Η πανδημία «δημιούργησε» ακόμα περισσότερους δισεκατομμυριούχους στην Κίνα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η πανδημία «δημιούργησε» ακόμα περισσότερους δισεκατομμυριούχους στην Κίνα
Η Κίνα, η πρώτη χώρα του κόσμου που χτυπήθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς από τον νέο κορονοϊό, έχει πρακτικά καταφέρει να εξαλείψει την πανδημία στην επικράτειά της.

Παρά την πανδημία του κορονοϊού που επέφερε πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία, ουδέποτε είχαν συσσωρευθεί τόσα πλούτη στην Κίνα όσα το 2020. Μάλιστα, μια ετήσια κατάταξη κάνει λόγο για αλματώδη αύξηση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων στην ασιατική χώρα.

Η Κίνα, η πρώτη χώρα του κόσμου που χτυπήθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς από τον νέο κορονοϊό, έχει πρακτικά καταφέρει να εξαλείψει την πανδημία στην επικράτειά της, όπου καταγράφονται ελάχιστα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό σε ημερήσια βάση.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα για να εξαλειφθεί ο ιός αποδείχθηκαν ιδιαίτερα προσοδοφόρα για τους κινεζικούς κολοσσούς των ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς εκατομμύρια Κινέζοι έμεναν σπίτι για να αποφύγουν τον κίνδυνο να μολυνθούν.

Αν και «οι πρώτοι δύο μήνες της πανδημίας εξανέμισαν τεράστιες ποσότητες πλούτου (...) η νέα οικονομία, με αιχμή του δόρατος την πληροφορική, έφθασε από τον Ιούνιο σε επίπεδα άνευ προηγουμένου», σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της εταιρείας λογιστικής Hurun.

Φέτος στην Κίνα «δημιουργήθηκε περισσότερος πλούτος από ό,τι τα πέντε προηγούμενα χρόνια μαζί», υποστηρίζει η Hurun, η οποία βασίζει τον υπολογισμό αυτόν στην κατάταξη των 500 μεγαλύτερων περιουσιών της χώρας.

Η γιγαντιαία χώρα της Ασίας μετράει πλέον περισσότερους δισεκατομμυριούχους από ό,τι οι ΗΠΑ. Είναι 257 περισσότεροι από ό,τι πέρυσι, σύμφωνα με τη Hurun, η οποία καταμέτρησε στα τέλη Αυγούστου 878 στην ηπειρωτική Κίνα (χωρίς να λογαριάζονται το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο).

Δείτε ποιοι δισεκατομμυριούχοι ξεχώρισαν:

Ο Τζακ Μα, ο εμβληματικός πρωτοπόρος του ηλεκτρονικού εμπορίου, ιδρυτής της πλατφόρμας Alibaba, παραμένει ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη περιουσία στη χώρα, η οποία υπολογίζεται πως ανέρχεται σε 58,8 δισ. δολάρια.

 

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθεί ο Πόνι Μα με 57,4 δισ. δολάρια. Είναι ο επικεφαλής της Tencent, γιγαντιαίας εταιρείας της πληροφορικής, που έχει δημιουργήσει τη δημοφιλή εφαρμογή WeChat.

Την τρίτη θέση στο βάθρο μόλις κατέλαβε ο Τζονγκ Σανσάν, ο διακριτικός επικεφαλής της Nongfu Spring, κολοσσού του εμφιαλωμένου νερού, τα προϊόντα της οποίας βρίσκονται παντού στην Κίνα. Η περιουσία του υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 53,7 δισ. δολάρια.

Ο Ουάνγκ Σινγκ, ιδρυτής της εταιρείας διανομής γευμάτων κατ’ οίκον Meituan, τετραπλασίασε τα πλούτη του φέτος και έγινε ο άνθρωπος με την 13η υψηλότερη περιουσία στην Κίνα, στα 20,4 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

Ο Ρίτσαρντ Λιου, ο ιδιοκτήτης του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com, διπλασίασε την περιουσία του, που ανέρχεται πλέον σε 23,5 δισ. δολάρια. Ανέβηκε στη 16η θέση της κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων στη χώρα.

Ο Τζιανγκ Ρενσένγκ, ιδρυτής της κατασκευάστριας εμβολίων Zhifei, τριπλασίασε την περιουσία του, που εκτιμάται πως ανέρχεται πλέον σε 19,9 δισ. δολάρια και καταλαμβάνει την 20ή θέση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:02

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στη Ρόδο

21:48

Τρίτη εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο

21:34

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 86 εκατ. ευρώ

21:20

ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Οριστικά αποτελέσματα για 450 θέσεις ΔΕ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

21:06

Τέταρτη εβδομάδα πτώσης για τον χρυσό - Απώλειες 2,1%

20:52

Πρώην σύμβουλος του Τραμπ δηλώνει ένοχος για κακή διαχείριση απόρρητων εγγράφων

20:38

Σκέρτσος: Πώς κωδικοποιείς και επικοινωνείς το κυβερνητικό έργο 7 χρόνων;

20:26

Τριμερής συμφωνία ΗΠΑ-Ισραήλ-Λιβάνου για «βιώσιμη ειρήνη και ασφάλεια»

20:17

Έκκληση ΟΗΕ για «διεθνή αλληλεγγύη» στη Βενεζουέλα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς

20:09

Παράνομος τζόγος: Στο στόχαστρο της ΕΕΕΠ 18 influencers που προωθούσαν μη αδειοδοτημένες στοιχηματικές πλατφόρμες

20:00

Τα data centers, ο νέος καταλύτης του πληθωρισμού

19:45

O Τραμπ απειλεί με δασμούς 100% την Ευρώπη για το Digital Services Tax

19:37

Κώτσηρας: Θεσπίζουμε ένα ασφαλέστερο πλαίσιο χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών

19:28

Αττικά Πολυκαταστήματα: Υπερκάλυψη κατά 3,9 φορές της Δημόσιας Προσφοράς - Συγκέντρωση 212 εκατ. ευρώ

19:15

Ευρωαγορές: Στο «κόκκινο» οι δείκτες υπό το βάρος του sell off στην τεχνολογία

19:03

Τραμπ για Ιράν: Παραβίασε την εκεχειρία - Μήνυμα από Ομάν για τέλη στα Στενά του Ορμούζ

18:54

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ντεμπούτο στις 30 Ιουνίου για τις 3.42 εκατ. νέες μετοχές

18:45

Συντριβή αεροσκάφους στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου

18:37

Μάνος (Dotsoft): Σημείο καμπής με σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης - Ψήφος εμπιστοσύνης από DECA

18:27

Επίσκεψη Χατζηδάκη και Κυρανάκη στις εγκαταστάσεις DEMO, Win Medica και FARAN στην Τρίπολη

18:20

Ελλάκτωρ: Πώληση ακινήτου στο Χαλάνδρι έναντι 18,950 εκατ. ευρώ

18:11

Ο καύσωνας της Ευρώπης «κατηφορίζει» στα Βαλκάνια

18:04

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 57 από 58 κατηγορούμενους κρητικούς αγρότες για δηλώσεις εκτάσεων στην Καστοριά

18:03

Τετραήμερο πτωτικό σερί και εβδομαδιαίες απώλειες 1,1% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

18:00

Παπαστράτος και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Μνημόνιο Συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας FutuReady Greece

17:57

Γιατί η συνεργασία Τειρεσίας - Equifax αποτελεί game changer για την κυβερνοαπάτη στην Ελλάδα

17:52

Βρετανία: Συνεχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία με νέο ρεκόρ 36,9°C

17:51

Από το 2028 αλλάζει ο χάρτης των τυχερών παιγνίων στην Αττική

17:46

Κικίλιας: Ασφάλεια στις θαλάσσιες μεταφορές και ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Σύρου

17:45

Η ΕΕΕΠ βάζει στο μικροσκόπιο τη διαφήμιση των τυχερών παιγνίων


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider