Η πανδημία «δημιούργησε» ακόμα περισσότερους δισεκατομμυριούχους στην Κίνα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η πανδημία «δημιούργησε» ακόμα περισσότερους δισεκατομμυριούχους στην Κίνα
Η Κίνα, η πρώτη χώρα του κόσμου που χτυπήθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς από τον νέο κορονοϊό, έχει πρακτικά καταφέρει να εξαλείψει την πανδημία στην επικράτειά της.

Παρά την πανδημία του κορονοϊού που επέφερε πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία, ουδέποτε είχαν συσσωρευθεί τόσα πλούτη στην Κίνα όσα το 2020. Μάλιστα, μια ετήσια κατάταξη κάνει λόγο για αλματώδη αύξηση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων στην ασιατική χώρα.

Η Κίνα, η πρώτη χώρα του κόσμου που χτυπήθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς από τον νέο κορονοϊό, έχει πρακτικά καταφέρει να εξαλείψει την πανδημία στην επικράτειά της, όπου καταγράφονται ελάχιστα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό σε ημερήσια βάση.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα για να εξαλειφθεί ο ιός αποδείχθηκαν ιδιαίτερα προσοδοφόρα για τους κινεζικούς κολοσσούς των ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς εκατομμύρια Κινέζοι έμεναν σπίτι για να αποφύγουν τον κίνδυνο να μολυνθούν.

Αν και «οι πρώτοι δύο μήνες της πανδημίας εξανέμισαν τεράστιες ποσότητες πλούτου (...) η νέα οικονομία, με αιχμή του δόρατος την πληροφορική, έφθασε από τον Ιούνιο σε επίπεδα άνευ προηγουμένου», σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της εταιρείας λογιστικής Hurun.

Φέτος στην Κίνα «δημιουργήθηκε περισσότερος πλούτος από ό,τι τα πέντε προηγούμενα χρόνια μαζί», υποστηρίζει η Hurun, η οποία βασίζει τον υπολογισμό αυτόν στην κατάταξη των 500 μεγαλύτερων περιουσιών της χώρας.

Η γιγαντιαία χώρα της Ασίας μετράει πλέον περισσότερους δισεκατομμυριούχους από ό,τι οι ΗΠΑ. Είναι 257 περισσότεροι από ό,τι πέρυσι, σύμφωνα με τη Hurun, η οποία καταμέτρησε στα τέλη Αυγούστου 878 στην ηπειρωτική Κίνα (χωρίς να λογαριάζονται το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο).

Δείτε ποιοι δισεκατομμυριούχοι ξεχώρισαν:

Ο Τζακ Μα, ο εμβληματικός πρωτοπόρος του ηλεκτρονικού εμπορίου, ιδρυτής της πλατφόρμας Alibaba, παραμένει ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη περιουσία στη χώρα, η οποία υπολογίζεται πως ανέρχεται σε 58,8 δισ. δολάρια.

 

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθεί ο Πόνι Μα με 57,4 δισ. δολάρια. Είναι ο επικεφαλής της Tencent, γιγαντιαίας εταιρείας της πληροφορικής, που έχει δημιουργήσει τη δημοφιλή εφαρμογή WeChat.

Την τρίτη θέση στο βάθρο μόλις κατέλαβε ο Τζονγκ Σανσάν, ο διακριτικός επικεφαλής της Nongfu Spring, κολοσσού του εμφιαλωμένου νερού, τα προϊόντα της οποίας βρίσκονται παντού στην Κίνα. Η περιουσία του υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 53,7 δισ. δολάρια.

Ο Ουάνγκ Σινγκ, ιδρυτής της εταιρείας διανομής γευμάτων κατ’ οίκον Meituan, τετραπλασίασε τα πλούτη του φέτος και έγινε ο άνθρωπος με την 13η υψηλότερη περιουσία στην Κίνα, στα 20,4 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

Ο Ρίτσαρντ Λιου, ο ιδιοκτήτης του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com, διπλασίασε την περιουσία του, που ανέρχεται πλέον σε 23,5 δισ. δολάρια. Ανέβηκε στη 16η θέση της κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων στη χώρα.

Ο Τζιανγκ Ρενσένγκ, ιδρυτής της κατασκευάστριας εμβολίων Zhifei, τριπλασίασε την περιουσία του, που εκτιμάται πως ανέρχεται πλέον σε 19,9 δισ. δολάρια και καταλαμβάνει την 20ή θέση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:25

Συνέχισε ανοδικά ο χρυσός με φόντο την συμφωνία

22:15

Ουκρανία: Τουλάχιστον 8 νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε Ντνιπροπετρόφσκ, Ντονέτσκ και Χερσώνα

21:59

Οι 12 όροι του μνημονίου κατανόησης ΗΠΑ και Ιράν - Τι προβλέπεται για Ορμούζ και πυρηνικά

21:44

Μαρινάκης για Τσίπρα: Αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται ένα κόμμα όταν έρχεται δεύτερο στις βουλευτικές εκλογές

21:26

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Τουρκία δεν μπορεί να επανέλθει στην ενταξιακή πορεία υπό τις σημερινές συνθήκες

21:14

Ισραήλ: Ο στρατός αναχαίτισε ρουκέτες που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ προς τον νότιο Λίβανο

21:04

Επιδημία Έμπολα: 196 νεκροί επί συνόλου 837 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη ΛΔ Κονγκό

20:57

ΑΑΔΕ - AGEA: Συνάντηση εργασίας για αγροτικές πληρωμές και αξιοποίηση ιταλικής τεχνογνωσίας

20:48

Σερβία: Παράταση 15 ημερών στις διαπραγματεύσεις για πώληση της NIS στη MOL

20:33

Μητσοτάκης: Όποιος σας υπόσχεται τζάμπα παροχές να ξέρετε ότι θα σας τα πάρει - Η πτώση του πετρελαίου θα περάσει στην αγορά

20:28

Μ. Ανατολή: Ιράν και ΗΠΑ θα ξεκινήσουν «επί της ουσίας» συνομιλίες την Παρασκευή στην Ελβετία

20:23

Reuters: Η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα απορρίψει την αίτηση της Binance για άδεια - Τι απαντά η εταιρεία

20:16

Βρετανία: Πάνω από 700 μετανάστες διέσχισαν χθες τη Μάγχη, ρεκόρ μέσα στο 2026

20:02

Κρεμλίνο: Πούτιν και Τραμπ δεν συζήτησαν το θέμα της συνάντησης με τον Ζελένσκι

19:54

WSJ: To Ιράν θα μπορεί να πουλάει πετρέλαιο αμέσως μόλις υπογραφεί η συμφωνία

19:53

Με γνωστοποίηση η έναρξη λειτουργίας των συνεδριακών κέντρων

19:43

Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 1.131 θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ

19:41

Γεωργιάδης: Ζήτημα στρατηγικής αυτονομίας, ανθεκτικότητας και ευρωπαϊκής ασφάλειας η πρόσβαση στα φάρμακα

19:34

Ζελένσκι: Οι ηγέτες της G7 συζήτησαν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία

19:31

Ψηφιακή πλατφόρμα για την οικονομική διπλωματία - Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΞ, υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΕΚΤ

19:30

Τα έξι «αγκάθια» που απειλούν να εκτροχιάσουν την προσέγγιση ΗΠΑ - Ιράν

19:25

Τι έκρινε ο Άρειος Πάγος με το βούλευμά του για την επιστροφή Γιωτόπουλου στις φυλακές

19:17

Ευρωαγορές: Συνεχίζει σε ρυθμούς ρεκόρ ο Stoxx 600

19:14

Τράπεζα Πειραιώς: Γενέθλια 110 ετών με ρεκόρ κεφαλαιοποίησης

19:08

Αγαπηδάκη: Ενίσχυση της κατ’ οίκον φροντίδας και της τηλεϊατρικής

19:01

Η Κίνα προειδοποιεί ότι η επόμενη φάση διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν θα είναι «πιο δύσκολη»

18:56

Λίβανος: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ευχαριστεί το Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου

18:41

Η Space Hellas προχωρά στην ενοποίηση των Διευθύνσεων Marketing και Business Development

18:37

Συμφωνία Shield AI - EFA GROUP για ανάπτυξη αυτόνομων αμυντικών συστημάτων στην Ελλάδα

18:29

Ιδρυτής Telegram: Η Ινδία «τιμώρησε» περισσότερα από 150 εκατ. ανθρώπους με την απαγόρευση της εφαρμογής


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider