Έξι αμερικανικές εταιρείες που ακόμα κάνουν προσλήψεις

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι αμερικανικές εταιρείες που ακόμα κάνουν προσλήψεις
Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις υπάρχουν ορισμένοι κλάδοι που έχουν δει ευκαιρίες, με ορισμένες επιχειρήσεις να προχωρούν και σε προσλήψεις χιλιάδων εργαζομένων. 

Η πανδημία του κορονοϊού και η κρίση που «έφερε» μαζί της οδήγησαν την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση, όπως και τις περισσότερες χώρες του κόσμου άλλωστε.

Όμως, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις υπάρχουν ορισμένοι κλάδοι που έχουν δει... ευκαιρίες, με ορισμένες επιχειρήσεις, όχι απλά να μην έχουν επηρεαστεί αρνητικά, αλλά να προχωρούν και σε προσλήψεις χιλιάδων εργαζομένων.

Σύμφωνα με το CNN, με την εορταστική περίοδο να ξεκινά σύντομα στις ΗΠΑ, το λιανικό εμπόριο, τόσο Online, όσο και στα φυσικά καταστήματα, ετοιμάζεται πυρετωδώς για την αυξημένη ζήτηση της εποχής.

Δείτε ποιες είναι οι εταιρείες που προχωρούν σε μεγάλο αριθμό προσλήψεων στις ΗΠΑ:

Τις περισσότερες προσλήψεις στον κλάδο έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής η Walmart, η οποία σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση έχει ενισχύσει κατά 500.000 άτομα το προσωπικό της, από την αρχή της πανδημίας. 

Παράλληλα προγραμματίζει να προσλάβει ακόμα 20.000 εποχιακούς εργαζομένους στις αποθήκες που εξυπηρετούν τις online παραγγελίες. 

 

Διαβάστε επίσης:

Στην ίδια λογική και η Target έχει προγραμματίσει περί τις 130.000 νέες προσλήψεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στη ζήτηση της εορταστικής περιόδου.

Παράλληλα, έχει ανακοινώσει ότι προσφέρει και τη δυνατότητα υπερωριών στο προσωπικό που ήδη διαθέτει, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να περάσουν από εκπαίδευση για διαφορετικές θέσεις και ρόλους εντός της εταιρείας. 

Συνολικά 133.000 νέους εργαζομένους σκοπεύει να προσλάβει μέχρι το τέλος της χρονιάς ο «γίγαντας» του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon. 

Σύμφωνα με πρόσφατες αγγελίες, από αυτούς, η Amazon ψάχνει περί τους 33.000 εργαζομένους για να στελεχώσουν θέσεις στελεχών και τεχνολογίας, ενώ οι υπόλοιποι 100.000 νέοι εργαζόμενοι θα είναι με συμβάσεις κατώτατου μισθού, στα 15 δολάρια την ώρα.

Περίπου 70.000 εργαζομένους σχεδιάζει να προσλάβει το επόμενο διάστημα η FedEx, ενόψει της εορταστικής περιόδου στις ΗΠΑ, με εποχιακές συμβάσεις για τους περισσότερους από αυτούς. 

 

Περισσότερους από 50.000 νέους εργαζομένους έχει προσλάβει από την αρχή της πανδημίας η αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ 7-Eleven στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, θα συνεχίσει να ενισχύει το εργατικό της δυναμικό με νέες προσλήψεις το επόμενο διάστημα, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της αγοράς.

Με το Halloween να πλησιάζει, η Party City προετοιμάζεται να προχωρήσει σε προσλήψεις περίπου 20.000 νέων εργαζομένων. Μάλιστα, δεν φαίνεται να έχει προβληματιστεί για τις νέες συνθήκες λόγω κορονοϊού και προσαρμόζει τη λειτουργία της, ανοίγοντας 25 pop-up καταστήματα σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ για να καλύψει τη ζήτηση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:00

«Σφίγγει» η δημοσιονομική «θηλιά» στα κράτη – Στο «κόκκινο» Ιταλία, Γαλλία

18:51

Ηράκλειο: Θανάσιμος τραυματισμός ηλικιωμένου, που έπεσε από τα ενετικά τείχη

18:36

Ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μυλωνάκη για δημοσίευμα της εφημερίδας Documento

18:30

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη αφέθηκε η γνωστή influencer Ιωάννα Τούνη με προφορική εντολή εισαγγελέα

18:13

ΔΝΤ προς BoJ: Συνεχίστε να αυξάνετε τα επιτόκια

17:39

Τραμπ: Το Ιράν έχει 48 ώρες για συμφωνία - Μετά η κόλαση θα ξεσπάσει επάνω τους

17:29

Νεκρή γυναίκα στην Κόρινθο από κατάρρευση μπαλκονιού

17:00

Χωρίς προσανατολισμό η ευρωπαϊκή «πυξίδα ανταγωνιστικότητας»

16:51

Ιράν: Με νέο αντιαεροπορικό σύστημα το πλήγμα στο αμερικανικό μαχητικό

16:45

Τουρνάς: Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται πλέον σε ένα ώριμο στάδιο

16:33

DW: Ποιος (δεν) φοβάται να φορολογήσει τους πλούσιους;

16:17

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι για συνομιλίες με τον Ερντογάν

16:10

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η γνωστή influencer Ιωάννα Τούνη

15:44

Γαλλία: Δάνεια της κυβέρνησης προς μικρές επιχειρήσεις που πλήττονται απ' το ενεργειακό κόστος

15:32

Bloomberg: Αύξηση απασχόλησης και μείωση ανεργίας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο

15:17

Ιράν: Επέτρεψε τη διέλευση πλοίων που μεταφέρουν απαραίτητα αγαθά στα λιμάνια του μέσω των Στενών του Ορμούζ

15:12

Ιράκ: Η Βαγδάτη έκλεισε το νότιο συνοριακό πέρασμα Σαλαμτσέχ με το Ιράν

14:48

Μπουκώρος: Τηλεφώνησα στον ΟΠΕΚΕΠΕ για νόμιμο αίτημα νεαρού ζευγαριού

14:36

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 6 έως 9 Απριλίου

14:19

Καλαφάτης: Καινοτομία παντού - Ευημερία για όλους

14:08

Κοντογεώργης: Η παράταση της κρίσης πιέζει την οικονομία και θα απαιτηθεί περαιτέρω προστασία για τους πιο αδύναμους

13:59

Τραμπ: Ζητά 152 εκατ. δολάρια για την επαναλειτουργία του Αλκατράζ ως φυλακή

13:49

Κ. Αχ. Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

13:36

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 23χρονος που έτρεχε με 170χλμ/ώρα στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Μουδανιών

13:29

Ταιβάν: Έχει λάβει διαβεβαιώσεις για απρόσκοπτο εφοδιασμό με LNG από χώρα μεγάλο παραγωγό

13:03

Σχοινάς: Θα σηκώσω κάθε πέτρα για να βρω τι χρειαζόμαστε ώστε η φωνή της ελληνικής γεωργίας να ακουστεί δυνατά

13:00

Ακίνητα: Ώριμη αλλά ελκυστική έναντι Ευρωπαϊκών η Ελληνική αγορά prime γραφείων, logistics, big boxes - Συναλλαγές 1,5 δισ.

12:39

Σκέρτσος: Ο ανερμάτιστος αμοραλισμός είναι το μόνο και αναλλοίωτο brand του Αλέξη Τσίπρα

12:30

Ουκρανική επίθεση προκάλεσε διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Ζαπορίζια

12:23

Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό

gazzetta
gazzetta reader insider insider