Η πανδημία «δημιούργησε» ακόμα περισσότερους δισεκατομμυριούχους στην Κίνα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η πανδημία «δημιούργησε» ακόμα περισσότερους δισεκατομμυριούχους στην Κίνα
Η Κίνα, η πρώτη χώρα του κόσμου που χτυπήθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς από τον νέο κορονοϊό, έχει πρακτικά καταφέρει να εξαλείψει την πανδημία στην επικράτειά της.

Παρά την πανδημία του κορονοϊού που επέφερε πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία, ουδέποτε είχαν συσσωρευθεί τόσα πλούτη στην Κίνα όσα το 2020. Μάλιστα, μια ετήσια κατάταξη κάνει λόγο για αλματώδη αύξηση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων στην ασιατική χώρα.

Η Κίνα, η πρώτη χώρα του κόσμου που χτυπήθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς από τον νέο κορονοϊό, έχει πρακτικά καταφέρει να εξαλείψει την πανδημία στην επικράτειά της, όπου καταγράφονται ελάχιστα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό σε ημερήσια βάση.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα για να εξαλειφθεί ο ιός αποδείχθηκαν ιδιαίτερα προσοδοφόρα για τους κινεζικούς κολοσσούς των ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς εκατομμύρια Κινέζοι έμεναν σπίτι για να αποφύγουν τον κίνδυνο να μολυνθούν.

Αν και «οι πρώτοι δύο μήνες της πανδημίας εξανέμισαν τεράστιες ποσότητες πλούτου (...) η νέα οικονομία, με αιχμή του δόρατος την πληροφορική, έφθασε από τον Ιούνιο σε επίπεδα άνευ προηγουμένου», σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της εταιρείας λογιστικής Hurun.

Φέτος στην Κίνα «δημιουργήθηκε περισσότερος πλούτος από ό,τι τα πέντε προηγούμενα χρόνια μαζί», υποστηρίζει η Hurun, η οποία βασίζει τον υπολογισμό αυτόν στην κατάταξη των 500 μεγαλύτερων περιουσιών της χώρας.

Η γιγαντιαία χώρα της Ασίας μετράει πλέον περισσότερους δισεκατομμυριούχους από ό,τι οι ΗΠΑ. Είναι 257 περισσότεροι από ό,τι πέρυσι, σύμφωνα με τη Hurun, η οποία καταμέτρησε στα τέλη Αυγούστου 878 στην ηπειρωτική Κίνα (χωρίς να λογαριάζονται το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο).

Δείτε ποιοι δισεκατομμυριούχοι ξεχώρισαν:

Ο Τζακ Μα, ο εμβληματικός πρωτοπόρος του ηλεκτρονικού εμπορίου, ιδρυτής της πλατφόρμας Alibaba, παραμένει ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη περιουσία στη χώρα, η οποία υπολογίζεται πως ανέρχεται σε 58,8 δισ. δολάρια.

 

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθεί ο Πόνι Μα με 57,4 δισ. δολάρια. Είναι ο επικεφαλής της Tencent, γιγαντιαίας εταιρείας της πληροφορικής, που έχει δημιουργήσει τη δημοφιλή εφαρμογή WeChat.

Την τρίτη θέση στο βάθρο μόλις κατέλαβε ο Τζονγκ Σανσάν, ο διακριτικός επικεφαλής της Nongfu Spring, κολοσσού του εμφιαλωμένου νερού, τα προϊόντα της οποίας βρίσκονται παντού στην Κίνα. Η περιουσία του υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 53,7 δισ. δολάρια.

Ο Ουάνγκ Σινγκ, ιδρυτής της εταιρείας διανομής γευμάτων κατ’ οίκον Meituan, τετραπλασίασε τα πλούτη του φέτος και έγινε ο άνθρωπος με την 13η υψηλότερη περιουσία στην Κίνα, στα 20,4 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

Ο Ρίτσαρντ Λιου, ο ιδιοκτήτης του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com, διπλασίασε την περιουσία του, που ανέρχεται πλέον σε 23,5 δισ. δολάρια. Ανέβηκε στη 16η θέση της κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων στη χώρα.

Ο Τζιανγκ Ρενσένγκ, ιδρυτής της κατασκευάστριας εμβολίων Zhifei, τριπλασίασε την περιουσία του, που εκτιμάται πως ανέρχεται πλέον σε 19,9 δισ. δολάρια και καταλαμβάνει την 20ή θέση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:08

Κέρδη 1,5% για τον χρυσό, επέστρεψε πάνω από τα 4.400 δολάρια

21:50

Σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο του Γ. Μαζωνάκη

21:36

Δημοσκόπηση GPO: Πώς κρίνουν οι πολίτες τα μέτρα της ΔΕΘ - Στο 30,6% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου

21:23

Σιβηρία: Drone έπληξαν βιομηχανική εγκατάσταση στην «πρωτεύουσα φυσικού αερίου» της Ρωσίας

21:04

Το Ιράν παραπέμπεται ξανά μετά από 20 χρόνια στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το πυρηνικό πρόγραμμα

20:53

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν: Στο επίκεντρο η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

20:44

Ανάρτηση Μαρινάκη για το πότε θα εφαρμοστούν τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση

20:23

Λίβανος: Ο στρατός προειδοποίει για επικίνδυνη «κλιμάκωση» από το Ισραήλ

20:12

Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας αποκλείει την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη νότια Συρία

20:11

Η Apple παρουσίασε το νέο foldable iPhone - Πόσο θα κοστίζει

20:02

Πετραλιάς: «Ποτέ δεν θα δώσουμε κάτι που δεν έχουμε» – Προειδοποίηση για επιστροφή σε καθεστώς εποπτείας

20:01

Ιαπωνία: Επενδύσεις-μαμούθ ως απάντηση στο τεράστιο δημόσιο χρέος

19:57

Η ΕΕ χορηγεί βοήθεια 115 εκατ. ευρώ στην Ισπανία για την Θέουτα

19:40

Οκτώ χώρες χαιρετίζουν τις βρετανικές κυρώσεις κατά παράνομων ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη

19:37

ΥΠΕΝ: Πρόσκληση προς ΦΟΔΣΑ για κατάθεση προτάσεων για επεκτάσεις ΧΥΤΑ

19:34

Οι ΗΠΑ διευρύνουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν - Τρεις τουρκικές εταιρείες στη μαύρη λίστα

19:23

Ευρωαγορές: Σε χαμηλό μηνός με φόντο πετρέλαιο και ΕΚΤ

19:18

Κίνα: «Αβάσιμες» οι κατηγορίες των ΗΠΑ ότι τα κινεζικά μοντέλα ΑΙ «λεηλατούν» τα αμερικανικά

19:06

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αποστολή του πρώτου Έλληνα αστροναύτη στο Διάστημα

18:51

Αλλάζει το σχέδιο για την επέκταση του «Ελ. Βενιζέλος» - Διακόπτεται ο διαγωνισμός και προκηρύσσεται νέος

18:51

FT: Ο επικεφαλής της CIA ετοιμάζεται να αναλάβει σημαντικότερο ρόλο στις συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας

18:51

ΗΠΑ: Το ΥΠΟΙΚ τριπλασιάζει στα 6 δισ. δολάρια την επαναγορά ομολόγων

18:38

Ψάλτης: «Πρότυπο για τις ελληνικές επιχειρήσεις η συνεργασία Alpha Bank - UniCredit»

18:26

ΔΑΑ: Αύξηση 4,5% στην επιβατική κίνηση στο εξάμηνο - Στα 168,5 εκατ. το προσαρμοσμένο EBITDA

18:18

Πιερρακάκης: «Η Επ. Κεφαλαιαγοράς προστατεύει την εμπιστοσύνη για την οικονομία»

17:58

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης

17:55

Booking: Έχασε δικαστική μάχη κατά του βέτο της ΕΕ για την εξαγορά της ETraveli

17:53

Νετανιάχου: Το καθεστώς του Ιράν είναι «στα πρόθυρα της κατάρρευσης»

17:42

Χρηματιστήριο: Χτίζει... «οχυρό» στις 2.700 μονάδες - Εκτόξευση του τζίρου

17:40

Βρετανία: Η αστυνομία ξεκινά ποινική έρευνα σε βάρος του Reform UK για παραβίαση του εκλογικού νόμου


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider