Το «στοίχημα» της Ευρώπης είναι τα Χριστούγεννα χωρίς lockdown

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το «στοίχημα» της Ευρώπης είναι τα Χριστούγεννα χωρίς lockdown
Η JP Morgan εκτιμά πως το στοίχημα είναι εφικτό.

Το μεγάλο «στοίχημα» των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών είναι να περιορίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όσο περισσότερο μπορούν, ενόψει την εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. 

Σύμφωνα με το CNBC, η JP Morgan εκτιμά πως το στοίχημα είναι εφικτό. 

Βέβαια, δεν βρίσκεται κάθε χώρα της Ευρώπης στην ίδια «φάση», με ορισμένες να έχουν επιβάλλει ηπιότερα μέτρα, άλλες να έχουν  υιοθετήσει πιο αυστηρές απαγορεύσεις και άλλες να βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας, το οποίο ελπίζουν πως δεν θα χρειαστεί να πάρει παράταση!

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία και η Γαλλία, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, βρίσκονται εν μέσω οριζόντιων lockdown, σε μια προσπάθεια να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας της χώρας τους.

Πώς αντιμετωπίζει η Ευρώπη το δεύτερο κύμα της πανδημίας;

(καθημερινοί θάνατοι / 100.000 κατοίκους - Μέσος όρος 7 ημερών)

insider

 

Πότε θα «ανοίξουν» οι χριστουγεννιάτικες αγορές σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και... Ελλάδα;

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία ιδιαίτερη μορφή lockdown, το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα πάντα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Από τις 13 Νοεμβρίου, το lockdown περιλαμβάνει απαγόρευση της κυκλοφορίας από 21:00 έως 5:00 το πρωί, σε ολόκληρη τη χώρα.

Πλέον, οι μετακινήσεις επιτρέπονται αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, ενώ, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Το νεότερο lockdown στη Βρετανία έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 5 Νοεμβρίου και είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, ενώ δεν είναι απίθανο να υπάρξει και παράταση. 

Οι κάτοικοι καλούνται να μην βγαίνουν από το σπίτι παρά μόνο για λόγους εκπαίδευσης, εργασίας, άσκησης, για αγορά τροφίμων και φαρμάκων και για ιατρικούς λόγους ή για παροχή βοήθειας σε ευπαθείς συμπολίτες. 

Παράλληλα, απαγορεύονται οι συναντήσεις μεταξύ ατόμων που δε συγκατοικούν σε κλειστό χώρο, ενώ θα επιτρέπεται η συνάντηση με μόνο ένα άτομο από άλλο σπίτι σε υπαίθριο χώρο. 

Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου θα βρίσκονται σε ισχύ οι νέοι αυστηροί περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ στη Γαλλία από τις 30 Οκτωβρίου. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Γάλλοι επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, να πάνε στη δουλειά τους –εφόσον δεν γίνεται να εργαστούν από το σπίτι– να επισκεφθούν γιατρό, να παράσχουν εκτάκτως βοήθεια σε συγγενικό τους πρόσωπο ή για να ασκηθούν, για μία ώρα, σε απόσταση που δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1 χιλιόμετρο από τον τόπο κατοικίας τους.

Φωτογραφίες Getty / Ideal Images
 

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα βρίσκεται σε ισχύ το καθολικό lockdown στη Γερμανία, το οποίο επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Υγείας Γιενς Σπαν, είναι απίθανο η ζωή να επανέλθει στο φυσιολογικό τον Δεκέμβριο και πρόσθεσε ότι οι χειμερινές εκδηλώσεις, όπως τα χριστουγεννιάτικα πάρτι στις εταιρείες, τα γενέθλια και οι γάμοι είναι απίθανο να επιτραπούν.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:12

Τρεις συλλήψεις σε Τρίκαλα, Ανατολική Αττική και Πρέβεζα για πρόκληση πυρκαγιάς και παραβάσεις πυροπροστασίας

19:02

Ιράν: Συμφώνησε με το Ομάν για τις συντεταγμένες της διαδρομής μέσω των Στενών του Ορμούζ

18:47

Flexopack: Από 7 Αυγούστου η διαπραγμάτευση των 82.400 νέων μετοχών

18:34

Helleniq Energy: Συγκρίσιμα EBITDA 734 εκατ. στο εξάμηνο – Στα 393 εκατ. τα καθαρά κέρδη

18:32

Λίβανος: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα στην κοινότητα Τεμπνίν

18:19

Αυστρία: Νέο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας, με 41,2 βαθμούς Κελσίου

18:10

Πυρόπληκτοι: Ποιοι δικαιούνται έως 6.000 ευρώ, επιδότηση ενοικίου και στεγαστική συνδρομή

18:06

Ο Ζούκερμπεργκ απολογήθηκε στην κυβέρνηση της Ινδίας για περιεχόμενο και λάθη της Meta

17:53

Λονδίνο: Τέσσερις τραυματίες από επίθεση στο Κόβεντ Γκάρντεν - Δεν θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια

17:47

Χρηματιστήριο: Οριακή διόρθωση για τον ΓΔ - Ξεχώρισαν ανοδικά Coca Cola, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Aegean

17:45

Σλοβενία: Πυρηνικός σταθμός μειώνει την παραγωγή λόγω χαμηλής στάθμης του ποταμού Σάβου

17:42

Υπεγράφη η είσοδος της Meridiam στον GSI - Μητσοτάκης: «Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό ενεργειακό τομέα»

17:42

Ουκρανία: Οι οικογένειες με παιδιά διατάχθηκαν να εκκενώσουν το Κραματόρσκ

17:36

ΔΕΗ: Συνεχίστηκε η ισχυρή ανάπτυξη το α΄ εξάμηνο - Προσαρμοσμένο EBITDA στα €1,2 δισ.

17:35

Ο Όμιλος Aktor αποκτά το 75% των Ηλέκτωρ και Thalis

17:14

Google: Ομαδική αγωγή από 880.000 βρετανικές επιχειρήσεις - Διεκδικούν 6,7 δισ. δολάρια

17:00

Ρωσία: Πυρκαγιά σε ερευνητικό κέντρο της διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos

16:56

Wall Street: Καθ' οδόν για νέα ρεκόρ οι δείκτες

16:55

KPMG: Ανθεκτικότητα για την παγκόσμια αγορά ιδιωτικών κεφαλαίων - Επενδύσεις άνω του $1 τρισ. το α' εξάμηνο

16:52

Τηλεφωνική επικοινωνία του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου

16:43

To Ισραήλ εξαπέλυσε πλήγματα στον νότιο Λίβανο - «Η Χεζμπολάχ παραβίασε την εκεχειρία»

16:30

Πώς μπορείτε να βγείτε νωρίτερα στη σύνταξη - Οι 3 κινήσεις που πρέπει να γίνουν εγκαίρως

16:24

Οι δεξιότητες που απέκτησαν όσοι μεγάλωσαν χωρίς κινητά

16:23

Ο Πούτιν διόρισε τον νέο διοικητή των ρωσικών μη επανδρωμένων δυνάμεων

16:20

Τουρκία: Κατατέθηκε στην Εθνοσυνέλευση νομοσχέδιο για τη διάλυση και τον αφοπλισμό του PKK

16:16

Κασκάρι (Fed): Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να αυξάνουμε σταδιακά τα επιτόκια

16:14

6 γραφικά χωριά των Κυκλάδων που αξίζει να ανακαλύψετε

16:06

Electronic Arts: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά-μαμούθ ύψους 55 δισ. δολαρίων - Εκτός Nasdaq η μετοχή

15:54

Jackaroo: Το γνήσιο street food που τζιράρει 25 εκατ. ευρώ

15:51

ΗΠΑ: Μόλις 44.000 προσλήψεις κατέγραψε ο ιδιωτικός τομέας τον Ιούλιο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider