Την έμπρακτη στήριξή της στην ομολογιακή έκδοση ύψους 500 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έδειξε η EBRD επενδύοντας 57,5 εκατ. ευρώ όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Από την EBRD, η επικεφαλής για την Ελλάδα και Κύπρο, Andreea Moraru, ανέφερε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την επένδυσή μας στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η συναλλαγή αυτή στέλνει το μήνυμα, πως τα ομόλογα είναι μια βιώσιμη πηγή χρηματοδότησης για τον ιδιωτικό τομέα και η EBRD, εξακολουθεί να τα στηρίζει. Η EBRD υποστηρίζει ενεργά εκδόσεις ομολόγων στη χώρα. Εχουμε επενδύσει σχεδόν 200 εκατ. ευρώ σε εκδόσεις ομολόγων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο και έχουμε επιτυχώς μοχλεύσει πάνω από 2,1 δισ. ευρώ εισηγμένων ομολόγων μέχρι στιγμής. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια τεράστια πρόκληση, αυτή της στροφής σε ένα "πράσινο" σύστημα ενέργειας. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αποτελεί ήδη έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στον τομέα αυτό και χαιρόμαστε που μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να είναι ένας βασικός παίκτης σε αυτή τη μετάβαση».

Η Οικονομική Διευθύντρια της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Πηνελόπη Λαζαρίδου, ανέφερε: «Θέλουμε ειλικρινά να ευχαριστήσουμε την EBRD για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, για μία ακόμη φορά. Η συμμετοχή της στο ομόλογο, μας δίνει ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες των επενδυτών μας, των εργαζόμενων αλλά και των συνεργατών μας αλλά και με σκοπό να συνεισφέρουμε στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Το 2019, η EBRD επένδυσε 18 εκατ. ευρώ στην έκδοση 7ετούς πράσινου ομολόγου 150 εκατομμυρίων ευρώ από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ το 2018 η τράπεζα συμμετείχε με 15 εκατ. ευρώ στην έκδοση ομολόγων 120 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αναφέρει σε ανακοίνωση.