Facebook και Αυστραλία κατέληξαν σε συμφωνία για την προβολή ειδήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Facebook και Αυστραλία κατέληξαν σε συμφωνία για την προβολή ειδήσεων

Σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Αυστραλίας κατέληξε το Facebook και θα επιτρέψει και πάλι την προβολή ειδησεογραφικών σελίδων στην πλατφόρμα. Η διαμάχη είχε ξεσπάσει όταν η χώρα του Ινδό-Ειρηνικού είχε θέσει προς διαβούλευση νομοσχέδιο που θα επέβαλλε σε social media, όπως το Facebook και το Τwitter, να πληρώνουν για την αναπαραγωγή ειδήσεων από τοπικά μέσα.

«Μετά από εκτενείς συζητήσεις, είμαστε ικανοποιημένοι που η αυστραλιανή κυβέρνηση συμφώνησε με μια σειρά αλλαγών και εγγυήσεων που άπτονται των πιο βασικών μας ανησυχιών για τις εμπορικές συμφωνίες οι οποίες θα αναγνωρίζουν τα οφέλη που προσφέρει η πλατφόρμα μας στους εκδότες, σε σχέση πάντα και με τα οφέλη που η πλατφόρμα μας αποκομίζει από τους εκδότες», ανακοίνωσε το Facebook.

«Ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, τώρα μπορούμε να εργαστούμε έτσι ώστε να επεκτείνουμε την επένδυση μας στην δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον και να επαναφέρουμε τις ειδήσεις για τους Αυστραλούς στο Facebook μέσα στις επόμενες μέρες».

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον εισήγαγε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο προτεινόμενο νομοσχέδιο που αφορά τον διαπραγματευτικό κώδικα για τα μέσα ενημέρωσης και αναμένεται να μπει σε ψηφοφορία σύντομα, από τον Δεκέμβριο που πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider