Επιχειρήσεις
19-09-2020 | 08:54

Τα 5 τρικ της Amazon για να ξοδεύεις περισσότερα (vid)

Μοιράσου το
Τα 5 τρικ της Amazon για να ξοδεύεις περισσότερα (vid)

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Business Insider, το 2018 η εταιρεία είχε έσοδα περίπου 232 δισ. δολαρίων από το λιανικό εμπόριο χάρη στη μεγάλη και πιστή βάση πελατών που διαθέτει παγκοσμίως. 

Η «παντοδυναμία» της Amazon στις Online αγορές είναι αδιαμφισβήτητη και ώθησε την περιουσία του Τζεφ Μπέζος να «σπάσει» το φράγμα των 200 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Business Insider, το 2018 η εταιρεία είχε έσοδα περίπου 232 δισ. δολαρίων από το λιανικό εμπόριο χάρη στη μεγάλη και πιστή βάση πελατών που διαθέτει παγκοσμίως. 

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ο μέσος χρήστης της πλατφόρμας Amazon ξοδεύει περί τα 600 δολάρια το χρόνο, μέσα από το site. Ενώ, στα Prime μέλη, το ποσό ανεβαίνει στα 1.400 δολάρια. 

Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν πρόκειται μόνο για «απαραίτητες» αγορές, καθώς η Amazon φαίνεται να χρησιμοποιεί ορισμένα «κόλπα» που κάνουν τους πελάτες της να ξοδεύουν όλο και περισσότερα χρήματα...

 

 

Ακόμα ένας τρόπος που η Amazon προωθεί την υπηρεσία Prime, είναι η Prime Day. Από τότε που ξεκίνησε το 2015, η Prime Day έχει πολύ μεγάλη επιτυχία, με τα μέλη να σπεύδουν να κάνουν πλήθος αγορών, την ημέρα της έκπτωσης, συνδυάζοντας τα με άλλες αγορές.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Amazon, η Prime Day του 2019 ήταν η μεγαλύτερη εκδήλωση αγορών στην ιστορία της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

Η Amazon διαφημίζει συνεχώς και με κάθε δυνατό τρόπο την υπηρεσία Prime.

Κάποιος μπορείς να επιλέξει μια δωρεάν δοκιμή της υπηρεσίας για 30 ημέρες και όταν πάει να την ακυρώσει θα ερωτηθεί: «Μήπως θα θέλατε να μείνετε για ακόμα 7 ημέρες με μόλις 2 δολάρια;».

Παράλληλα, πολλοί χρήστες που βάζουν δοκιμαστικά το Prime για 30 ημέρες, ξεχνούν να το ακυρώσουν, οπότε καταλήγουν να πληρώνουν για την υπηρεσία τον επόμενο μήνα.

Στην περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει να αγοράσει κάποιο από τα προτεινόμενα προϊόντα, ίσως καταλήξει να πληρώνει περισσότερα από τη χαμηλότερη τιμή, αφού δεν θα έχει κάνει έρευνα αγοράς, αλλά και επειδή οι τιμές στην Amazon αλλάζουν συνεχώς. 

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία, η Amazon ενημερώνει τις τιμές των προϊόντων περίπου 2,5 εκατ. φορές μέσα σε μία ημέρα. Αυτό σημαίνει αλλαγή τιμής κάθε 10 λεπτά!

Όταν ένας χρήστης πάει στο «ταμείο» και είναι έτοιμος να πληρώσει, βρίσκεται μπροστά σε μια σειρά από προτάσεις, που τον «προσκαλούν» να ψωνίζει λίγα πράγματα παραπάνω!

Για την ακρίβεια υπάρχουν δύο διαφορετικά σημεία με προτάσεις:

«Συχνά αγοράζονται μαζί» και «Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης....»

Με αυτό τον τρόπο είναι εύκολο να αγοράσει κανείς περισσότερα, αν και νιώθει ότι έχει ήδη τελειώσει με τις αγορές του!

Τα δωρεάν μεταφορικά είναι σχεδόν «δεδομένα» για όσους ψωνίζουν από την πλατφόρμα Amazon, ακόμα και αν δεν είναι μέλη της υπηρεσίας Prime και αυτό γιατί κάθε αγορά προϊόντων αξίας 25 δολαρίων και άνω δεν χρεώνεται έξοδα αποστολής. 

Αυτό είναι ένα από τα πιο απλά «κόλπα» που χρησιμοποιεί η εταιρεία, καθώς είναι συχνό φαινόμενο ο πελάτης να προσθέτει κάτι έξτρα - μικρής αξίας - για να γλιτώσει το κόστος αποστολής. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.