Έξι αμερικανικές εταιρείες που ακόμα κάνουν προσλήψεις

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι αμερικανικές εταιρείες που ακόμα κάνουν προσλήψεις
Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις υπάρχουν ορισμένοι κλάδοι που έχουν δει ευκαιρίες, με ορισμένες επιχειρήσεις να προχωρούν και σε προσλήψεις χιλιάδων εργαζομένων. 

Η πανδημία του κορονοϊού και η κρίση που «έφερε» μαζί της οδήγησαν την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση, όπως και τις περισσότερες χώρες του κόσμου άλλωστε.

Όμως, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις υπάρχουν ορισμένοι κλάδοι που έχουν δει... ευκαιρίες, με ορισμένες επιχειρήσεις, όχι απλά να μην έχουν επηρεαστεί αρνητικά, αλλά να προχωρούν και σε προσλήψεις χιλιάδων εργαζομένων.

Σύμφωνα με το CNN, με την εορταστική περίοδο να ξεκινά σύντομα στις ΗΠΑ, το λιανικό εμπόριο, τόσο Online, όσο και στα φυσικά καταστήματα, ετοιμάζεται πυρετωδώς για την αυξημένη ζήτηση της εποχής.

Δείτε ποιες είναι οι εταιρείες που προχωρούν σε μεγάλο αριθμό προσλήψεων στις ΗΠΑ:

Τις περισσότερες προσλήψεις στον κλάδο έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής η Walmart, η οποία σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση έχει ενισχύσει κατά 500.000 άτομα το προσωπικό της, από την αρχή της πανδημίας. 

Παράλληλα προγραμματίζει να προσλάβει ακόμα 20.000 εποχιακούς εργαζομένους στις αποθήκες που εξυπηρετούν τις online παραγγελίες. 

 

Διαβάστε επίσης:

Στην ίδια λογική και η Target έχει προγραμματίσει περί τις 130.000 νέες προσλήψεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στη ζήτηση της εορταστικής περιόδου.

Παράλληλα, έχει ανακοινώσει ότι προσφέρει και τη δυνατότητα υπερωριών στο προσωπικό που ήδη διαθέτει, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να περάσουν από εκπαίδευση για διαφορετικές θέσεις και ρόλους εντός της εταιρείας. 

Συνολικά 133.000 νέους εργαζομένους σκοπεύει να προσλάβει μέχρι το τέλος της χρονιάς ο «γίγαντας» του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon. 

Σύμφωνα με πρόσφατες αγγελίες, από αυτούς, η Amazon ψάχνει περί τους 33.000 εργαζομένους για να στελεχώσουν θέσεις στελεχών και τεχνολογίας, ενώ οι υπόλοιποι 100.000 νέοι εργαζόμενοι θα είναι με συμβάσεις κατώτατου μισθού, στα 15 δολάρια την ώρα.

Περίπου 70.000 εργαζομένους σχεδιάζει να προσλάβει το επόμενο διάστημα η FedEx, ενόψει της εορταστικής περιόδου στις ΗΠΑ, με εποχιακές συμβάσεις για τους περισσότερους από αυτούς. 

 

Περισσότερους από 50.000 νέους εργαζομένους έχει προσλάβει από την αρχή της πανδημίας η αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ 7-Eleven στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, θα συνεχίσει να ενισχύει το εργατικό της δυναμικό με νέες προσλήψεις το επόμενο διάστημα, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της αγοράς.

Με το Halloween να πλησιάζει, η Party City προετοιμάζεται να προχωρήσει σε προσλήψεις περίπου 20.000 νέων εργαζομένων. Μάλιστα, δεν φαίνεται να έχει προβληματιστεί για τις νέες συνθήκες λόγω κορονοϊού και προσαρμόζει τη λειτουργία της, ανοίγοντας 25 pop-up καταστήματα σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ για να καλύψει τη ζήτηση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:31

Fed: Θολό το τοπίο για μια ακόμη μείωση των επιτοκίων

14:11

Ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου

13:58

Πράσινη μετάβαση στην Ευρώπη με υψηλό κόστος: Στα 2,9 δισ. δολάρια το ETS της ναυτιλίας το 2024

13:35

Η νέα εποχή στις τράπεζες: Ο μετασχηματισμός του κλάδου μέσα από το μοντέλο της Alpha Bank

13:26

Ευχαριστίες του Αμερικανού Μ.Α. στον ΟΗΕ προς την Ελλάδα για τη στήριξη του σχεδίου Ψηφίσματος των ΗΠΑ για τη Γάζα

13:21

Αυστραλία: Θα ζητήσει να φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή

13:05

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής

13:00

Ποια μεγάλα συμβόλαια «χτυπούν» οι ισχυροί κατασκευαστές στο «φίνις» του 2025

12:48

Μαρινάκης: Η αναβάθμιση από τον Fitch προσελκύει επενδύσεις οι οποίες δημιουργούν δουλειές

12:37

Τραμπ: Αποκήρυξε την ηγετική MAGA μορφή, τη βουλευτή Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν

12:22

Tesla: Απαιτεί από τους προμηθευτές της να αποφεύγουν κινεζικά εξαρτήματα για οχήματα με προορισμό τις ΗΠΑ

12:08

Τραμπ: Θα κάνουμε πυρηνικές δοκιμές, όπως κάνουν κι άλλες χώρες

12:00

Υψηλή μεταδοτικότητα και βαρύτερη νόσηση αναμένεται να έχει φέτος η γρίπη

11:51

Μαδούρο σε Τραμπ: Όχι άλλοι άδικοι πόλεμοι

11:39

Τραμπ: Δηλώνει πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του BBC

11:22

Μερτς: Η υπομονή των Γερμανών μαζί του εξαντλείται γρήγορα

10:54

Τουρισμός: Κρίσιμη για το «όνομα» και τη βιωσιμότητα του η ενίσχυση της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας

10:24

Hilton: Από 1 σε 67 ξενοδοχεία στην Ελλάδα μέσα σε λίγα χρόνια- Οι μονάδες που έρχονται

10:15

Πιερρακάκης στο LSE: Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

09:56

Αμυντική βιομηχανία και ναυπηγεία το νέο αφήγημα για την ελληνική βιομηχανία

09:39

Τέσσερα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους συνταξιούχους

09:22

Φιλικότερος ο εξωδικαστικός μηχανισμός

09:05

5 ορεινά χωριά της Ηπείρου για γιορτινές αποδράσεις

08:54

25.000 ελβετικές αγελάδες θα πληρώσουν το μάρμαρο των υψηλών δασμών Τραμπ σε τυριά και σοκολάτες

08:38

ESG υπό πίεση: Η ευρωπαϊκή «απλούστευση» και το πρώτο «πάγωμα» της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων

08:31

Τι θα αλλάξει στα μικροδέματα που έρχονται από Temu και Shein

08:16

Ανατροπή με την πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων στους μισθωτούς και των συντάξεων Ιανουαρίου

08:09

Ακίνητα: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές και η τάση σε Θεσσαλία/Σποράδες – Οι παράγοντες «κλειδί»

08:00

«Καρφώματα» για φοροδιαφυγή: Η Task Force πιάνει δουλειά

00:37

Παπαθανάσης για αναβάθμιση από Fitch: Μία ακόμα ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider