Διεθνή
27-06-2020 | 09:05

Αυτά είναι τα 6 brands που αλλάζουν logo το 2020

Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 6 brands που αλλάζουν logo το 2020

Μέχρι στιγμής, συνολικά 6 brands έχουν ανακοινώσει πως επανεξετάζουν ονόματα, logos και μασκότς, για να αποβάλλουν τις ρατσιστικές τους ρίζες.

Το τεταμένο κλίμα και η κοινωνικο-πολιτική αναταραχή που επικρατεί αυτή την περίοδο στις ΗΠΑ με φόντο τις δολοφονίες Αφροαμερικανών πολιτών από λευκούς αστυνομικούς, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, φέρνει αλλαγές και σε πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες ανακοινώνουν πως επανεξετάζουν ονόματα, logos και μασκότς.

Στόχος της «επανεξέτασης» είναι να αποβάλλουν τα ρατσιστικά χαρακτηριστικά τους που έχουν ρίζες στην εποχή της δουλείας των έγχρωμων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Business Insider, όπως logos που βασίζονται σε καρικατούρες έγχρωμων σκλάβων ή εικόνες που προάγουν ξεπερασμένα στερεότυπα.

Μέχρι στιγμής, συνολικά 6 brands ανακοίνωσαν πως σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν δραστικές αλλαγές στο όνομα και το logo τους ή πως σκοπεύουν να επανεξετάσουν τη συνολική τους εικόνα. 

Δείτε ποια brands έχουν «υποσχεθεί» να αλλάξουν:

 

 

Εξωτερική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

* Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το συγκεκριμένα logo δεν συνδέεται με την εποχή της δουλείας των έγχρωμων στις ΗΠΑ, όμως προάγει ρατσιστικά στερεότυπα για τους Ινδιάνους, που πρέπει να αποβληθούν. 

*Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.