Η πανδημία «δημιούργησε» ακόμα περισσότερους δισεκατομμυριούχους στην Κίνα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η πανδημία «δημιούργησε» ακόμα περισσότερους δισεκατομμυριούχους στην Κίνα
Η Κίνα, η πρώτη χώρα του κόσμου που χτυπήθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς από τον νέο κορονοϊό, έχει πρακτικά καταφέρει να εξαλείψει την πανδημία στην επικράτειά της.

Παρά την πανδημία του κορονοϊού που επέφερε πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία, ουδέποτε είχαν συσσωρευθεί τόσα πλούτη στην Κίνα όσα το 2020. Μάλιστα, μια ετήσια κατάταξη κάνει λόγο για αλματώδη αύξηση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων στην ασιατική χώρα.

Η Κίνα, η πρώτη χώρα του κόσμου που χτυπήθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς από τον νέο κορονοϊό, έχει πρακτικά καταφέρει να εξαλείψει την πανδημία στην επικράτειά της, όπου καταγράφονται ελάχιστα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό σε ημερήσια βάση.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα για να εξαλειφθεί ο ιός αποδείχθηκαν ιδιαίτερα προσοδοφόρα για τους κινεζικούς κολοσσούς των ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς εκατομμύρια Κινέζοι έμεναν σπίτι για να αποφύγουν τον κίνδυνο να μολυνθούν.

Αν και «οι πρώτοι δύο μήνες της πανδημίας εξανέμισαν τεράστιες ποσότητες πλούτου (...) η νέα οικονομία, με αιχμή του δόρατος την πληροφορική, έφθασε από τον Ιούνιο σε επίπεδα άνευ προηγουμένου», σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της εταιρείας λογιστικής Hurun.

Φέτος στην Κίνα «δημιουργήθηκε περισσότερος πλούτος από ό,τι τα πέντε προηγούμενα χρόνια μαζί», υποστηρίζει η Hurun, η οποία βασίζει τον υπολογισμό αυτόν στην κατάταξη των 500 μεγαλύτερων περιουσιών της χώρας.

Η γιγαντιαία χώρα της Ασίας μετράει πλέον περισσότερους δισεκατομμυριούχους από ό,τι οι ΗΠΑ. Είναι 257 περισσότεροι από ό,τι πέρυσι, σύμφωνα με τη Hurun, η οποία καταμέτρησε στα τέλη Αυγούστου 878 στην ηπειρωτική Κίνα (χωρίς να λογαριάζονται το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο).

Δείτε ποιοι δισεκατομμυριούχοι ξεχώρισαν:

Ο Τζακ Μα, ο εμβληματικός πρωτοπόρος του ηλεκτρονικού εμπορίου, ιδρυτής της πλατφόρμας Alibaba, παραμένει ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη περιουσία στη χώρα, η οποία υπολογίζεται πως ανέρχεται σε 58,8 δισ. δολάρια.

 

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθεί ο Πόνι Μα με 57,4 δισ. δολάρια. Είναι ο επικεφαλής της Tencent, γιγαντιαίας εταιρείας της πληροφορικής, που έχει δημιουργήσει τη δημοφιλή εφαρμογή WeChat.

Την τρίτη θέση στο βάθρο μόλις κατέλαβε ο Τζονγκ Σανσάν, ο διακριτικός επικεφαλής της Nongfu Spring, κολοσσού του εμφιαλωμένου νερού, τα προϊόντα της οποίας βρίσκονται παντού στην Κίνα. Η περιουσία του υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 53,7 δισ. δολάρια.

Ο Ουάνγκ Σινγκ, ιδρυτής της εταιρείας διανομής γευμάτων κατ’ οίκον Meituan, τετραπλασίασε τα πλούτη του φέτος και έγινε ο άνθρωπος με την 13η υψηλότερη περιουσία στην Κίνα, στα 20,4 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

Ο Ρίτσαρντ Λιου, ο ιδιοκτήτης του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com, διπλασίασε την περιουσία του, που ανέρχεται πλέον σε 23,5 δισ. δολάρια. Ανέβηκε στη 16η θέση της κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων στη χώρα.

Ο Τζιανγκ Ρενσένγκ, ιδρυτής της κατασκευάστριας εμβολίων Zhifei, τριπλασίασε την περιουσία του, που εκτιμάται πως ανέρχεται πλέον σε 19,9 δισ. δολάρια και καταλαμβάνει την 20ή θέση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες και drones εναντίον του Ισραήλ

23:44

Rosatom: Τουρκικές εταιρείες ενδιαφέρονται για μερίδιο στον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου

23:30

Reuters: Η άρση κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο θα εκτοξεύσει τις εξαγωγές στην Ινδία

23:19

Τραμπ: Παράταση της εκεχειρίας μέχρι να καταθέσει πρόταση το Ιράν

23:12

Νέα πτώση στη Wall Street στο παρά πέντε της λήξης της εκεχειρίας

22:59

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Λιβάνου

22:46

Moody's: Νέες αξιολογήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

22:34

Νέο χαμηλό εβδομάδας για χρυσό με απώλειες 2%

22:21

Πετρέλαιο: Σχεδόν στα 100 δολάρια το Brent με τη διορία εκεχειρίας ΗΠΑ - Ιράν να λήγει

22:09

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 5,9 εκατ. ευρώ

22:00

Τσίπρας: H κοινωνική ιδιοτέλεια και η διαφθορά, είναι απειλές για την χώρα

21:49

Πάνω από 500.000 ευρώ θα κοστίζει το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο supercar της Ferrari

21:45

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 28 εκατ. ευρώ

21:36

Μ. Ανατολή: Ο Λίβανος αξιώνει την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα εδάφη του

21:30

AVAX: Κάτω από 5% το ποσοστό του Στέλιου Χριστοδούλου

21:22

Ισραήλ: Φυλάκισης ενός μήνα σε στρατιώτες που βεβήλωσαν άγαλμα του Χριστού στον Λίβανο

21:09

Ιράν: Οι αρχές διαψεύδουν τον Τραμπ για τις οκτώ γυναίκες που απειλούνται με εκτέλεση

21:03

«Φρένο» σε 20.000 πτήσεις από Lufthansa

21:02

Συνάντηση Παπασταύρου με τον Ειδικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ για την Ενέργεια

20:54

Βρετανία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει την πώληση τσιγάρων για νέους κάτω των 17

20:50

«Παγώνει» το ταξίδι Βανς στο Ισλαμαμπάντ - Προς αδιέξοδο οι συνομιλίες

20:39

Κάλας: Εντός 24 ωρών το δάνειο 90 δισ. ευρώ για την Ουκρανία

20:28

Τραμπ: Θα θυμάμαι τις εταιρίες που δεν ζήτησαν επιστροφή χρημάτων λόγω δασμών

20:24

Ζελένσκι: «Ο αγωγός πετρελαίου Druzhba είναι έτοιμος να επαναλειτουργήσει»

20:19

Λίβανος: Τουλάχιστον 2.454 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων από τις 2 Μαρτίου

20:07

Το μονοκλωνικό αντίσωμα για τον ιό RSV χορηγήθηκε για 1η φορά στα νεογέννητα στην Ελλάδα

20:05

Κέρδη για το πετρέλαιο από την αβεβαιότητα της αμερικανο-ιρανικής εκεχειρίας

20:00

Το «νέο Ιράν» θα είναι πιο αδύναμο, πιο σκληρό και πιο επικίνδυνο

19:58

Τραμπ: «Θα τα βρούμε με την Anthropic - Μπορούν να μας είναι πολύ χρήσιμοι»

19:53

Bureau Veritas: «Καμπανάκι» για ΣΕΔΕ 2 και τους κινδύνους υποβάθμισης των ελέγχων εκπομπών

gazzetta
gazzetta reader insider insider