Έξι αμερικανικές εταιρείες που ακόμα κάνουν προσλήψεις

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι αμερικανικές εταιρείες που ακόμα κάνουν προσλήψεις
Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις υπάρχουν ορισμένοι κλάδοι που έχουν δει ευκαιρίες, με ορισμένες επιχειρήσεις να προχωρούν και σε προσλήψεις χιλιάδων εργαζομένων. 

Η πανδημία του κορονοϊού και η κρίση που «έφερε» μαζί της οδήγησαν την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση, όπως και τις περισσότερες χώρες του κόσμου άλλωστε.

Όμως, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις υπάρχουν ορισμένοι κλάδοι που έχουν δει... ευκαιρίες, με ορισμένες επιχειρήσεις, όχι απλά να μην έχουν επηρεαστεί αρνητικά, αλλά να προχωρούν και σε προσλήψεις χιλιάδων εργαζομένων.

Σύμφωνα με το CNN, με την εορταστική περίοδο να ξεκινά σύντομα στις ΗΠΑ, το λιανικό εμπόριο, τόσο Online, όσο και στα φυσικά καταστήματα, ετοιμάζεται πυρετωδώς για την αυξημένη ζήτηση της εποχής.

Δείτε ποιες είναι οι εταιρείες που προχωρούν σε μεγάλο αριθμό προσλήψεων στις ΗΠΑ:

Τις περισσότερες προσλήψεις στον κλάδο έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής η Walmart, η οποία σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση έχει ενισχύσει κατά 500.000 άτομα το προσωπικό της, από την αρχή της πανδημίας. 

Παράλληλα προγραμματίζει να προσλάβει ακόμα 20.000 εποχιακούς εργαζομένους στις αποθήκες που εξυπηρετούν τις online παραγγελίες. 

 

Διαβάστε επίσης:

Στην ίδια λογική και η Target έχει προγραμματίσει περί τις 130.000 νέες προσλήψεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στη ζήτηση της εορταστικής περιόδου.

Παράλληλα, έχει ανακοινώσει ότι προσφέρει και τη δυνατότητα υπερωριών στο προσωπικό που ήδη διαθέτει, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να περάσουν από εκπαίδευση για διαφορετικές θέσεις και ρόλους εντός της εταιρείας. 

Συνολικά 133.000 νέους εργαζομένους σκοπεύει να προσλάβει μέχρι το τέλος της χρονιάς ο «γίγαντας» του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon. 

Σύμφωνα με πρόσφατες αγγελίες, από αυτούς, η Amazon ψάχνει περί τους 33.000 εργαζομένους για να στελεχώσουν θέσεις στελεχών και τεχνολογίας, ενώ οι υπόλοιποι 100.000 νέοι εργαζόμενοι θα είναι με συμβάσεις κατώτατου μισθού, στα 15 δολάρια την ώρα.

Περίπου 70.000 εργαζομένους σχεδιάζει να προσλάβει το επόμενο διάστημα η FedEx, ενόψει της εορταστικής περιόδου στις ΗΠΑ, με εποχιακές συμβάσεις για τους περισσότερους από αυτούς. 

 

Περισσότερους από 50.000 νέους εργαζομένους έχει προσλάβει από την αρχή της πανδημίας η αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ 7-Eleven στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, θα συνεχίσει να ενισχύει το εργατικό της δυναμικό με νέες προσλήψεις το επόμενο διάστημα, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της αγοράς.

Με το Halloween να πλησιάζει, η Party City προετοιμάζεται να προχωρήσει σε προσλήψεις περίπου 20.000 νέων εργαζομένων. Μάλιστα, δεν φαίνεται να έχει προβληματιστεί για τις νέες συνθήκες λόγω κορονοϊού και προσαρμόζει τη λειτουργία της, ανοίγοντας 25 pop-up καταστήματα σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ για να καλύψει τη ζήτηση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:51

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο νότιο Περού

21:39

Ήπιες διακυμάνσεις για τον χρυσό με το βλέμμα σε Fed και ομόλογα

21:16

Η Νορβηγία αναβαθμίζει τη νεοσύστατη ταξιαρχία της στην Αρκτική

20:59

Υψηλό άνω των 3 εβδομάδων για το πετρέλαιο με κερδοφόρο 5 στα 5

20:42

Πυροσβεστική: 25 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

20:32

Φον ντερ Λάιεν: Εκστρατεία «υβριδικού πολέμου» κατά της ΕΕ

20:22

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ αγόρασε κάστρο του 19ου αιώνα στην Ιρλανδία

20:10

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τα σχέδια της Τουρκίας στη Συρία

19:55

Σε χαμηλό σχεδόν 3 εβδομάδων οι ευρωαγορές με πτωτικό 7x7

19:42

Εμπορική συμφωνία Ελβετίας - Κίνας για αδασμολόγητες εξαγωγές

19:29

Χάκαμπι προς Ισραηλινούς εποίκους: «Ου κλέψεις» τις περιουσίες Αμερικανοπαλαιστινίων στη Δυτ. Όχθη

19:19

Παρατείνονται έως 3 Σεπτεμβρίου τα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη

19:09

ΥΠΕΞ σε Άγκυρα: Ξεκάθαρη η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο

19:02

ΕΛΑΣ σε ΥΠΕΝ για AntiNero: «Ανεξάρτητη αξιολόγηση του προγράμματος αντί κυβερνητικής αυτοεπιβεβαίωσης»

18:52

ΗΠΑ: Η «οικονομική D-Day» κατά Ιράν απομακρύνει μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση - Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα

18:52

«Οικονομική τρομοκρατία»: Η Τεχεράνη καταδικάζει τις νέες αμερικανικές κυρώσεις

18:44

Αυστρία και Φινλανδία ζητούν από την Ιταλία να δεχθεί επιστροφές αιτούντων άσυλο

18:32

«Παράθυρο» από Μπέσεντ για επαναγορές ομολόγων άνω των 4 δισ. δολαρίων ανά έκδοση

18:22

Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη με αδύναμο τζίρο

18:19

Επιθέσεις των Χούθι σε αεροδρόμιο και εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία

18:11

Ντάλι: Η αγορά ομολόγων εμπιστεύεται τη νομισματική πολιτική της Fed

17:57

Δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών σε Αττική κι Εύβοια

17:41

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τις επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ

17:25

Βραχυπρόθεσμη η «ανακούφιση» στην αγορά ομολόγων από την απόφαση Μπέσεντ

17:06

Μία νεκρή και εκτεταμένες ζημιές από σφοδρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους σε περιοχές της Γερμανίας

16:52

Πιέσεις στη Wall Street από πετρέλαιο και ομόλογα

16:45

Απευθείας πτήσεις Αθήνα - Σιάτλ από Alaska Airlines: Πότε ξεκινούν

16:35

Υψηλά 15 μηνών για την ακατέργαστη ζάχαρη

16:26

Ουκρανικό το drone που καταρρίφθηκε στον λετονικό εναέριο χώρο

16:17

Τουρκία, Αίγυπτος και Κατάρ καταδικάζουν το Ισραήλ για τις πρόσφατες επιθέσεις στη Γάζα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider