Το «στοίχημα» της Ευρώπης είναι τα Χριστούγεννα χωρίς lockdown

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το «στοίχημα» της Ευρώπης είναι τα Χριστούγεννα χωρίς lockdown
Η JP Morgan εκτιμά πως το στοίχημα είναι εφικτό.

Το μεγάλο «στοίχημα» των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών είναι να περιορίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όσο περισσότερο μπορούν, ενόψει την εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. 

Σύμφωνα με το CNBC, η JP Morgan εκτιμά πως το στοίχημα είναι εφικτό. 

Βέβαια, δεν βρίσκεται κάθε χώρα της Ευρώπης στην ίδια «φάση», με ορισμένες να έχουν επιβάλλει ηπιότερα μέτρα, άλλες να έχουν  υιοθετήσει πιο αυστηρές απαγορεύσεις και άλλες να βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας, το οποίο ελπίζουν πως δεν θα χρειαστεί να πάρει παράταση!

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία και η Γαλλία, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, βρίσκονται εν μέσω οριζόντιων lockdown, σε μια προσπάθεια να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας της χώρας τους.

Πώς αντιμετωπίζει η Ευρώπη το δεύτερο κύμα της πανδημίας;

(καθημερινοί θάνατοι / 100.000 κατοίκους - Μέσος όρος 7 ημερών)

insider

 

Πότε θα «ανοίξουν» οι χριστουγεννιάτικες αγορές σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και... Ελλάδα;

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία ιδιαίτερη μορφή lockdown, το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα πάντα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Από τις 13 Νοεμβρίου, το lockdown περιλαμβάνει απαγόρευση της κυκλοφορίας από 21:00 έως 5:00 το πρωί, σε ολόκληρη τη χώρα.

Πλέον, οι μετακινήσεις επιτρέπονται αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, ενώ, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Το νεότερο lockdown στη Βρετανία έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 5 Νοεμβρίου και είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, ενώ δεν είναι απίθανο να υπάρξει και παράταση. 

Οι κάτοικοι καλούνται να μην βγαίνουν από το σπίτι παρά μόνο για λόγους εκπαίδευσης, εργασίας, άσκησης, για αγορά τροφίμων και φαρμάκων και για ιατρικούς λόγους ή για παροχή βοήθειας σε ευπαθείς συμπολίτες. 

Παράλληλα, απαγορεύονται οι συναντήσεις μεταξύ ατόμων που δε συγκατοικούν σε κλειστό χώρο, ενώ θα επιτρέπεται η συνάντηση με μόνο ένα άτομο από άλλο σπίτι σε υπαίθριο χώρο. 

Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου θα βρίσκονται σε ισχύ οι νέοι αυστηροί περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ στη Γαλλία από τις 30 Οκτωβρίου. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Γάλλοι επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, να πάνε στη δουλειά τους –εφόσον δεν γίνεται να εργαστούν από το σπίτι– να επισκεφθούν γιατρό, να παράσχουν εκτάκτως βοήθεια σε συγγενικό τους πρόσωπο ή για να ασκηθούν, για μία ώρα, σε απόσταση που δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1 χιλιόμετρο από τον τόπο κατοικίας τους.

Φωτογραφίες Getty / Ideal Images
 

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα βρίσκεται σε ισχύ το καθολικό lockdown στη Γερμανία, το οποίο επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Υγείας Γιενς Σπαν, είναι απίθανο η ζωή να επανέλθει στο φυσιολογικό τον Δεκέμβριο και πρόσθεσε ότι οι χειμερινές εκδηλώσεις, όπως τα χριστουγεννιάτικα πάρτι στις εταιρείες, τα γενέθλια και οι γάμοι είναι απίθανο να επιτραπούν.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:37

Αρχηγός MI5: Η επόμενη «9/11» μπορεί ήδη να προετοιμάζεται εκεί που δεν κοιτάμε

13:33

Πρέσβης Ισραήλ στην Ελλάδα: Γόνιμο έδαφος για περαιτέρω συνεργασία Αθήνας - Τελ Αβίβ

13:28

Wood για Ελλάδα: Ανθεκτική η ανάπτυξη, πρόβλημα ο πληθωρισμός στον δρόμο προς τις κάλπες

13:23

Scan & Pay: Η NBG Pay φέρνει τις ψηφιακές πληρωμές και στην αντικαταβολή

13:18

Επικεφαλής MI5: «Η επόμενη 11η Σεπτεμβρίου 2001 μπορεί ήδη να προετοιμάζεται εκεί που δεν κοιτάμε»

13:13

Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση σε πρατήρια καυσίμων στο Κίεβο

13:10

Τσιόδρας: «Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκό πλαίσιο για προστασία των γεωργικών εδαφών και αποφυγή της ερημοποίησης»

13:07

Ώρα εκλογών στη Σουηδία - «Ηλεκτρισμένο» ντιμπέιτ

13:04

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΓΔ της Unesco: Στο επίκεντρο Γλυπτά του Παρθενώνα και ελληνική γλώσσα

12:57

Μιχαηλίδου: «Περισσότερες θέσεις προσχολικής φροντίδας και αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια»

12:31

Πτώση 18,7% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Αύγουστο

12:28

Παπασταύρου: «Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση στο πετρέλαιο θέρμανσης η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα»

12:24

Κατά 10% εκτινάχθηκαν οι τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιούλιο

12:23

Εξωδικαστικός: Οι επιτυχείς ρυθμίσεις ξεπέρασαν τα 20,5 δισ. ευρώ

12:18

Αποφυλακίζεται στις 15 Σεπτεμβρίου ο Ηλίας Κασιδιάρης

12:16

Oι Χούθι κατέλαβαν νησί στην καρδιά του στενού Μπαμπ ελ Μάντεμπ

12:03

Χαμηλώνει τον πήχη για τη ζήτηση πετρελαίου ο IEA

12:03

Yalco: Από -46,8 εκατ. ευρώ στα +5,2 εκατ. ευρώ η καθαρή θέση του Ομίλου το α' εξάμηνο

12:01

FG Europe: Στρατηγική συμφωνία με την Beijer Ref

12:00

Η Inditex, ιδιοκτήτρια της Zara, στρέφεται στις ΗΠΑ για την επόμενη φάση ανάπτυξής της

11:49

Ελβετία: Πέντε νεκροί από το δυστύχημα με λεωφορείο που μετέφερε Ολλανδούς τουρίστες

11:40

Χαλάει ο καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

11:37

Το νέο κληρονομικό δίκαιο αλλάζει την εξίσωση για τους εγγυητές δανείων

11:34

Νάγκελ: Οι τιμές της ενέργειας θα καθορίσουν την πορεία των επιτοκίων της ΕΚΤ

11:23

ΕΕΤ: 670 ανακαινισμένα σχολεία υποδέχθηκαν περισσότερους από 150.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς

11:16

Τι απαντούν κύκλοι του ΥΠΕΘΟΟ στην τοποθέτηση Κουτεντάκη για φορολογικούς παραδείσους

11:14

Κουτεντάκης (ΕΛΑΣ): Φόρος 1% στη συνολική καθαρή περιουσία - Οι 3 οικονομικές προτεραιότητες

11:08

Κώτσηρας: Στόχος η 24ωρη λειτουργία των ΜΜΜ με προσθήκη νέων λεωφορειακών γραμμών

11:02

25 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου: Η Νέα Υόρκη τιμά τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος

11:01

Χρηματιστήριο: «Φλερτ» του Γενικού Δείκτη με νέα υψηλά 17ετίας


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider