Μελομακάρονα και κουραμπιέδες με delivery

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μελομακάρονα και κουραμπιέδες με delivery
Η πτώση στον τζίρο των ζαχαροπλαστείων στο δεύτερο lockdown αγγίζει το 40% σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος Ιωάννη Γλύκο.

Tην υπηρεσία delivery χρησιμοποιούν όλο και περισσότερα ζαχαροπλαστεία εν μέσω πανδημίας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και ενόψει των Χριστουγέννων.

Όπως σημειώνει στο insider.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος Ιωάννης Γλύκος, ακόμη και συνοικιακά ζαχαροπλαστεία παρέχουν πλέον τη δυνατότητα παράδοσης παραγγελιών κατ΄ οίκον μέσα από συνεργασίες τους με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες παράδοσης φαγητού. Αν και δεν υπάρχουν διαθέσιμα επίσημα στοιχεία, ο ίδιος εκτιμά ότι σε σχέση με πέρσι παρατηρείται μια αύξηση της τάξεως του 30% στις επιχειρήσεις που μπήκαν σε αντίστοιχες υπηρεσίες.

Οι παραδόσεις κατ΄ οίκον όπως λέει ο ίδιος, αναμένεται να αυξηθούν όσο πλησιάζουμε τις γιορτές, κυρίως εφόσον συνεχίσουν να ισχύουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Κάτι αντίστοιχο άλλωστε είχε παρατηρηθεί και το Πάσχα όταν αρκετοί επέλεξαν να στείλουν τα σοκολατένια αβγά στα μικρά παιδιά και τα βαφτιστήρια τους με delivery.

Σημειώνεται πάντως ότι η πτώση στον τζίρο των ζαχαροπλαστείων στο δεύτερο lockdown αγγίζει το 40% και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα κλειστά καταστήματα εστίασης καθώς και στο γεγονός ότι δεν γίνονται γενέθλια και γιορτές.

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές

Οι επαγγελματίες του κλάδου ευελπιστούν ότι η κίνηση στα καταστήματά τους θα αυξηθεί την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα όταν οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να προμηθευτούν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά και στη συνέχεια τις βασιλόπιτες για την Πρωτοχρονιά.

Ήδη πάντως, όπως επισημαίνει ο κ. Γλύκος έχουν ξεκινήσει οι πρώτες αγορές σε κουραμπιέδες και μελομακάρονα με τις τιμές να βρίσκονται στα περσινά επίπεδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκινούν από 8-9 ευρώ και φτάνουν έως και τα 15 ευρώ το κιλό.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι φούρνοι «έφεραν» νωρίτερα τα Χριστούγεννα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider