Αλαλούμ με τις ψηφοφορίες στην Ακαδημία Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλαλούμ με τις ψηφοφορίες στην Ακαδημία Αθηνών
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι συμβαίνει με τη σύγκλιση της Ολομέλειας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα

Τελειωμό δεν έχει, όπως μαθαίνω, το σήριαλ με την υπόθεση του Γενικού Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, η θητεία του οποίου έχει λήξει από τα τέλη Απριλίου.

Το τελευταίο επεισόδιο αφορά τη σύγκληση της Ολομέλειας, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνει η σχετική ψηφοφορία. Όπως μαθαίνω, υπάρχει πρόταση αυτή να γίνει στις 25 Ιουνίου, όμως –επειδή από τις 15 Ιουνίου και μετά θα έχουν αρθεί σχεδόν όλα τα μέτρα έναντι του κορονοϊού, ορισμένα μέλη εκφράζουν με επιστολή τις επιφυλάξεις τους. Και αντιπροτείνουν την 11η Ιουνίου, καθώς θεωρούν ότι αυτή ἡ είναι «η τελευταία διαθέσιμη ἡμερομηνία γιὰ τὴν ἐπὶ τούτῳ σύγκληση τῆς Ὁλομελείας χωρὶς σημαντικὰ αὐξημένο κίνδυνο γιὰ τὴν ὑγεία τῶν μελῶν τῆς Ἀκαδημίας».

Το αλαλούμ συνεχίζεται, καθώς, όπως μαθαίνω στο τραπέζι έχει πέσει και η εκδοχή της τηλε-ψηφοφορίας. Όμως, με δεδομένο ότι τα περισσότερα μέλη δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστούν τεχνική υποστήριξη και έτσι δεν εξασφαλίζεται ο μυστικός χαρακτήρας της ψηφοφορίας.

Και όλα αυτά συμβαίνουν διότι, όπως πληροφορούμαι επιθυμία της Προέδρου είναι η διενέργεια της ψηφοφορίας για την ανανέωση της θητείας του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός της Ακαδημίας αναφέρει ότι στην περίπτωση ύπαρξης της κενής αυτής θέση, προβλέπει την άμεση προσωρινή αναπλήρωσή του, από έναν εκ των υπηρετούντων Γραμματέων της Ακαδημίας.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider