Ελλάκτωρ: Αίτημα από Μπάκο-Καϋμενάκη για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: Αίτημα από Μπάκο-Καϋμενάκη για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης
Η Εταιρεία θα κινηθεί σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες.

Αίτημα για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Ελλάκτωρ εκ μέρους της GREENHILL INVESTMENTS LIMITED, συμφερόντων των κ.κ. Δημητρίου Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη, κατόχου ποσοστού 16,95% του μετοχικού της κεφαλαίου (και μέσω σχετικής συμφωνίας με την μέτοχο Pemanoaro Ltd, ελέγχει επιπλέον ποσοστό 8,63% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας) επέδωσε στη διοίκηση της εταιρείας δικαστικός επιμελητής.

1. Ανάκληση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας

2. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων / μη εκτελεστικών μελών)

3. Ανάκληση του συνόλου των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας (αρ. 44 ν.4449/2017) 4. Εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας (αρ. 44 ν.4449/2017) 5. Απόφαση για διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου της εταιρείας (10 τελευταίων χρήσεων).

Η Εταιρεία θα κινηθεί σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, συγκαλώντας Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 141 του ν. 4548/2018, και θα ενημερώσει σχετικά και σε κάθε περίπτωση αρμοδίως το επενδυτικό κοινό.

Οι κύκλοι της διοίκησης της Ελλάκτωρ χαρακτήρισαν την εξέλιξη αυτή ως «επικίνδυνη γελοιότητα». Και προσέθεσαν ότι η πλευρά Μπάκο - Καϋμενάκη θα ηττηθεί με μεγαλύτερη διαφορά καθώς η συμπεριφορά αυτή, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, προσβάλει τους μετόχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider