Ελλάδα
30-12-2020 | 12:36

Η Energean αποκτά το 30% που κατέχει η Kerogen Capital στο Ισραήλ

Newsroom
Μοιράσου το
Η Energean αποκτά το 30% που κατέχει η Kerogen Capital στο Ισραήλ

Το υπόλοιπο 30% στα υπεράκτια πεδία του Ισραήλ για 380 - 405 εκατομμύρια δολάρια αποκτά η Energean σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία, η οποία κατέχει επί του παρόντος ποσοστό 70% στην περιοχή, δήλωσε ότι θα πληρώσει προκαταβολικά την εταιρεία Kerogen Capital 175 εκατομμύρια δολάρια και άλλα 125 έως 150 εκατομμύρια δολάρια μετά την ολοκλήρωση του έργου Karish.

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση της εξαγοράς  της Edison E&P πρόσφατα, η Energean αποκτά νέα παραγωγικά κοιτάσματα στην Αίγυπτο, στην Ιταλία, στην Κροατία και το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και μια σειρά από επιπλέον έργα τα οποία, παράλληλα με την ανάπτυξη των κοιτασμάτων Karish,Tanin και Karish North στο Ισραήλ.

Όλα αυτά δίνουν επιπλέον ώθηση στα αναπτυξιακά έργα του ομίλου και καθιστούν την Energean την μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση ανεξάρτητη εισηγμένη εταιρεία Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων στο χρηματιστήριο του Λονδίνου με πιστοποιημένα αποθέματα 850 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου (mmboe), το 70% των οποίων είναι σε φυσικό αέριο, παρουσία σε 9 χώρες και ημερήσια παραγωγή της τάξης των 50 χιλιάδων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου στο πρώτο 9μηνο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.