Ενδιαφέρον από επενδυτές παγκόσμιου «βεληνεκούς» για τους Πύργους της Lamda Development στο Ελληνικό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενδιαφέρον από επενδυτές παγκόσμιου «βεληνεκούς» για τους Πύργους της Lamda Development στο Ελληνικό
Σε κάθε περίπτωση, μέσα στο προσεχές δίμηνο θα έχουμε νεότερα και για το project των δύο Πύργων.

Περίπου 15 επενδυτικά σχήματα φέρονται να υπέβαλαν προσφορές στη διαδικασία που «έτρεξαν» οι σύμβουλοι Deloitte και Savills για τους δύο Πύργους κατοικιών και γραφείων που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Lamda Development στο Ελληνικό.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από στελέχη της αγοράς που παρακολουθούν το εν λόγω project και μιλούν για «πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον», με την πλειοψηφία μάλιστα των ενδιαφερόμενων να γέρνει… υπέρ των ξένων ονομάτων. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για ισχυρά σχήματα, κάποια εκ των οποίων δεν έχουν μέχρι στιγμής παρουσία στην ελληνική αγορά αλλά εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να «πιάσουν πόστο» στο εγχώριο real estate.

«Μία mega επένδυση όπως αυτή που προωθεί η Lamda Development στην έκταση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό δεν θα μπορούσε παρά να προσελκύσει το ενδιαφέρον… παικτών και διεθνούς βεληνεκούς σε κάθε κομμάτι της επένδυσης, οικιστικό, εμπορικό, τουριστικό, καζίνο κ.α. Το ίδιο έχει συμβεί και για τους περίφημους δύο Πύργους της Lamda».

Με αυτά τα λόγια, το στέλεχος της αγοράς που παρακολουθεί την όλη διαδικασία προόδου για το Ελληνικό, επιχείρησε να σκιαγραφήσει, μιλώντας στο insider, το «προφίλ» των επενδυτών που έδειξαν αρχικό ενδιαφέρον στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ των ενδιαφερόμενων είναι και κάποιες από τις εγχώριες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων ή και ξένα funds που εσχάτως δείχνουν έντονη δράση (υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχαν κυκλοφορήσει στην αγορά σενάρια περί ενδιαφέροντος από Hines, Brook Lane, Prodea, Dimand, Orilina για τους δύο Πύργους). Ωστόσο επειδή η διαδικασία πρόσφατα ολοκληρώθηκε, θέλησε για την ώρα να μην επεκταθεί σε ονοματολογία για λόγους εμπιστευτικότητας.

Σε κάθε περίπτωση, μέσα στο προσεχές δίμηνο θα έχουμε νεότερα και για το project των δύο Πύργων, καθώς στο χρονικό διάστημα Μαρτίου-Απριλίου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, θα συσταθούν δύο εταιρείες ειδικού σκοπού, μια για τον κάθε Πύργο, με στόχο τη δημιουργία αντίστοιχων κοινοπραξιών που θα αναλάβουν την κατασκευή και διαχείριση των Πύργων. Πληροφορίες θέλουν στην εταιρεία ειδικού σκοπού για τον Πύργο Γραφείων τη Lamda να έχει μειοψηφικό ποσοστό (περίπου 25%), ενώ στον Πύργο Κατοικιών στην Μαρίνα, να έχει πλειοψηφικό ποσοστό (περίπου 75%). Η ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού αναμένεται να συμβεί εντός του 2021.

Όσον αφορά στους δύο αυτούς πύργους - τοπόσημο, ο Πύργος Κατοικιών, ύψους έως 200 μέτρων, με συνολική επιφάνεια 45.000 τ.μ., βρίσκεται κάτω στη Μαρίνα. Ο Πύργος Γραφείων θα βρίσκεται στο πάνω μέρος της έκτασης, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Η διαδικασία, εκτός απροόπτου, θα γίνει στο πρότυπο της συνεργασίας Lamda Development S.A. και ΤΕΜΕΣ A.E. (Costa Navarino – Hilton Αθηνών, του ομίλου Κωνσταντακόπουλου) που έχουν προχωρήσει στη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, κατά την πρώτη πενταετή φάση της υλοποίησης του έργου (σε ποσοστό 30%-70%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider