Η πρόταση Μπακατσέλου (Pyramis) στην προσπάθεια διάσωσης του εργοστασίου της Pitsos

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πρόταση Μπακατσέλου (Pyramis) στην προσπάθεια διάσωσης του εργοστασίου της Pitsos

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της εταιρείας Pyramis συμφερόντων Νίκου Μπακατσέλου, με τη γερμανική BHS, ιδιοκτήτρια του εργοστασίου της Pitsos στο Ρέντη, στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να μην κλείσει, όπως προβλέπεται, στο τέλος του μήνα.

Η πρόταση του κ. Μπακατσέλου σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο ίδιος στο insider.gr περιλαμβάνει αρχικά την ενοικίαση του εργοστασίου στου Ρέντη καθώς και του εξοπλισμού και την εξαγορά του, σε δεύτερο όμως χρόνο. Στόχος για την εταιρεία του, όπως ανέφερε, είναι μία μονάδα παραγωγής με εξαγωγικό χαρακτήρα. Σημειώνεται πως η Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ είναι μία ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ολοκληρωμένων λύσεων για την κουζίνα και το μπάνιο η οποία ιδρύθηκε το 1959 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με τους εργαζομένους της Pitsos σχεδιάζεται, όπως επεσήμανε η αξιοποίηση 100 εργαζομένων το πρώτο 12μηνο ενώ εφόσον και οι συνθήκες στην αγορά το επιτρέψουν ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί μέσα στην επόμενη διετία.

Yπενθυμίζεται ότι η πολυεθνική BSHστην οποία ανήκει η Pitsos είχε ήδη είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση της να αποχωρήσει από την Ελλάδα από το 2018, μεταφέροντας την παραγωγή στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Αντίστροφη μέτρηση για το εργοστάσιο της Pitsos στην Ελλάδα - Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider