Ελληνικό: Σε ετοιμότητα η Lamda Development – Τα προαπαιτούμενα και ο «χρόνος ωρίμανσης»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνικό: Σε ετοιμότητα η Lamda Development – Τα προαπαιτούμενα και ο «χρόνος ωρίμανσης»

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το επιτελείο της Lamda Development καθώς προσδοκά το προσεχές διάστημα να είναι… «πυκνό διεργασιών» στο μέτωπο της προώθησης των εξελίξεων στην mega επένδυση του Ελληνικού.

Προφανώς και η πανδημία ή οι καθυστερήσεις που είχαν παρατηρηθεί από αρμόδιους φορείς τα προηγούμενα χρόνια έχουν επηρεάσει την πορεία του τεράστιου αυτού -όχι μόνο για τον όμιλο και τους συνεταίρους του αλλά για ολόκληρη την ελληνική οικονομία- έργου. Ωστόσο, στελέχη της αγοράς και του ομίλου ισχυρίζονται ότι τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί πριν λίγο καιρό παραμένουν λίγο ως πολύ σε ισχύ και δεν εμφανίζουν τάση εκτροχιασμού παρά το γεγονός ότι η πανδημία δεν βοηθάει τις διαδικασίες γενικότερα στην οικονομική και επιχειρηματική ζωή της χώρας .

Αν και τα προαπαιτούμενα για το οριστικό κλείσιμο της συναλλαγής της Lamda με το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί, καθώς ακόμα εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις από το ΣτΕ, μέσα στο προσεχές δίμηνο αναμένονται εξελίξεις για το μεγάλο project του Ελληνικού. Το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη και εξαρχής εκλαμβάνονταν από όλους τους εμπλεκόμενους ως ένα πολύπλοκο έργο που θα απαιτούσε χρόνο και προσπάθειες.

Οι άνθρωποι της Lamda Development και της Hellinikon βρίσκονται εν αναμονή εξελίξεων προφανώς για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, για τη σύμβαση όσον αφορά στο Καζίνο, που αποτελεί και προαπαιτούμενο για την προώθηση της συνολικής επένδυσης (εκκρεμούν τελική συμφωνία, να περάσει η σύμβαση από Ελεγκτικό Συνέδριο και Βουλή) κ.α. Προφανώς βέβαια, όπως είναι γνωστό, όταν έρθει το «οκ» για μια σειρά από εκκρεμότητες, θα χρειαστεί εύλογο χρονικό διάστημα για να οριστικοποιηθούν οι μελέτες, ώστε να εκδοθεί η οικοδομική άδεια προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίας.

Αναφορικά με το μέτωπο της αξιοποίησης των δύο Πύργων, όπου η Lamda θέλει να συγκροτήσει κοινοπραξίες με μεγάλους επενδυτές στα πρότυπα της συμφωνίας που έχει ήδη ανακοινωθεί με την ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου και τη συμμετοχή του Olayan Group, για την ανάπτυξη των δύο ξενοδοχείων, οι εξελίξεις απαιτούν ακόμα ένα μικρό χρόνο ωρίμανσης. Ισως μάλιστα, εκτός απροόπτου, τελικά να μην υποβληθούν στους συμβούλους, Deloitte και Savills, μέσα στον Φεβρουάριο οι μη δεσμευτικές προσφορές για τους δύο Πύργους εντός της έκτασης, αλλά να πάει το θέμα για λίγο αργότερα.

Αλλά και αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες. Πρόκειται για τα projects που αφορούν στον Πύργο με χώρους γραφείων και ξενοδοχείου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και τον οικιστικό Πύργο επί της Παραλιακής.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τουλάχιστον λέγεται από ανθρώπους της αγοράς, τόσο τα στελέχη της εταιρείας συμφερόντων του κ. Σπύρου Λάτση, όσο και οι αρμόδιοι φορείς «παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τις προβλεπόμενες προθεσμίες, με στόχο να επιλύσουν τυχόν δυσλειτουργίες που προκύπτουν».

Διαβάστε επίσης:

Άδ. Γεωργιάδης: Εντός του μήνα οι τελικές ανακοινώσεις για το Ελληνικό - Όλα είναι εντός χρονοδιαγράμματος

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider