Ελλάδα
09-11-2020 | 13:07

Συνεργασία των SUNLIGHT, SEAGULL και CROWN για μπαταρίες λιθίου

Μοιράσου το
Συνεργασία των SUNLIGHT, SEAGULL και CROWN για μπαταρίες λιθίου

Σε μία από τις μεγαλύτερες στρατηγικές συνεργασίες της τελευταίας περιόδου στην Ελλάδα συμμετέχει η SUNLIGHT, εταιρεία τεχνολογίας στην παραγωγή μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας του ομίλου Olympia. H εταιρεία συνεργάζεται με την αμερικάνικη CROWN, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ανυψωτικών μηχανημάτων υψηλής ποιότητας στον κόσμο, την SEAGULL διεθνή εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαμεταφοράς και logistics με σκοπό την παροχή μίας ολοκληρωμένης λύσης μπαταριών λιθίου που θα καλύπτει ενεργειακά τις ανάγκες των νέων και σύγχρονων αποθηκευτικών κέντρων διανομής της SEAGULL SA σε Αττική και Θεσσαλονίκη. 

Η μπαταριών λιθίου της SUNLIGHT συνδυάζει τα σημαντικά πλεονεκτήματα των μπαταριών τεχνολογίας λιθίου, όπως υψηλές επιδόσεις σε απαιτητικές εφαρμογές, 17 επίπεδα ασφάλειας, μεγάλη διάρκεια ζωής και αποθηκευτική χωρητικότητα ενέργειας καθώς και χαμηλό κόστος χρήσης, με τις καινοτόμες εφαρμογές της τεχνολογίας Industry 4.0. που αφορούν στη χρήση τεχνολογιών Internet of Things στη βιομηχανία.  

Η σημαντική επένδυση της SEAGULL, ύψους 2.5 εκατ. ευρώ, αφορά στην επταετή μίσθωση 60 νέων ανυψωτικών μηχανημάτων υψηλής ποιότητας από την εταιρεία Crown, τα οποία συνοδεύονται με μπαταρίες λιθίου SUNLIGHT τελευταίας τεχνολογίας. Η ασφάλεια, η ποιότητα και η αντοχή σε σκληρή εργασία των μηχανημάτων CROWN σε συνδυασμό με την σύγχρονη και «καθαρή» ενέργεια των μπαταριών λιθίου της SUNLIGHT συνιστούν μεγάλο πλεονέκτημα για την αύξηση της παραγωγικότητας και την μείωση του κόστους ενέργειας, με τρόπο οικονομικό και αποδοτικό για την SEAGULL και τους πελάτες της. Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μέρος μιας σειράς κινήσεων εκ μέρους της SEAGULL, η οποία ενισχύει θετικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα «πρασινίζοντας» εξολοκλήρου τον εξοπλισμό των αποθηκών της.  

Η συνεργασία των τριών μεγάλων εταιρειών με διεθνή δραστηριότητα τοποθετεί την Ελλάδα στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων στον μετασχηματισμό του τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας, αποδεικνύοντας την αξία των πράσινων επενδύσεων σε ένα κλάδο με πρωτεύουσα σημασία εν μέσω της κρίσης που έφερε η πανδημία της COVID-19.   

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.