Η πανδημία «δημιούργησε» ακόμα περισσότερους δισεκατομμυριούχους στην Κίνα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η πανδημία «δημιούργησε» ακόμα περισσότερους δισεκατομμυριούχους στην Κίνα
Η Κίνα, η πρώτη χώρα του κόσμου που χτυπήθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς από τον νέο κορονοϊό, έχει πρακτικά καταφέρει να εξαλείψει την πανδημία στην επικράτειά της.

Παρά την πανδημία του κορονοϊού που επέφερε πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία, ουδέποτε είχαν συσσωρευθεί τόσα πλούτη στην Κίνα όσα το 2020. Μάλιστα, μια ετήσια κατάταξη κάνει λόγο για αλματώδη αύξηση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων στην ασιατική χώρα.

Η Κίνα, η πρώτη χώρα του κόσμου που χτυπήθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς από τον νέο κορονοϊό, έχει πρακτικά καταφέρει να εξαλείψει την πανδημία στην επικράτειά της, όπου καταγράφονται ελάχιστα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό σε ημερήσια βάση.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα για να εξαλειφθεί ο ιός αποδείχθηκαν ιδιαίτερα προσοδοφόρα για τους κινεζικούς κολοσσούς των ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς εκατομμύρια Κινέζοι έμεναν σπίτι για να αποφύγουν τον κίνδυνο να μολυνθούν.

Αν και «οι πρώτοι δύο μήνες της πανδημίας εξανέμισαν τεράστιες ποσότητες πλούτου (...) η νέα οικονομία, με αιχμή του δόρατος την πληροφορική, έφθασε από τον Ιούνιο σε επίπεδα άνευ προηγουμένου», σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της εταιρείας λογιστικής Hurun.

Φέτος στην Κίνα «δημιουργήθηκε περισσότερος πλούτος από ό,τι τα πέντε προηγούμενα χρόνια μαζί», υποστηρίζει η Hurun, η οποία βασίζει τον υπολογισμό αυτόν στην κατάταξη των 500 μεγαλύτερων περιουσιών της χώρας.

Η γιγαντιαία χώρα της Ασίας μετράει πλέον περισσότερους δισεκατομμυριούχους από ό,τι οι ΗΠΑ. Είναι 257 περισσότεροι από ό,τι πέρυσι, σύμφωνα με τη Hurun, η οποία καταμέτρησε στα τέλη Αυγούστου 878 στην ηπειρωτική Κίνα (χωρίς να λογαριάζονται το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο).

Δείτε ποιοι δισεκατομμυριούχοι ξεχώρισαν:

Ο Τζακ Μα, ο εμβληματικός πρωτοπόρος του ηλεκτρονικού εμπορίου, ιδρυτής της πλατφόρμας Alibaba, παραμένει ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη περιουσία στη χώρα, η οποία υπολογίζεται πως ανέρχεται σε 58,8 δισ. δολάρια.

 

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθεί ο Πόνι Μα με 57,4 δισ. δολάρια. Είναι ο επικεφαλής της Tencent, γιγαντιαίας εταιρείας της πληροφορικής, που έχει δημιουργήσει τη δημοφιλή εφαρμογή WeChat.

Την τρίτη θέση στο βάθρο μόλις κατέλαβε ο Τζονγκ Σανσάν, ο διακριτικός επικεφαλής της Nongfu Spring, κολοσσού του εμφιαλωμένου νερού, τα προϊόντα της οποίας βρίσκονται παντού στην Κίνα. Η περιουσία του υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 53,7 δισ. δολάρια.

Ο Ουάνγκ Σινγκ, ιδρυτής της εταιρείας διανομής γευμάτων κατ’ οίκον Meituan, τετραπλασίασε τα πλούτη του φέτος και έγινε ο άνθρωπος με την 13η υψηλότερη περιουσία στην Κίνα, στα 20,4 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

Ο Ρίτσαρντ Λιου, ο ιδιοκτήτης του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com, διπλασίασε την περιουσία του, που ανέρχεται πλέον σε 23,5 δισ. δολάρια. Ανέβηκε στη 16η θέση της κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων στη χώρα.

Ο Τζιανγκ Ρενσένγκ, ιδρυτής της κατασκευάστριας εμβολίων Zhifei, τριπλασίασε την περιουσία του, που εκτιμάται πως ανέρχεται πλέον σε 19,9 δισ. δολάρια και καταλαμβάνει την 20ή θέση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:20

Gazzetta Awards 2025: Η βραδιά που μας θύμισε γιατί αγαπάμε τον αθλητισμό

22:10

ΑΑΔΕ: Ανοιχτό για διορθώσεις το σύστημα υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2024 και 2025

21:57

Ισχυρά κέρδη για χρυσό και ασήμι με φόντο την πτώση του δολαρίου

21:44

Η Eli Lilly προχωρά στην εξαγορά της Orna Therapeutics έναντι 2,4 δισ. δολαρίων

21:32

Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να ενισχύει τη δική της παραγωγική βάση, ιδίως σε στρατηγικούς τομείς

21:19

Ισπανία: Αναστέλλεται η απεργία των σιδηροδρομικών - Κατέληξαν σε συμφωνία με την κυβέρνηση

21:06

Μητσοτάκης: Εθνική προτεραιότητα η στήριξη της ελληνικής γλώσσας

20:54

Αρμενία και ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

20:43

Υπόθεση Παναγόπουλου: Η Αρχή για το Ξέπλυμα ερευνά και συγγενικά πρόσωπα εμπλεκομένων

20:36

Δένδιας: Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα οι σχέσεις με την Ινδία

20:11

Ουκρανία και Γαλλία θέλουν να αναπτύξουν την κοινή τους παραγωγή όπλων

19:55

Σε διαδικασία πιστοποίησης τα νέα Coradia Stream της Hellenic Train

19:46

Σκάνδαλο Έπστιν: Εντείνονται οι τριγμοί στη Βρετανία - Το σύστημα εξουσίας της ελίτ

19:37

Στο «πράσινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Άλμα 6,3% για την UniCredit

19:22

Κώτσηρας: 3.250 δημοπρασίες για παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας ως τον Μάρτιο

19:09

Ευ. Βενιζέλος: «Η κοινωνία αξιώνει, και ορθά, να αλλάξει ριζικά το άρθρο 86»

18:56

Η Κούβα προειδοποιεί τις αεροπορικές ότι για 1 μήνα δεν θα διαθέτει καύσιμα για αεροσκάφη

18:52

Ουγγαρία: «Πράσινο φως» στη λειτουργία εργοστασίου της Samsung παρά τα περιστατικά δηλητηριάσεων

18:40

Κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ η νεανική ανεργία στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο - Στο 13%

18:36

Η ΕΕ θα απαγορεύσει σε εταιρείες την καταστροφή απούλητων ρούχων και υποδημάτων

18:23

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι μάχες γύρω από το Ποκρόφσκ - Προωθούνται οι ρωσικές δυνάμεις

18:11

Gazzetta Awards 2025: Ο θεσμός των κορυφαίων επιστρέφει για 11η συνεχή χρονιά - Δείτε live

18:01

Βουλή: Ψηφίσθηκε επί της Αρχής η συμφωνία για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

18:00

ΧΑ: Κατοχύρωση κερδών στις τράπεζες, επιλεκτικές κινήσεις σε large και mid caps

17:50

ΑΒ Βασιλόπουλος: Νέο deal στη Βόρεια Ελλάδα – Εξαγόρασε την Αγορά Ναταλί

17:45

Εθνική Τράπεζα: Απέκτησε 276.000 ίδιες μετοχές έναντι 4,25 εκατ. ευρώ

17:32

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Υποβαθμίζει τις «βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις» του δολαρίου

17:25

Lidl Ελλάς: «Ακόμη ένα άδικο και αυθαίρετο πρόστιμο»

17:18

American Airlines: Ο CEO συμφώνησε να συναντηθεί με το συνδικάτο των πιλότων

17:09

Καύσιμα: Ισχυρή ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, χαμηλότερο κόστος και ήπιες αυξήσεις στον ορίζοντα

gazzetta
gazzetta reader insider insider