Μια γυναίκα έτοιμη να αναλάβει το «τιμόνι» της Goldman Sachs

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μια γυναίκα έτοιμη να αναλάβει το «τιμόνι» της Goldman Sachs
Η Κόεν μετατρέπεται σε μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στη Wall Street και η τελευταία γυναίκα υποψήφια για να ηγηθεί μιας μεγάλης τράπεζας.

Στο «βηματισμό» της Citi φαίνεται πως κινείται και ο έτερος τραπεζικός κολοσσός Goldman Sachs αναζητώντας τον διάδοχο στη θέση του Ντέιβιντ Σόλομον, με το «άρωμα γυναίκας» να κυριαρχεί.

Με τον Μάικλ Κόρμπατ CEO της Citi να ανακοινώνει το τέλος της θητείας του από το «τιμόνι» της CIti και την Τζέιν Φρέιζερ να γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την υψηλότερη θέση σε μια ισχυρή τράπεζα, η Goldman φαίνεται πως βρίσκει αυτό που αναζητά στην Στέφανι Κόεν.

Σύμφωνα με το NY Post ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει ανακατέψει την «τράπουλα» για άλλη μια φορά, κάνοντας τη Στέφανι Κόεν συν-επικεφαλής της ομάδας «megabank» της καταναλωτικής τραπεζικής και διαχείρισης πλούτου ύψους 2 τρισ. δολαρίων.

Ο Σόλομον είχε κάνει σαφές εδώ και καιρό πως στο τμήμα αυτό ποντάρει αρκετά η αμερικανική τράπεζα. Βάζοντας έτσι την Κόεν σε αυτή την θέση, ενισχύει επίσης το προφίλ της στη σειρά διαδοχής της στην Goldman. Η Κόεν θεωρείται εδώ και πολύ καιρό ως το φαβορί για την διαδοχή του Σόλομον.

Η διοίκηση του τμήματος μαζί με τον νέο επικεφαλής της Τάκερ Γιορκ μετατρέπει άμεσα την Κόεν σε μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στη Wall Street και την τελευταία γυναίκα υποψήφια για να ηγηθεί μιας μεγάλης τράπεζας.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider