Έξι αμερικανικές εταιρείες που ακόμα κάνουν προσλήψεις

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι αμερικανικές εταιρείες που ακόμα κάνουν προσλήψεις
Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις υπάρχουν ορισμένοι κλάδοι που έχουν δει ευκαιρίες, με ορισμένες επιχειρήσεις να προχωρούν και σε προσλήψεις χιλιάδων εργαζομένων. 

Η πανδημία του κορονοϊού και η κρίση που «έφερε» μαζί της οδήγησαν την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση, όπως και τις περισσότερες χώρες του κόσμου άλλωστε.

Όμως, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις υπάρχουν ορισμένοι κλάδοι που έχουν δει... ευκαιρίες, με ορισμένες επιχειρήσεις, όχι απλά να μην έχουν επηρεαστεί αρνητικά, αλλά να προχωρούν και σε προσλήψεις χιλιάδων εργαζομένων.

Σύμφωνα με το CNN, με την εορταστική περίοδο να ξεκινά σύντομα στις ΗΠΑ, το λιανικό εμπόριο, τόσο Online, όσο και στα φυσικά καταστήματα, ετοιμάζεται πυρετωδώς για την αυξημένη ζήτηση της εποχής.

Δείτε ποιες είναι οι εταιρείες που προχωρούν σε μεγάλο αριθμό προσλήψεων στις ΗΠΑ:

Τις περισσότερες προσλήψεις στον κλάδο έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής η Walmart, η οποία σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση έχει ενισχύσει κατά 500.000 άτομα το προσωπικό της, από την αρχή της πανδημίας. 

Παράλληλα προγραμματίζει να προσλάβει ακόμα 20.000 εποχιακούς εργαζομένους στις αποθήκες που εξυπηρετούν τις online παραγγελίες. 

 

Διαβάστε επίσης:

Στην ίδια λογική και η Target έχει προγραμματίσει περί τις 130.000 νέες προσλήψεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στη ζήτηση της εορταστικής περιόδου.

Παράλληλα, έχει ανακοινώσει ότι προσφέρει και τη δυνατότητα υπερωριών στο προσωπικό που ήδη διαθέτει, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να περάσουν από εκπαίδευση για διαφορετικές θέσεις και ρόλους εντός της εταιρείας. 

Συνολικά 133.000 νέους εργαζομένους σκοπεύει να προσλάβει μέχρι το τέλος της χρονιάς ο «γίγαντας» του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon. 

Σύμφωνα με πρόσφατες αγγελίες, από αυτούς, η Amazon ψάχνει περί τους 33.000 εργαζομένους για να στελεχώσουν θέσεις στελεχών και τεχνολογίας, ενώ οι υπόλοιποι 100.000 νέοι εργαζόμενοι θα είναι με συμβάσεις κατώτατου μισθού, στα 15 δολάρια την ώρα.

Περίπου 70.000 εργαζομένους σχεδιάζει να προσλάβει το επόμενο διάστημα η FedEx, ενόψει της εορταστικής περιόδου στις ΗΠΑ, με εποχιακές συμβάσεις για τους περισσότερους από αυτούς. 

 

Περισσότερους από 50.000 νέους εργαζομένους έχει προσλάβει από την αρχή της πανδημίας η αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ 7-Eleven στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, θα συνεχίσει να ενισχύει το εργατικό της δυναμικό με νέες προσλήψεις το επόμενο διάστημα, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της αγοράς.

Με το Halloween να πλησιάζει, η Party City προετοιμάζεται να προχωρήσει σε προσλήψεις περίπου 20.000 νέων εργαζομένων. Μάλιστα, δεν φαίνεται να έχει προβληματιστεί για τις νέες συνθήκες λόγω κορονοϊού και προσαρμόζει τη λειτουργία της, ανοίγοντας 25 pop-up καταστήματα σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ για να καλύψει τη ζήτηση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Τραμπ για συμφωνία: «Έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί - Θα ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ»

23:32

Σερβία: Επεισόδια μετά την μαζική αντικυβερνητική συγκέντρωση των φοιτητών στο Βελιγράδι

22:54

Συνομιλίες Μακρόν με Τραμπ και ηγέτες του Κόλπου: Πρώτη προτεραιότητα το άνοιγμα του Ορμούζ

22:48

ΟΗΕ: Έκκληση για προστασία των παιδιών στην Ουκρανία μετά την επίθεση σε εστία στο Λουχάνσκ

22:04

Τεντόγλου: Νίκη στο Diamond League με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο

21:55

Iράν και Πακιστάν έστειλαν στις ΗΠΑ αναθεωρημένη πρόταση

21:45

Άρση απαγόρευσης απόπλου για το «Tera Jet 2» μετά τη βλάβη στην Τήνο

21:32

Αμερικανικός όμιλος προσφέρει περίπου 2 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Νάπολι

20:54

Ζελένσκι: Η Μόσχα ετοιμάζει πλήγμα με τον πύραυλο «Ορέσνικ»

20:22

Γερμανία: Δεκάδες τραυματίες από μετωπική σύγκρουση δύο τραμ στο Ντίσελντορφ

20:01

Πολλά τα δισ. για αγροτικά προϊόντα στη συνάντηση Τραμπ - Σι στο Πεκίνο

19:47

Γάζα: Πέντε αστυνομικοί και ένας έφηβος σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα

19:25

Δημοσκοπήσεις: Παγιώνεται η πρωτιά της AfD

19:20

Στην εντατική μετά από σοβαρό τροχαίο ο πρώην ποδοσφαιριστής Μάριος Οικονόμου

19:17

Έμπολα: 10 αφρικανικές χώρες σε κίνδυνο να πληγούν από την επιδημία

18:59

Τραμπ: «Βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά σε συμφωνία» - Ιράν και Πακιστάν έστειλαν αναθεωρημένη πρόταση

18:29

Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση Σάντσεθ

18:18

Χεζμπολάχ: Το Ιράν δεν θα μας εγκαταλείψει

17:56

FT: ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε παράταση της εκεχειρίας κατά 60 ημέρες

17:41

Τσάφος: Λογιστικό σφάλμα στη σύγκριση τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας- ΕΕ

17:30

Λίβανος: Νέες προειδοποιήσεις του ισραηλινού στρατού για εκκένωση χωριών

17:15

Αυτοψία Ταχιάου στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στο Πήλιο

16:54

Τουρκία: «Ασέβεια» η απελευθέρωση Γιωτόπουλου

16:46

Σερβία: Αντικυβερνητική διαδήλωση διοργανώνουν οι φοιτητές στο Βελιγράδι

16:29

Απαγόρευση εισόδου σε γαλλικό έδαφος στον Ισραηλινό υπουργό Μπεν-Γκβίρ

16:21

Σαντορίνη: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε 17 οικίες - Ελέγχθηκαν 68 άτομα και κατασχέθηκαν 4,7 κιλά κάνναβης

16:11

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες μέχρι 15 Ιουνίου - Οι τιμές, οι δηλώσεις και τα πρόστιμα

15:53

ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η 56η «Ημέρα Καριέρας» για τη Γαλάζια Οικονομία στον Πειραιά

15:33

National Geographic: Ένα ελληνικό νησί στους 15 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς του κόσμου

15:25

Τσουκαλάς: «Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον Ν. Ανδρουλάκη, για την προπαγάνδα και το ψευδοαφήγημα»

reader insider