Ο Έλον Μασκ «στέλνει» στο διάστημα τον δισεκατομμυριούχο Τζάρεντ Αϊζακμαν

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ «στέλνει» στο διάστημα τον δισεκατομμυριούχο Τζάρεντ Αϊζακμαν

Ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα θέλει να κάνει πραγματικότητα εντός του 2021 ο Έλον Μασκ, ο οποίος σχεδιάζει να στείλει σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Γη, με πλήρωμα που δεν έχει εμπειρία με τις διαστημικές πτήσεις.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να τεθεί σε τροχιά το διαστημικό σκάφος της Space X «Crew Dragon», με τον δισεκατομμυριούχο Τζάρεντ Αϊζακμαν και φυσικά να βρίσκεται ανάμεσα στα μέλη της αποστολής, η οποία θα έχει (και) φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, η νέα αποστολή έχει όνομα «Inspiration4» και θα είναι η πρώτη του είδους της, καθώς θα είναι η πρώτη ιδιωτική εμπορική πτήση, η οποία μάλιστα περιλαμβάνει έναν «χομπίστα» πιλότο ανάμεσα στο πλήρωμα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Business Insider, o Αϊζακμαν έχει δηλώσει πως διαθέτει περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσεις σε ιδιωτικά τζετ και πρώην στρατιωτικά αεροσκάφη, όμως δεν έχει... εμπειρία με συνθήκες πτήσεις στο διάστημα. Και το ίδιο ισχύει και για τα τρία ακόμα μέλη του πληρώματος.

«Πρόκειται για ένα ιστορικό βήμα που κάνει την πρόσβαση στο διάστημα πιο εύκολη για όλους» δήλωσε σχετικά ο Έλον Μασκ και πρόσθεσε πως «κάθε πρώτο βήμα είναι πολύ ακριβό και μόνο μέσα από αποστολές όπως αυτή θα καταφέρουμε να μειώσουμε το κόστος σε βάθος χρόνου, για να γίνει το διάστημα προσβάσιμο για όλους».

Ο Τζάρεντ Αϊζακμαν είναι ο ιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών Shift4 Payments και συνιδρυτής της Draken International, ιδιοκτήτριας εταιρείας ενός μεγάλου στόλου πολεμικών αεροσκαφών, η οποία επίσης εκπαιδεύει πολλούς από τους πιλότους στον αμερικανικό στρατό.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 37χρονος δισεκατομμυριούχος έχει ήδη επιλέξει ένα από τα μέλη που θα απαρτίζουν το πλήρωμα του. Πρόκειται για μια γυναίκα - το όνομα της οποίας παραμένει άγνωστο - η οποία εργάζεται στον τομέα της υγείας. Ο ρόλος της στην αποστολή «Inspiration4» θα είναι ως «εκπρόσωπος» του Ερευνητικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου St. Jude Children, το οποίο θα είναι και ο παραλήπτης των περίπου 100 εκατ. δολαρίων που εκτιμάται πως θα συγκεντρωθούν από την προσπάθεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider