Cenergy: Συνεργασία ΔΕΠΑ Εμπορίας, ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων και Σωληνουργείας Κορίνθου για την προώθηση υδρογόνου στο ενεργειακό σύστημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Cenergy: Συνεργασία ΔΕΠΑ Εμπορίας, ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων και Σωληνουργείας Κορίνθου για την προώθηση υδρογόνου στο ενεργειακό σύστημα

Η Cenergy Holdings SA ανακοίνωσε πως στις 25 Φεβρουαρίου, η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων και η Σωληνουργεία Κορίνθου, που αποτελεί τον κλάδο σωλήνων χάλυβα της Cenergy Holdings, προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU), το οποίο στοχεύει στην υλοποίηση κοινών δράσεων, για την προώθηση και την επέκταση της χρήσης του υδρογόνου στο ενεργειακό σύστημα της Ελλάδας.

Αρχικό στάδιο της παραπάνω συμφωνίας, αποτελεί η ανάπτυξη όλων των απαραίτητων τεχνικών προδιαγραφών για την υποστήριξη σύγχρονης υποδομής δικτύου σωληνώσεων υδρογόνου στην Ελλάδα και η ανάλυση των προαπαιτούμενων για τη μετατροπή του υπάρχοντος δικτύου φυσικού αερίου, ώστε να υποστηρίζεται η διανομή υδρογόνου.

Συμφωνήθηκε επίσης η διαρκής ανταλλαγή πληροφοριών αναφορικά με δραστηριότητες προώθησης του υδρογόνου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το καθαρό Υδρογόνο (European Clean Hydrogen Alliance) και του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου (Hydrogen Europe). Παράλληλα, διαμορφώθηκε κοινή γραμμή για την αντιμετώπιση πιθανών τεχνικών προκλήσεων στη μεταφορά αγωγών άλλων ανερχόμενων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το βιομεθάνιο.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η στενή συνεργασία σε θέματα σχεδιασμού, επιλογής υλικού και πιστοποίησης για Έργα Στρατηγικής Σημασίας των ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων, όπως για παράδειγμα το φιλόδοξο Έργο «White Dragon» στη Δυτική Μακεδονία, ο αγωγός EastMed στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και άλλα σημαντικά έργα, τα οποία θα συμβάλλουν στην επίτευξη του οράματος της ενεργειακής μετάβασης της Ελλάδας.

Σχετικά με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, είναι η εταιρεία που εισήγαγε φυσικό αέριο στην Ελλάδα και μία από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας φυσικού αερίου στην Ελλάδα, που δραστηριοποιείται στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου. Έχοντας συνάψει μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου και ΥΦΑ, υποστηρίζει την επάρκεια εφοδιασμού και την ασφάλεια της χώρας, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει σημαντικές πρωτοβουλίες, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο ως κόμβος διαμετακόμισης φυσικού αερίου στην Ευρώπη από χώρες με πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου. Η ΔΕΠΑ ξεκίνησε πρόσφατα να διαμορφώνει τις δραστηριότητές της με βάση την Ευρωπαϊκή Πράσινη Ατζέντα και έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των έργων ΑΠΕ, υδρογόνου και βιομεθανίου. Η ΔΕΠΑ κατέχει τη θέση του Συμπροέδρου ενός από τα έξι στρογγυλά τραπέζια του ΕUROPEAN CLEAN HYDROGEN ALLIANCE, που ιδρύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στοχεύει στην ανάπτυξη και τη διαχείριση επενδύσεων, προκειμένου να διευκολύνει και να εφαρμόσει τη στρατηγική της ΕΕ για το υδρογόνο, μέσω της εκτέλεσης «ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΟΙΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (IPCEI)». Η ΔΕΠΑ συντονίζει, επίσης, το υπό μελέτη ελληνικό έργο IPCEI με το όνομα «WHITE DRAGON». Η ΔΕΠΑ, ακόμη, είναι μέλος διαφόρων ομάδων εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υδρογόνου. Στον τομέα των ΑΠΕ, τέλος, η ΔΕΠΑ έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της εγκατάστασης ηλιακών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider