Μέσα στην εβδομάδα η εθελούσια της Εθνικής Τράπεζας – Τι θα περιλαμβάνει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέσα στην εβδομάδα η εθελούσια της Εθνικής Τράπεζας – Τι θα περιλαμβάνει
Στόχος να μειωθεί το προσωπικό κατά 1.000 εργαζόμενους

Τη σκυτάλη στις εθελούσιες εξόδους παίρνει η Εθνική Τράπεζα καθώς εντός των επομένων ημερών και πιθανότατα την Τετάρτη θα ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα εθελούσιας. Στόχος της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας είναι η μείωση του προσωπικού κατά περίπου 1.000 εργαζόμενους, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας και προερχόμενους από το δίκτυο των καταστημάτων και συγκεκριμένες διευθύνσεις.

Για το σκοπό αυτό, η εθελούσια της Εθνικής Τράπεζας θα προσφέρει μια σειρά από δελεαστικούς όρους, ενώ η διοίκηση έχει ξεκαθαρίσει στους εργαζόμενους ότι πρόκειται για την τελευταία «γενναιόδωρη» και μαζική εθελούσια που θα πραγματοποιήσει η τράπεζα. Παράλληλα, η ανακοίνωση του προγράμματος θα συνοδευθεί με την έναρξη της μείωσης του δικτύου κατά περίπου 40 καταστήματα εντός του έτους, ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι τα περιθώρια στενεύουν.

Οι όροι της εθελούσιας

Ως προς τους όρους της εθελούσιας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας, το ανώτατο όριο αποζημίωσης διαμορφώνεται στις 150.000 ευρώ, κατά τι μειωμένο έναντι των 170.000 ευρώ που προέβλεπε η προηγούμενη εθελούσια που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2020.

Αναφορικά με τα κίνητρα, οι εργαζόμενοι ηλικίας 50-54 ετών θα λάβουν επιπλέον 30% επί του ποσού της αποζημίωσής τους, ενώ το αντίστοιχο μπόνους θα είναι 20% για τους εργαζόμενους ηλικίας 55 – 59 ετών και 15% για τους εργαζόμενους ηλικίας 60 ετών και άνω, επιπλέον 15%.

Επιπλέον οικονομικά κίνητρα της τάξης του 30% επί της αποζημίωσης προβλέπονται και για τους εργαζόμενους σε καταστήματα που θα κλείσουν ενώ πριμ πριμ οικειοθελούς αποχώρησης 10% προβλέπεται και για τους εργαζόμενους σε συγκεκριμένες κεντρικές υπηρεσίες της τράπεζας, όπως διεύθυνση η Λιανικής, Περιουσίας και Νομικών Υπηρεσιών. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο αύξηση του πλαφόν στα 165.000 ευρώ.

Πέραν των παραπάνω, το πρόγραμμα προβλέπει και sabbatical διάρκειας 2-5 ετών. Στην περίπτωση αυτή, για τη λήψη αναγκαστικής άδειας, προβλέπεται η καταβολή του 100% του μισθού για τα 2 πρώτα έτη, του 75% για το 3ο έτος, του 65% για το 4ο έτος και του 50% για το 5ο έτος.

Σημειώνεται τέλος ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η τουλάχιστον 7ετής προϋπηρεσία ενώ παραμένουν στο ακέραιο τα ευνοϊκά επιτόκια δανείων και τα ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα για όσους επιλέξουν να αποχωρήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Εθελούσια με καρότο και μαστίγιο στην Εθνική Τράπεζα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider