Η κυβερνητική γκρίνια προς τις τράπεζες και το στοίχημα του “time to money”

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κυβερνητική γκρίνια προς τις τράπεζες και το στοίχημα του “time to money”
O “Insider” αποκαλύπτει τι συμβαίνει με τα δάνεια που δεν φτάνουν στην αγορά

Σκληρό πρέσινγκ δέχονται συνολικά οι τράπεζες από την κυβέρνηση προκειμένου να πατήσουν γκάζι στις χορηγήσεις και επιτέλους η αγορά να δει το «χρώμα του χρήματος». Όπως μου λένε, η γκρίνια ξεκινάει από το γεγονός ότι οι τράπεζες ζητούν εξασφαλίσεις για τα δάνεια, είναι αρκετά φειδωλές στις εγκρίσεις και φτάνει στο γεγονός ότι –ακόμα και στα δάνεια που εγκρίνουν- η εκταμίευση αργή.

«Όταν δίνεις δάνειο για κεφάλαιο κίνησης, δεν έχει κανένα νόημα τα χρήματα να φτάσουν στην εταιρεία το Σεπτέμβρη ή το Δεκέμβρη», μου έλεγε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος και δεν μπορώ να πω ότι έχει άδικο.

Από την πλευρά τους, οι τραπεζίτες λένε ότι δεν μπορούμε να γίνουμε ξέφραγο αμπέλι και να δίνουμε δάνεια παντού. Γιατί, αν ακολουθήσουμε αυτή την πολιτική, το πολύ σε δύο χρόνια όλα αυτά θα «σκάσουν» και η κατάσταση δεν θα μαζεύεται. Όσο για το περίφημο “time to money”, παραδέχονται ότι αυτό είναι ουσιαστικό πρόβλημα και όπως μου λένε ετοιμάζουν κινήσεις και πρωτοβουλίες, δίνοντας ακόμη και χρήματα από τα δικά τους ταμεία προκειμένου να καλύψουν τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κυβερνητικό μαρκάρισμα προς τις τράπεζες είναι σκληρό και τα τζαρτζαρίσματα δεν αργούν.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider