Το «στοίχημα» της Ευρώπης είναι τα Χριστούγεννα χωρίς lockdown

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το «στοίχημα» της Ευρώπης είναι τα Χριστούγεννα χωρίς lockdown
Η JP Morgan εκτιμά πως το στοίχημα είναι εφικτό.

Το μεγάλο «στοίχημα» των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών είναι να περιορίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όσο περισσότερο μπορούν, ενόψει την εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. 

Σύμφωνα με το CNBC, η JP Morgan εκτιμά πως το στοίχημα είναι εφικτό. 

Βέβαια, δεν βρίσκεται κάθε χώρα της Ευρώπης στην ίδια «φάση», με ορισμένες να έχουν επιβάλλει ηπιότερα μέτρα, άλλες να έχουν  υιοθετήσει πιο αυστηρές απαγορεύσεις και άλλες να βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας, το οποίο ελπίζουν πως δεν θα χρειαστεί να πάρει παράταση!

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία και η Γαλλία, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, βρίσκονται εν μέσω οριζόντιων lockdown, σε μια προσπάθεια να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας της χώρας τους.

Πώς αντιμετωπίζει η Ευρώπη το δεύτερο κύμα της πανδημίας;

(καθημερινοί θάνατοι / 100.000 κατοίκους - Μέσος όρος 7 ημερών)

insider

 

Πότε θα «ανοίξουν» οι χριστουγεννιάτικες αγορές σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και... Ελλάδα;

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία ιδιαίτερη μορφή lockdown, το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα πάντα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Από τις 13 Νοεμβρίου, το lockdown περιλαμβάνει απαγόρευση της κυκλοφορίας από 21:00 έως 5:00 το πρωί, σε ολόκληρη τη χώρα.

Πλέον, οι μετακινήσεις επιτρέπονται αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, ενώ, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Το νεότερο lockdown στη Βρετανία έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 5 Νοεμβρίου και είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, ενώ δεν είναι απίθανο να υπάρξει και παράταση. 

Οι κάτοικοι καλούνται να μην βγαίνουν από το σπίτι παρά μόνο για λόγους εκπαίδευσης, εργασίας, άσκησης, για αγορά τροφίμων και φαρμάκων και για ιατρικούς λόγους ή για παροχή βοήθειας σε ευπαθείς συμπολίτες. 

Παράλληλα, απαγορεύονται οι συναντήσεις μεταξύ ατόμων που δε συγκατοικούν σε κλειστό χώρο, ενώ θα επιτρέπεται η συνάντηση με μόνο ένα άτομο από άλλο σπίτι σε υπαίθριο χώρο. 

Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου θα βρίσκονται σε ισχύ οι νέοι αυστηροί περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ στη Γαλλία από τις 30 Οκτωβρίου. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Γάλλοι επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, να πάνε στη δουλειά τους –εφόσον δεν γίνεται να εργαστούν από το σπίτι– να επισκεφθούν γιατρό, να παράσχουν εκτάκτως βοήθεια σε συγγενικό τους πρόσωπο ή για να ασκηθούν, για μία ώρα, σε απόσταση που δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1 χιλιόμετρο από τον τόπο κατοικίας τους.

Φωτογραφίες Getty / Ideal Images
 

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα βρίσκεται σε ισχύ το καθολικό lockdown στη Γερμανία, το οποίο επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Υγείας Γιενς Σπαν, είναι απίθανο η ζωή να επανέλθει στο φυσιολογικό τον Δεκέμβριο και πρόσθεσε ότι οι χειμερινές εκδηλώσεις, όπως τα χριστουγεννιάτικα πάρτι στις εταιρείες, τα γενέθλια και οι γάμοι είναι απίθανο να επιτραπούν.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:26

Καναδάς: Νομοσχέδιο για απαγόρευση των social media σε παιδιά κάτω των 16 ετών - Αυστηρότεροι κανόνες για chatbots

11:18

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια άνοδος και επιλεκτικές κινήσεις

11:18

ΝΔ: Στα ψηφοδέλτια Παπαστεργίου, Παπαϊωάννου και Σδούκου στις επόμενες εκλογές

11:15

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις γυρίζουν σελίδα: Αύξηση περιθωρίων κέρδους για πρώτη φορά από το 2022

11:09

Το κόστος ζωής ασκεί πιέσεις στα δικαιώματα των ευρωπαίων

10:55

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή της απόφασης ΕΚΤ

10:51

Νάξος: Η Αγία Άννα ξεχωρίζει σε λίστα με τις 100 κορυφαίες παραλίες του πλανήτη​​​​​​​​​​​​​​​

10:49

Σύνοδος Κορυφής 18 και 19 Ιουνίου στις Βρυξέλλες - Επιστολή Κόστα

10:29

Στο «κυνήγι» της στήριξης Τραμπ η Ευρώπη για τις συνομιλίες Ρωσίας–Ουκρανίας

10:29

Εκτόξευση 7% για την Hugo Boss μετά την πρόταση εξαγοράς ύψους 2 δισ. από την Frasers

10:18

Βόρεια Ιρλανδία: Νέα νύχτα διαδηλώσεων και συγκρούσεις με την αστυνομία στο Μπέλφαστ

10:15

ΟΗΕ: Σχεδόν στα 118 εκατομμύρια ο αριθμός των αναγκαστικά εκτοπισμένων παγκοσμίως το 2025

10:13

Ryanair: Έλεγχος για τη χρέωση που πληρώνουν οι γονείς για να καθίσουν δίπλα στα παιδιά τους

10:12

Βουλή: Kατατέθηκε ο Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

09:40

Στο Λουξεμβούργο ο Κ. Πιερρακάκης για τις συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin

09:36

Βουλή: Συστήνεται θέση Mόνιμου Υπηρεσιακού Υφυπουργού Εξωτερικών

09:32

ΕΒΕΠ: Δράσεις, αντιδράσεις και επιδράσεις του πληθωρισμού στην αγορά

09:16

Παπαθανάσης: 14,4 εκατ. ευρώ για τον μετασχηματισμό της Ακρινής Κοζάνης σε Πρότυπο Πράσινο Οικισμό

09:14

Τραμπ: Οι ΗΠΑ διεξήγαγαν «μυστική αποστολή» κρατώντας ανοικτό το στενό του Ορμούζ

09:03

Νέες ισορροπίες στις τηλεπικοινωνίες φέρνει η συμφωνία ΔΕΗ – Vodafone για τις οπτικές ίνες

08:59

FT: Γαλλία και Γερμανία σχεδιάζουν τη διάλυση της ευρωπαϊκής διπλωματικής υπηρεσίας

08:55

Πανελλαδικές: Συνεχίζουν τις εξετάσεις οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ - Δείτε τα σημερινά θέματα

08:52

ProntoPegno: Το νέο κατάστημα στον Πειραιά και η αγορά ενεχυροδανεισμού στην Ελλάδα

08:50

Μέση Ανατολή: Το Ιράν επιτέθηκε σε βάσεις των ΗΠΑ μετά τα νέα αμερικανικά πλήγματα - «Το Ορμούζ είναι κλειστό»

08:46

Σούπερ μάρκετ: Αντίστροφη μέτρηση για μειώσεις τιμών στο ράφι

08:38

Συνάντηση Πιερρακάκη με Ρούτε για χρηματοδότηση άμυνας και ρήτρα διαφυγής

08:31

Νέο ντιμπέιτ Μέσι - Ρονάλντο: Ποιος είναι ο GOAT των απολαβών

08:14

Όμιλος Ηρακλής (Holcim): Η επιτυχία του «The Ellinikon» ανοίγει τον δρόμο για νέες επενδύσεις

08:10

ΕΥΔΑΠ: Προ των πυλών μεγάλο ΚΕΛ αξίας 100 εκατ. στην Ανατολική Αττική - Το προηγούμενο «ναυάγιο»

08:05

Τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης αφήνουν ισχυρό αποτύπωμα στο ΕΣΥ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider