Διεθνή
26-07-2020 | 10:31

Τα 12 καλύτερα φυσικά κρασιά που συστήνουν οι σομελιέ

Μοιράσου το
Τα 12 καλύτερα φυσικά κρασιά που συστήνουν οι σομελιέ

Πολλοί σκέφτονται πως το κρασί παράγεται από σταφύλι και πέρα από κάποιο αρωματικό, δεν περιέχει άλλες ουσίες, όμως τι ισχύει πραγματικά;

Ένα πολύ «παλιό» είδος κρασιού έχει κάνει την επανεμφάνισή του στην αγορά τα τελευταία χρόνια και κερδίζει έδαφος μεταξύ των οινοπαραγωγών. Πρόκειται για τα «φυσικά» κρασιά, τα κρασιά δηλαδή που δεν περιέχουν πρόσθετα στοιχεία.

Πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται πως το κρασί παράγεται από το σταφύλι και πέρα από κάποιο αρωματικό, δεν περιέχει άλλες ουσίες.

Όμως σύμφωνα με το Business Insider, αυτό δεν ισχύει. Και ανάλογα με το μέρος του κόσμου στο οποίο βρίσκεται κανείς, τα πρόσθετα στοιχεία που περιλαμβάνει ένα κρασί μπορεί να είναι από ασπράδια αυγών μέχρι ζελατίνη ή και γαλακτοκομικά προϊόντα. Μάλιστα, όσον αφορά στις ΗΠΑ, οι παραγωγοί δεν είναι καν υποχρεωμένοι να το αναγράφουν στην ετικέτα με τα συστατικά, καθώς η χρήση τους επιτρέπεται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Τα φυσικά κρασιά δεν έχουν «ξένες» ουσίες

Η λέξη «φυσικό» είναι αρκετά πολύπλοκη για τον απλό καταναλωτή, καθώς κάποιος μπορεί να θεωρήσει πως πρόκειται για ένα κρασί που είναι βιολογικό, οργανικό χωρίς την προσθήκη κανένος είδους συντηρητικού, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να θεωρήσει ότι δεν έχει χημικά πρόσθετα.

Τα φυσικά κρασιά γενικότερα ορίζονται ως αυτά που παράγονται με διεθνώς αναγνωρισμένες και εγκεκριμένες πρακτικές, ωριμάζουν με οργανικό τρόπο σε βαρέλια ή μπουκάλια και δεν έχουν πρόσθετα, πέρα από τις ελάχιστες συνιστώμενες ποσότητες θειωδών.

Φυσικά, τα «φυσικά κρασιά» δεν είναι κάτι νέο. Μάλιστα, οι φυσικές ετικέτες κρασιού στην Ελλάδα και την Ευρώπη αποτελούν τον κανόνα, όμως δεν ισχύει το ίδιο για ορισμένες διεθνείς ετικέτες... 

Δείτε τα καλύτερα - διεθνή - φυσικά κρασιά, σύμφωνα με τους σομελιέ... και το Business Insider:

Κεντρική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.