασίες. Σύμφωνα με όσα σχολίασε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της διοίκησης της ΑΒΑΞ ότι τα έργα θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους, η υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση των πρόδρομων εργασιών για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό αναμένεται άμεσα, στις 29 Μαρτίου.

Βέβαια, η αναφορά σχετίζεται με τη σύμβαση (σχεδόν 30 εκατ. ευρώ) που θα υπογραφεί με την εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ, που έχει αναλάβει τις πρόδρομες εργασίες του project έτσι ώστε να παραδοθεί κατόπιν στον κύριο εργολάβο κατασκευής της βασικής γραμμής 4, τον όμιλο ΑΒΑΞ. Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης θα ξεκινήσουν οι αρχικές εργασίες.

Όπως εξηγεί ο κ. Ταχιάος, θα ξεκινήσουν «οι δοκιμαστικές τομές, οι σωστικές ανασκαφές και οι μετατοπίσεις των δικτύων, ώστε όλοι οι χώροι στους οποίους θα δημιουργηθούν φρέατα και σταθμοί του μετρό, να αποδοθούν ελεύθεροι βαρών στον κυρίως κατασκευαστή, στον προγραμματισμένο χρόνο». Τ

Τα πρώτα δύο εργοτάξια αναμένεται να στηθούν στα άκρα της γραμμής, δηλαδή στο Άλσος Βεΐκου και στο Γουδή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider