Folli Follie: Σήμερα η επαναληπτική γενική συνέλευση για τη συμφωνία εξυγίανσης

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Folli Follie: Σήμερα η επαναληπτική γενική συνέλευση για τη συμφωνία εξυγίανσης
Στην επαναληπτική γενική συνέλευση οι μέτοχοι της εταιρείας καλούνται να εγκρίνουν τη συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας.

Για σήμερα, Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η εξ αναβολής γενική συνέλευση των μετόχων της Folli Follie προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι στη γενική συνέλευση της 10ης Μαρτίου δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία, καθώς η συμμετοχή ανήλθε στο 16,19%, με τον βασικό μέτοχο Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ο οποίος έχει προφυλακιστεί, να μην δίνει το «παρών».

Στη περίπτωση πάντως που ο κ. Κουτσολιούτσος επιλέξει να κρατήσει την ίδια στάση και στην επαναληπτική γενική συνέλευση, η εταιρεία αναμένεται να ακολουθήσει τη σχετική διαδικασία που προβλέπει την τοποθέτηση ειδικού εντολοδόχου, ο οποίος υποκαθιστά τον μέτοχο και ασκεί το δικαίωμα ψήφου.

Η έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης, η οποία στις αρχές Φεβρουαρίου συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, από τους μετόχους, αποτελεί ουσιαστικά το τελευταίο βήμα που είναι απαραίτητο να γίνει στην πορεία προς την αναδιάρθρωση της εταιρείας. Μέσα στο επόμενο τρίμηνο, εκτός απροόπτου, άλλωστε, αναμένεται και η απόφαση σχετικά με το αίτημα που έχει κατατεθεί για υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106 β, δ του πτωχευτικού κώδικα.

Σημειώνεται ότι η Folli Follie, πρόσφατα εξασφάλισε χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ από την Arena Investors, η οποία κάλυψε το 97,16% των ομολογιών που εκδόθηκαν, με εγγύηση ακίνητα της εταιρείας χωρίς βάρη. Η επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης στη συνέχεια θα ανοίξει τον δρόμο για τη σύσταση των δύο νέων εταιρειών OpsCo και AssetCo, στις οποίες θα μεταβιβαστούν αντίστοιχα η εμπορική δραστηριότητα και τα περιουσιακά στοιχεία της σημερινής εταιρείας. Μεταξύ άλλων το σχέδιο εξυγίανσης, προβλέπει «κούρεμα» των συνολικών υποχρεώσεων κατά περίπου 70% ενώ οι ομολογιούχοι θα αποκτήσουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου στις νέες εταιρείες που θα δημιουργηθούν. Αντίθετα οι απαιτήσεις του δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών δεν θίγονται από τη συμφωνία εξυγίανσης.

Διαβάστε επίσης:

Tα επόμενα βήματα για τη Folli Follie και οι νέες συνεργασίες

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider