Ελλάδα
11-06-2020 | 18:23

Trovato: Τo Airbnb θα ανακάμψει στην Ελλάδα

Μοιράσου το
Trovato: Τo Airbnb θα ανακάμψει στην Ελλάδα

Τη βεβαιότητά του ότι οι επιχειρήσεις Airbnb θα ανακάμψουν εξέφρασε ο Giacomo Trovato, Διευθυντής Ιταλίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Airbnb, μιλώντας για τις «Βραχυχρόνιες μισθώσεις και την υπεύθυνη φιλοξενία στη μετά τον κορονοϊό εποχή», που διοργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως σημείωσε, η ελληνική αγορά γίνεται καλύτερη χρόνο με τον χρόνο.

«Οι Έλληνες προτιμούν την Ελλάδα»

Συγκρίνοντας τα φετινά με τα περσινά επίπεδα μισθώσεων, κατέληξε ότι για τον μήνα Μάιο δεν υπήρχε σημαντική διαφορά αφού υπήρξε καλή ανάκαμψη, η οποία οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στον εσωτερικό τουρισμό στην χώρα μας. «Οι Έλληνες προτιμούν την Ελλάδα», σχολίασε.

Βραχυπρόθεσμος ο σχεδιασμός για τις κρατήσεις

Προς το παρόν οι κρατήσεις δείχνουν να συγκεντρώνονται στους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, να είναι δηλαδή βραχυπρόθεσμος ο σχεδιασμός. Συγκεκριμένα το 60% αφορούν στον Ιούνιο, το 20% τον Ιούλιο και μόνο το 10% την υπόλοιπη περίοδο. Ωστόσο, εκτίμησε ότι γρήγορα θα έρθουν και άλλες κρατήσεις για τον Αύγουστο, αλλά και το φθινόπωρο αφού ο καιρός βοηθάει τις διακοπές στην Ελλάδα εκείνη την εποχή.

Ο κ. Trovato μίλησε αναλυτικά για την συνεργασία που έχει η εταιρεία με τους Έλληνες ιδιοκτήτες που βασίζεται κυρίως σε αυτήν την φάση σε τρεις άξονες: ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης (οι επισκέπτες θα μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους μέχρι και λίγες ημέρες πριν το ταξίδι τους), άριστη υγιεινή στους χώρους φιλοξενίας και πολλές προσφορές λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού διακοπών που θα έχει φέτος ο κόσμος.

Σε σχέση με την υγιεινή στους χώρους φιλοξενίας, ο κ. Trovato τόνισε ότι ετοιμάζεται ένα σχετικό πρωτόκολλο σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τον ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.