Forbes: Κατακόρυφη άνοδος στις τιμές ακινήτων - Αύξηση 30,3% στην Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Forbes: Κατακόρυφη άνοδος στις τιμές ακινήτων - Αύξηση 30,3% στην Τουρκία
Οι τιμές στο real estate μόνιμης κατοικίας κατέγραψαν άνοδο 5,3% το 2020, σε σχέση με το 2019, με βάση τα δεδομένα από 56 χώρες.

Με το γρηγορότερο ρυθμό της τελευταίας τριετίας σημειώνεται η αύξηση στις τιμές ακινήτων μόνιμης κατοικίας, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας real estate Knight Frank.

Συγκεκριμέμα, οι τιμές στο real estate μόνιμης κατοικίας κατέγραψαν άνοδο 5,3% το 2020, σε σχέση με το 2019, με βάση τα δεδομένα από 56 χώρες. 

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία για τέταρτο συνεχόμενο 3μηνο, όπου οι τιμές ακινήτων εκτοξεύθηκαν κατά 30,3%. Ακολουθεί η Νέα Ζηλανδία με ποσοστό 19% κατά το τελευταίους μήνες, ενώ η Σλοβακία «κλείνει» το Top3 με αύξηση 16%. 

insider

 

Σύμφωνα με την έκθεση της Knight Frank πως είναι αρκετοί παράγοντες που «ωθούν» τις τιμές στην αγορά κατοικιών, διεθνώς, όπως τα χαμηλά επιτόκια, τα οποία αυξάνουν τη ζήτηση. Η ζήτηση όμως δεν βρίσκει και την αντίστοιχη προσφορά, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων αποφεύγουν να βάλουν πωλητήριο πριν διασφαλίσουν την επόμενη κατοικία τους. Παράλληλα, ρόλο έχουν παίξει και οι περιορισμοί λόγω πανδημίας Covid, με την τηλεργασία και τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις να επηρεάζουν τα κριτήρια επιλογής κατοικίας, όπως υπάρξη γραφείου και εξωτερικών χώρων. 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider