Έξι αμερικανικές εταιρείες που ακόμα κάνουν προσλήψεις

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι αμερικανικές εταιρείες που ακόμα κάνουν προσλήψεις
Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις υπάρχουν ορισμένοι κλάδοι που έχουν δει ευκαιρίες, με ορισμένες επιχειρήσεις να προχωρούν και σε προσλήψεις χιλιάδων εργαζομένων. 

Η πανδημία του κορονοϊού και η κρίση που «έφερε» μαζί της οδήγησαν την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση, όπως και τις περισσότερες χώρες του κόσμου άλλωστε.

Όμως, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις υπάρχουν ορισμένοι κλάδοι που έχουν δει... ευκαιρίες, με ορισμένες επιχειρήσεις, όχι απλά να μην έχουν επηρεαστεί αρνητικά, αλλά να προχωρούν και σε προσλήψεις χιλιάδων εργαζομένων.

Σύμφωνα με το CNN, με την εορταστική περίοδο να ξεκινά σύντομα στις ΗΠΑ, το λιανικό εμπόριο, τόσο Online, όσο και στα φυσικά καταστήματα, ετοιμάζεται πυρετωδώς για την αυξημένη ζήτηση της εποχής.

Δείτε ποιες είναι οι εταιρείες που προχωρούν σε μεγάλο αριθμό προσλήψεων στις ΗΠΑ:

Τις περισσότερες προσλήψεις στον κλάδο έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής η Walmart, η οποία σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση έχει ενισχύσει κατά 500.000 άτομα το προσωπικό της, από την αρχή της πανδημίας. 

Παράλληλα προγραμματίζει να προσλάβει ακόμα 20.000 εποχιακούς εργαζομένους στις αποθήκες που εξυπηρετούν τις online παραγγελίες. 

 

Διαβάστε επίσης:

Στην ίδια λογική και η Target έχει προγραμματίσει περί τις 130.000 νέες προσλήψεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στη ζήτηση της εορταστικής περιόδου.

Παράλληλα, έχει ανακοινώσει ότι προσφέρει και τη δυνατότητα υπερωριών στο προσωπικό που ήδη διαθέτει, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να περάσουν από εκπαίδευση για διαφορετικές θέσεις και ρόλους εντός της εταιρείας. 

Συνολικά 133.000 νέους εργαζομένους σκοπεύει να προσλάβει μέχρι το τέλος της χρονιάς ο «γίγαντας» του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon. 

Σύμφωνα με πρόσφατες αγγελίες, από αυτούς, η Amazon ψάχνει περί τους 33.000 εργαζομένους για να στελεχώσουν θέσεις στελεχών και τεχνολογίας, ενώ οι υπόλοιποι 100.000 νέοι εργαζόμενοι θα είναι με συμβάσεις κατώτατου μισθού, στα 15 δολάρια την ώρα.

Περίπου 70.000 εργαζομένους σχεδιάζει να προσλάβει το επόμενο διάστημα η FedEx, ενόψει της εορταστικής περιόδου στις ΗΠΑ, με εποχιακές συμβάσεις για τους περισσότερους από αυτούς. 

 

Περισσότερους από 50.000 νέους εργαζομένους έχει προσλάβει από την αρχή της πανδημίας η αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ 7-Eleven στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, θα συνεχίσει να ενισχύει το εργατικό της δυναμικό με νέες προσλήψεις το επόμενο διάστημα, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της αγοράς.

Με το Halloween να πλησιάζει, η Party City προετοιμάζεται να προχωρήσει σε προσλήψεις περίπου 20.000 νέων εργαζομένων. Μάλιστα, δεν φαίνεται να έχει προβληματιστεί για τις νέες συνθήκες λόγω κορονοϊού και προσαρμόζει τη λειτουργία της, ανοίγοντας 25 pop-up καταστήματα σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ για να καλύψει τη ζήτηση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:44

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης

23:15

Η Χαμάς ετοιμάζεται να αναδείξει τον νέο ηγέτη της - Τα δύο «φαβορί»

22:46

Στο Ισραήλ την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μόντι - «Νέες συμμαχίες» θέλει ο Νετανιάχου

22:25

Ταραχές στο Μεξικό - Ο στρατός σκότωσε τον αρχηγό του καρτέλ

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 2,1 εκατ. ευρώ

21:50

Ιράν - ΗΠΑ σε τροχιά σύγκρουσης, το πετρέλαιο σε κατάσταση συναγερμού

21:40

Σεισμός 7 Ρίχτερ μεταξύ του Βόρνεο και της Μαλαισίας - Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι

21:22

Η γειτονιά της Αθήνας που θα είναι ο επόμενος στόχος του gentrification

21:11

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο επιχείρησης με αθλητικά είδη στα Σπάτα

20:58

Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί - Έσπασαν αναχώματα σε Κορνοφωλιά και Αμόριο

20:33

Ιράν-ΗΠΑ: Νέες διαπραγματεύσεις την Πέμπτη στη Γενεύη - Πεζεσκιάν: «Ενθαρρυντικά μηνύματα»

20:15

Τενεσί: Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές επιδιώκουν την επιβολή της θανατικής ποινής σε γυναίκες που προχωρούν σε άμβλωση

20:02

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που προσπάθησε να εισβάλει στο Μαρ-α-Λάγκο

19:50

Αγορά μπύρας: Πού επενδύουν οι μεγάλοι «παίκτες» - Τo μέλλον του non-alcohol και τα νέα προϊόντα

19:37

Γεραπετρίτης: Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

19:25

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι είναι πλήρως υποταγμένη στο δόγμα Τραμπ περί εξορύξεων

19:05

Γάλλος ΥΠΕΞ: Βαριά και ταπεινωτική ήττα ο απολογισμός του Πούτιν έπειτα από τέσσερα χρόνια πολέμου

18:57

ΗΠΑ: Εξακολουθούν να ισχύουν οι εμπορικές συμφωνίες με τους εταίρους της Ουάσινγκτον

18:45

Θεσσαλονίκη: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

18:30

FT: Μυστική συμφωνία Ρωσίας - Ιράν για χιλιάδες φορητούς προηγμένους πυραύλους

18:21

Αντιδράσεις για την απόφαση της Deutsche Welle να κλείσει την ελληνόφωνη σύνταξη

18:05

Guardian: Αφιέρωμα στους 200 της Καισαριανής – «Τώρα μπορούμε να δούμε το θάρρος τους»

17:55

Φωτιά σε αποθήκη εταιρείας με αθλητικά είδη στα Σπάτα

17:42

Δημοσκόπηση Marc: 18,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου - Τι δείχνει για Τσίπρα και Καρυστιανού

17:27

Κικίλιας: «Εχθρός μας είναι οι σύγχρονοι λαθρέμποροι»

17:09

Κομισιόν για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

16:55

McKinsey: Το αβέβαιο στοίχημα του €1 τρισ. για την ευρωπαϊκή Άμυνα

16:44

Εντοπίστηκαν μεταλλάξεις στο DNA παιδιών εργαζομένων του Τσερνόμπιλ

16:26

ΗΠΑ: Νεκρός άνδρας εφοδιασμένος «με τουφέκι και μπιτόνι βενζίνης» που προσπάθησε να μπει στο Μαρ-α-Λάγκο

16:12

Η Ουγγαρία θα μπλοκάρει το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider