Άνοιξε το πρώτο μίνι ΙΚΕΑ στον Πειραιά - Τα επόμενα καταστήματα

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοιξε το πρώτο μίνι ΙΚΕΑ στον Πειραιά - Τα επόμενα καταστήματα

Τις πόρτες του άνοιξε, το πρώτο μικρού μεγέθους ΙΚΕΑ του Ομίλου Fourlis στον Πειραιά.

Το νέο ΙΚΕΑ εκτείνεται σε 2.000 τ.μ σε ένα τριώροφο νεοκλασικό κτίριο στην οδό Γούναρη, ενώ διαθέτει περισσότερα από 1.000 προϊόντα, accessories αλλά και μικροέπιπλα. Σημειώνεται πως το κατάστημα, ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει περί τα τέλη του 2020 ωστόσο το δεύτερο lockdown καθυστέρησε τα εγκαίνια.

Όπως είχε επισημάνει στο insider.gr σχετικά με την επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής o Γιώργος Αλεβίζος, οικονομικός διευθυντής του ομίλου Fourlis, «από τα δημογραφικά στοιχεία που είχαμε στη διάθεση μας προκύπτει ότι οι κάτοικοι του Πειραιά δεν μετακινούνται εύκολα προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους στο κατάστημα στον Κηφισό».

Πρόκειται, για ένα κατάστημα στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας που αναπτύσσει ο όμιλος Fourlis. Τα μικρού μεγέθους ΙΚΕΑ λειτουργούν εντός του αστικού ιστού, σε αντίθεση με τα κλασικά, μεγάλα ΙΚΕΑ και εκτείνονται σε 1.000- 2.000 τ.μ. Μετά το πρώτο στον Πειραιά, αντίστοιχα καταστήματα αναμένεται δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα και σε Πάτρα και Κρήτη. Στο πλάνο του Ομίλου περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη μεσαίου μεγέθους καταστημάτων, δηλαδή 5.000 - 12.000 τ.μ., με το πρώτο να έχει ανοίξει ήδη στη πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας το φθινόπωρο του 2020.

Παράλληλα ο όμιλος Fourlis, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές τον περασμένο Νοέμβριο, προγραμματίζει νέες επενδύσεις για την επόμενη τριετία, με πλάνο 20-23 εκατ. ευρώ ετησίως έως το 2023, στα logistic centers του ομίλου αλλά και στην επέκταση των φυσικών καταστημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Πότε ανοίγει τις πόρτες του το «μίνι» ΙΚΕΑ στον Πειραιά

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider