Τι συμβαίνει με το προσωπικό της Επιτροπής Παιγνίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι συμβαίνει με το προσωπικό της Επιτροπής Παιγνίων
Ο “Insider” αποκαλύπτει ποιους επηρεάζει η έλλειψη προσωπικού στην ΕΕΕΠ

Με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό –και ακόμα λιγότερο- λειτουργεί όπως μαθαίνω το τελευταίο διάστημα η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) με αποτέλεσμα μια σειρά από σημαντικά project, τα οποία θα φέρνουν και πολλά χρήματα στα κρατικά ταμεία να μένουν πίσω.

Όπως μου λένε, το τελευταίο διάστημα, λόγω και των εξαιρετικών συνθηκών που έφερε ο κορονοϊός, όχι μόνο δεν προχώρησαν μια σειρά από μετατάξεις υπαλλήλων προς την Επιτροπή Παιγνίων, αλλά και από το υπάρχον, ελάχιστο προσωπικό καταγράφονται απώλειες. Μάλιστα, ακούγεται ότι και κάποιοι εργαζόμενοι που είχαν πάει στο παρελθόν στην ΕΕΕΠ για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες είναι αρκετά πιθανό να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις.

Απώλειες εσόδων

Αυτό, όπως μου εξηγούν, σημαίνει ότι η Επιτροπή αλλά και ο πρόεδρός της κ. Ευάγγελος Καραγρηγορίου είναι «με δεμένα τα χέρια» και δεν μπορούν να τρέξουν μια σειρά από έργα που θα φέρουν δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτους. Χρήματα που το Υπουργείο Οικονομικών και ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας έχουν ήδη συμπεριλάβει στον φετινό προϋπολογισμό. Ο λόγος για την ολοκλήρωση του μεγάλου διαγωνισμού του καζίνο στο Ελληνικό, που «τρέχει» η ΕΕΕΠ (εφόσον ξεκολλήσει από το ΣτΕ) αλλά και για τον κανονισμό λειτουργίας του διαδικτυακού στοιχηματισμού, που είναι απαραίτητος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης. Έργα πολύπλοκα, τα οποία απαιτούν προσωπικό που αυτή τη στιγμή δεν έχει, με αποτέλεσμα τα κρατικά ταμεία να μην γεμίζουν.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider