Το «στοίχημα» της Ευρώπης είναι τα Χριστούγεννα χωρίς lockdown

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το «στοίχημα» της Ευρώπης είναι τα Χριστούγεννα χωρίς lockdown
Η JP Morgan εκτιμά πως το στοίχημα είναι εφικτό.

Το μεγάλο «στοίχημα» των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών είναι να περιορίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όσο περισσότερο μπορούν, ενόψει την εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. 

Σύμφωνα με το CNBC, η JP Morgan εκτιμά πως το στοίχημα είναι εφικτό. 

Βέβαια, δεν βρίσκεται κάθε χώρα της Ευρώπης στην ίδια «φάση», με ορισμένες να έχουν επιβάλλει ηπιότερα μέτρα, άλλες να έχουν  υιοθετήσει πιο αυστηρές απαγορεύσεις και άλλες να βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας, το οποίο ελπίζουν πως δεν θα χρειαστεί να πάρει παράταση!

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία και η Γαλλία, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, βρίσκονται εν μέσω οριζόντιων lockdown, σε μια προσπάθεια να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας της χώρας τους.

Πώς αντιμετωπίζει η Ευρώπη το δεύτερο κύμα της πανδημίας;

(καθημερινοί θάνατοι / 100.000 κατοίκους - Μέσος όρος 7 ημερών)

insider

 

Πότε θα «ανοίξουν» οι χριστουγεννιάτικες αγορές σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και... Ελλάδα;

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία ιδιαίτερη μορφή lockdown, το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα πάντα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Από τις 13 Νοεμβρίου, το lockdown περιλαμβάνει απαγόρευση της κυκλοφορίας από 21:00 έως 5:00 το πρωί, σε ολόκληρη τη χώρα.

Πλέον, οι μετακινήσεις επιτρέπονται αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, ενώ, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Το νεότερο lockdown στη Βρετανία έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 5 Νοεμβρίου και είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, ενώ δεν είναι απίθανο να υπάρξει και παράταση. 

Οι κάτοικοι καλούνται να μην βγαίνουν από το σπίτι παρά μόνο για λόγους εκπαίδευσης, εργασίας, άσκησης, για αγορά τροφίμων και φαρμάκων και για ιατρικούς λόγους ή για παροχή βοήθειας σε ευπαθείς συμπολίτες. 

Παράλληλα, απαγορεύονται οι συναντήσεις μεταξύ ατόμων που δε συγκατοικούν σε κλειστό χώρο, ενώ θα επιτρέπεται η συνάντηση με μόνο ένα άτομο από άλλο σπίτι σε υπαίθριο χώρο. 

Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου θα βρίσκονται σε ισχύ οι νέοι αυστηροί περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ στη Γαλλία από τις 30 Οκτωβρίου. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Γάλλοι επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, να πάνε στη δουλειά τους –εφόσον δεν γίνεται να εργαστούν από το σπίτι– να επισκεφθούν γιατρό, να παράσχουν εκτάκτως βοήθεια σε συγγενικό τους πρόσωπο ή για να ασκηθούν, για μία ώρα, σε απόσταση που δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1 χιλιόμετρο από τον τόπο κατοικίας τους.

Φωτογραφίες Getty / Ideal Images
 

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα βρίσκεται σε ισχύ το καθολικό lockdown στη Γερμανία, το οποίο επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Υγείας Γιενς Σπαν, είναι απίθανο η ζωή να επανέλθει στο φυσιολογικό τον Δεκέμβριο και πρόσθεσε ότι οι χειμερινές εκδηλώσεις, όπως τα χριστουγεννιάτικα πάρτι στις εταιρείες, τα γενέθλια και οι γάμοι είναι απίθανο να επιτραπούν.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:15

Η απόβαση των Κυρανάκη - Κεραμέως στην έδρα Σαμαρά - Η πολιτική μοναξιά του Τσίπρα - Το ραντεβού Στέφανου - Άδωνι

08:10

Κλειδί εξελίξεων παραγωγής και εμπορίου η εξαιρετική παραγωγή σκληρού σιταριού στη Βόρειο Αφρική

08:04

Κολομβία: Ο εκλεγμένος πρόεδρος της σκληρής δεξιάς υπόσχεται «νέα εποχή»

07:52

Σπάνιες γαίες: Η παγκόσμια εξάρτηση από την Κίνα και η αγωνία Ευρώπης και ΗΠΑ

07:44

«Σπίτι μου 3»: Στεγαστικά δάνεια με μειωμένο επιτόκιο σε νέους και νοικοκυριά χαμηλού ή μεσαίου εισοδήματος

07:35

UBS: Η τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί τις αγορές, αλλά το ράλι διευρύνεται

07:21

Οδικός χάρτης 60 ημερών για τελική συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν: Τι προβλέπει για Λίβανο και Στενά του Ορμούζ

07:17

Κοινοί τραπεζικοί λογαριασμοί: Πότε μια κίνηση μπορεί να θεωρηθεί άτυπη δωρεά - Οι φορο-παγίδες

07:12

Κάθετος Διάδρομος: «Άνοιγμα» σε Σερβία και Βόρεια Μακεδονία για τα νέα προϊόντα - Στις 6 Ιουλίου η κρίσιμη δημοπρασία

07:07

Η επόμενη πίστα στην πιστοληπτική αξιολόγηση - To πλαφόν στα ενοίκια - Ακριβά εισιτήρια αλλά γεμάτα γήπεδα

23:54

Μελάνωμα: Μείωση 49% του κινδύνου θανάτου και 59% των μεταστάσεων με mRNA εμβόλια

23:25

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ειρήνη μέσω διαλόγου και αισιοδοξία για τη Χάλκη

22:56

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα - Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

22:27

Σε λειτουργία τα νεοσύστατα 37 Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού

21:58

Σορός άνδρα ανασύρθηκε στο λιμάνι του Πειραιά

21:29

Πανελλήνιες: Τελευταία εβδομάδα για ειδικά μαθήματα και αγωνίσματα - Βγαίνουν οι βαθμολογίες

21:00

Πρόεδρος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων: Η Αθήνα έχει από τα φθηνότερα εισιτήρια στην Ευρώπη

20:46

Το Ισραήλ απαγόρευσε την είσοδο και απέλασε Έλληνες συνδικαλιστές - Αντιδράσεις κομμάτων

20:27

Έρχεται πολυήμερο κύμα καύσωνα: Από τη Βρετανία μέχρι τα Βαλκάνια

20:08

Ηγέτης Χεζμπολάχ: «Το Ισραήλ δεν θα παραμείνει στον Λίβανο»

19:49

Πυροσβεστική: 83 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 48 ώρες - 7 συλλήψεις

19:30

Νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών: Οι ενστάσεις των φορέων και το αίτημα για μεταβατική περίοδο εφαρμογής

19:15

Λίβανος: Στους 4.106 οι νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ

18:57

Νετανιάχου: «Ο ισραηλινός στρατός θα μείνει στον Λίβανο για όσο χρειαστεί»

18:38

Επίσημη διαμαρτυρία από Ιράν για τις απειλές Τραμπ - Πού επικεντρώθηκαν οι συνομιλίες

18:19

Αρχηγός ισραηλινού στρατού: «Σε πολύ δύσκολη θέση η Χεζμπολάχ»

18:00

«Απέτυχε παταγωδώς» - Ο Τραμπ παραιτεί τον Στάρμερ

17:41

Το λίφτινγκ Γουόρς στη Fed - «Αλλαγή καθεστώτος αλλά... με το γάντι»

17:22

Μητσοτάκης και Δένδιας στο Πεντάγωνο τη Δευτέρα - Εγκαινιάζουν το νέο Κέντρο Κυβερνοάμυνας

17:06

Τραμπ για Ιράν: «Να σταματήσει τη Χεζμπολάχ - Θα χτυπήσουμε πιο σκληρά»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider