Η πανδημία «δημιούργησε» ακόμα περισσότερους δισεκατομμυριούχους στην Κίνα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η πανδημία «δημιούργησε» ακόμα περισσότερους δισεκατομμυριούχους στην Κίνα
Η Κίνα, η πρώτη χώρα του κόσμου που χτυπήθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς από τον νέο κορονοϊό, έχει πρακτικά καταφέρει να εξαλείψει την πανδημία στην επικράτειά της.

Παρά την πανδημία του κορονοϊού που επέφερε πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία, ουδέποτε είχαν συσσωρευθεί τόσα πλούτη στην Κίνα όσα το 2020. Μάλιστα, μια ετήσια κατάταξη κάνει λόγο για αλματώδη αύξηση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων στην ασιατική χώρα.

Η Κίνα, η πρώτη χώρα του κόσμου που χτυπήθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς από τον νέο κορονοϊό, έχει πρακτικά καταφέρει να εξαλείψει την πανδημία στην επικράτειά της, όπου καταγράφονται ελάχιστα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό σε ημερήσια βάση.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα για να εξαλειφθεί ο ιός αποδείχθηκαν ιδιαίτερα προσοδοφόρα για τους κινεζικούς κολοσσούς των ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς εκατομμύρια Κινέζοι έμεναν σπίτι για να αποφύγουν τον κίνδυνο να μολυνθούν.

Αν και «οι πρώτοι δύο μήνες της πανδημίας εξανέμισαν τεράστιες ποσότητες πλούτου (...) η νέα οικονομία, με αιχμή του δόρατος την πληροφορική, έφθασε από τον Ιούνιο σε επίπεδα άνευ προηγουμένου», σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της εταιρείας λογιστικής Hurun.

Φέτος στην Κίνα «δημιουργήθηκε περισσότερος πλούτος από ό,τι τα πέντε προηγούμενα χρόνια μαζί», υποστηρίζει η Hurun, η οποία βασίζει τον υπολογισμό αυτόν στην κατάταξη των 500 μεγαλύτερων περιουσιών της χώρας.

Η γιγαντιαία χώρα της Ασίας μετράει πλέον περισσότερους δισεκατομμυριούχους από ό,τι οι ΗΠΑ. Είναι 257 περισσότεροι από ό,τι πέρυσι, σύμφωνα με τη Hurun, η οποία καταμέτρησε στα τέλη Αυγούστου 878 στην ηπειρωτική Κίνα (χωρίς να λογαριάζονται το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο).

Δείτε ποιοι δισεκατομμυριούχοι ξεχώρισαν:

Ο Τζακ Μα, ο εμβληματικός πρωτοπόρος του ηλεκτρονικού εμπορίου, ιδρυτής της πλατφόρμας Alibaba, παραμένει ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη περιουσία στη χώρα, η οποία υπολογίζεται πως ανέρχεται σε 58,8 δισ. δολάρια.

 

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθεί ο Πόνι Μα με 57,4 δισ. δολάρια. Είναι ο επικεφαλής της Tencent, γιγαντιαίας εταιρείας της πληροφορικής, που έχει δημιουργήσει τη δημοφιλή εφαρμογή WeChat.

Την τρίτη θέση στο βάθρο μόλις κατέλαβε ο Τζονγκ Σανσάν, ο διακριτικός επικεφαλής της Nongfu Spring, κολοσσού του εμφιαλωμένου νερού, τα προϊόντα της οποίας βρίσκονται παντού στην Κίνα. Η περιουσία του υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 53,7 δισ. δολάρια.

Ο Ουάνγκ Σινγκ, ιδρυτής της εταιρείας διανομής γευμάτων κατ’ οίκον Meituan, τετραπλασίασε τα πλούτη του φέτος και έγινε ο άνθρωπος με την 13η υψηλότερη περιουσία στην Κίνα, στα 20,4 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

Ο Ρίτσαρντ Λιου, ο ιδιοκτήτης του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com, διπλασίασε την περιουσία του, που ανέρχεται πλέον σε 23,5 δισ. δολάρια. Ανέβηκε στη 16η θέση της κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων στη χώρα.

Ο Τζιανγκ Ρενσένγκ, ιδρυτής της κατασκευάστριας εμβολίων Zhifei, τριπλασίασε την περιουσία του, που εκτιμάται πως ανέρχεται πλέον σε 19,9 δισ. δολάρια και καταλαμβάνει την 20ή θέση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

ΕΟΔΥ: Οκτώ νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα

23:45

Σπανάκης: Έρχεται νέος ληξιαρχικός νόμος και αναβάθμιση του Ειδικού Ληξιαρχείου

23:35

Βρετανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Λονδίνο κατά της επίσκεψης του Τραμπ

23:29

Λίβανος: Τουλάχιστον δύο νεκροί από ισραηλινό πλήγμα

23:22

Πυρηνικό πρόγραμμα Ιράν: Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία περιμένουν «συγκεκριμένα βήματα»

23:10

Απώλειες στη Wall Street μετά τις δηλώσεις Πάουελ και τη Fed - Άνοδος μόνο για Dow Jones

22:54

Πακιστάν και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν σύμφωνο αμοιβαίας άμυνας

22:44

Χαμάς: Εμφανίστηκε ξανά ο Γαζί Χαμάντ, ηγετικό στέλεχός της, μετά το ισραηλινό πλήγμα στο Κατάρ

22:34

Μελόνι για Γάζα: Η αντίδραση του Ισραήλ είναι σαφώς δυσανάλογη

22:20

Πιέσεις στο πετρέλαιο από Fed και αύξηση αποθεμάτων ντίζελ

22:12

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αγορά 4ης φρεγάτας Belharra

22:01

Πάουελ: «Διαχείριση ρίσκου» η σημερινή μείωση επιτοκίων - Δύσκολη εξίσωση απασχόληση και πληθωρισμός

21:57

Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα

21:43

Δημοσκόπηση Pulse: Πρώτη με double score η ΝΔ - Ποιον θέλουν οι πολίτες για «ηγέτη» της Κεντροαριστεράς

21:34

«Πέταξε» σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός μετά το «ψαλίδι» της Fed

21:28

Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος

21:13

ΕΚΤΕΡ: Μεταβολές στα μεγέθη των ενοποιημένων και ατομικών οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2024

21:00

Μείωση επιτοκίων 0,25% από Fed - «Σήμα» για ακόμη 2 εντός 2025

21:00

Χρυσός: Καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο – Μπορεί το ράλι να συνεχιστεί;

20:54

Υπ. Παιδείας για ΠΑΣΟΚ: Τεχνητή ένταση γύρω από τις άδειες των μη κρατικών Πανεπιστημίων

20:45

Μετρό Θεσσαλονίκης: Τροποποιήσεις αύριο Πέμπτη λόγω προγραμματισμένης πορείας

20:36

Microsoft: «Ενοικιάζει» υπολογιστική ισχύ ΑΙ από Νορβηγία για 6,2 δισ. δολάρια

20:34

Στο Καπιτώλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Βουλής

20:18

Παιδιά από τη Λωρίδα της Γάζας έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να λάβουν θεραπεία

20:08

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Καμπανάκι για ελλείψεις φαρμάκων - Δημιουργία ενιαίας ευρωπαϊκής πλατφόρμας δεδομένων

20:00

Ιχθυοκαλλιέργειες: Η βουβή πρωτιά της Ελλάδας και οι προκλήσεις - Έρχεται το χωροταξικό

19:56

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής καταρτιζόμενων στις Δημόσιες ΣΑΕΚ

19:45

Ομόφωνη απόφαση της ΓΣΕΕ για 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου - Τι διεκδικεί

19:42

Ε.Ε: «Πράσινο φως» για διαπραγματεύσεις με Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο για το SAFE

19:33

Alpha Bank-Micro universal bank με τοπική τεχνογνωσία και διεθνή πρόσβαση

gazzetta
gazzetta reader insider insider