Η Trastor και το προσκλητήριο προς ενοικιαστές για τον «παλιό ΔΟΛ» στη Μιχαλακοπούλου

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Trastor και το προσκλητήριο προς ενοικιαστές για τον «παλιό ΔΟΛ» στη Μιχαλακοπούλου

Περίοπτη θέση στο χαρτοφυλάκιο της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων Trastor αλλά και στην κατηγορία «διαθέσιμοι χώροι προς μίσθωση» κατέχει το περίφημο κτίριο του «παλιού ΔΟΛ» επί της οδού Μιχαλακοπούλου 80, στο κέντρο της Αθήνας. Το οποίο ανακατασκευάστηκε εκ βάθρων το 2003, για να στεγάσει τα ιδιόκτητα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), ενώ σήμερα ανακαινίζεται εκ νέου.

Η εταιρεία Trastor στην οποία ανήκει το ακίνητο έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της προσκλητήριο σε υποψήφιους μισθωτές, μαζί με περαιτέρω πληροφορίες για το κτίριο. Μάλιστα, πληροφορίες στελεχών της κτηματαγοράς σημειώνουν ότι ήδη έχουν γίνει επαφές και συζητήσεις, κάποιες συμφωνίες έχουν «κλείσει», ενώ ενδιαφέρον φέρεται να καταγράφεται, μεταξύ άλλων, από πολυεθνικές, εταιρείες του χρηματοοικονομικού και επενδυτικού χώρου αλλά και από εταιρίες και υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Άλλες πηγές, προσθέτουν ότι το εν λόγω κτίριο είναι ανάμεσα στις αρκετές επιλογές που εξετάζει και το ΤΑΙΠΕΔ ως πιθανό προορισμό του σε επικείμενη μετακόμιση του Ταμείου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι περιήλθε στα χέρια της Trastor στα τέλη του 2019 όταν η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων πλειοδότησε σε σχετικό διαγωνισμό της Εθνικής Leasing, με ένα τίμημα το οποίο, σύμφωνα μετις πληροφορίες, προσέγγισε τα 23 -25 εκατ. ευρώ.

Οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και το νέο project της Μιχαλακοπούλου, τα πολυώροφο κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 14.950 τ.μ με 100 υπόγειες θέσεις στάθμευση, είναι σχεδόν έτοιμο, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η πλήρης ανακαίνισή του με αποτέλεσμα η εισηγμένη Trastor να αναζητά ενοικιαστές, βάζοντας μάλιστα στην ιστοσελίδα της την «ταμπέλα» περί «άμεσης διαθεσιμότητας». Επί της ουσίας, η Trastor απευθύνει προσκλητήριο σε υποψήφιους μισθωτές προβάλλοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κτιρίου.

Από τι αποτελείται

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εισηγμένης, το σύγχρονο κτίριο γραφείων αποτελείται από ισόγειο, επιφάνειας 1.486 τ.μ., στο οποίο φιλοξενείται το lobby, εστιατόριο αλλά και γραφεία, 6 ορόφους γραφείων σύγχρονων προδιαγραφών, συνολικής επιφάνειας άνω των 8.100 τ.μ. , αμφιθέατρο-meeting rooms - αποθήκες αλλά και 120 θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ. Εχουμε να κάνουμε με συνολικά 14.950 τ.μ., εκ των οποίων 9.635 τ.μ. ανωδομή και 5.082 τ.μ. υπόγεια. Επίσης το κτίριο προσφέρει: dedicated χώρο για φύλαξη ποδηλάτων, υπαίθριες θέσεις στάθμευσης, περιμετρικά του κτιρίου, για την εξυπηρέτηση των visitors των στεγαζόμενων χρηστών κ.α.

Κοινόχρηστα: €3/τ.μ. κατά μέσο όρο, όπου ενδεικτικά περιλαμβάνουν: • Καθαρισμό και συντήρηση κοινόχρηστων χώρων • Κατανάλωση ρεύματος και νερού για τα κοινόχρηστα μέρη • Συντήρηση ανελκυστήρων και κοινόχρηστων Η/Μ εγκαταστάσεων • 24ωρη φυσική φύλαξη • Υπηρεσία valet parking • CCTV • Πρόσβαση/εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ κ.α.

Τοποθεσία

Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου & Παπαδιαμαντοπούλου και εκτός του μικρού δακτυλίου. Εξυπηρετείται άριστα απ’ όλα τα Μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ απέχει μόλις 350μ, από το Μετρό (σταθμός Μέγαρο Μουσικής). Στην ευρύτερη περιοχή, στεγάζονται πληθώρα από πολυεθνικές και εγχώριες εταιρείες, καθώς και Δημόσια Νοσοκομεία (Αλεξάνδρα, Αρεταίειο κτλ), ιδιωτικές κλινικές, το Μέγαρο Μουσικής, η Πρεσβεία των ΗΠΑ, κ.α. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα ξενοδοχεία Hilton, Crown Plaza, Caravel κ.α. Απέχει 6χλμ από την έξοδο της Αττικής Οδού (Κατεχάκη) και 25’ λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (29χλμ).

Χαρτοφυλάκιο 300 εκατ. ευρώ

Η εισηγμένη πρόσφατα προχώρησε στην ολοκλήρωση της απόκτησης κτιρίου γραφείων το οποίο βρίσκεται επί της συμβολής των οδών Μιχαλακοπούλου 184 & Ραψάνης στην Αθήνα. Πρόκειται για επταώροφο αυτοτελές κτίριο γραφείων, με υπόγειους βοηθητικούς χώρους και θέσεις στάθμευσης, αρίστης προσβασιμότητας και προβολής, συνολικής επιφάνειας 8.936,45 τ.μ. Το ακίνητο είναι μισθωμένο στο σύνολο του. Το τίμημα απόκτησης ανήλθε σε €17.100.000 και χρηματοδοτήθηκε από κεφάλαια τα οποία αντλήθηκαν από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2020. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Τάσος Καζίνος, είχε αναφέρει ότι με την ολοκλήρωση μιας ακόμη στρατηγικής σημασίας επένδυσης στο κέντρο της Αθήνας, ενισχύθηκε περαιτέρω η αξία και η ποιότητα του χαρτοφυλακίου της Εταιρείας, που διαμορφώνεται πλέον στα 302 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider