Διεθνή
14-01-2020 | 09:01

Οι 5 κορυφαίες εταιρείες που ανήκουν στην Airbnb

Μοιράσου το
Οι 5 κορυφαίες εταιρείες που ανήκουν στην Airbnb

Αυτές είναι οι εταιρείες που ανέβασαν την αξία της Airbnb.

Από μία μικρή start up που ξεκίνησε το 2008 από «ανάγκη», η Airbnb πλέον είναι ένα φαινόμενο που έχει κατακλύσει τον κόσμο και αξίζει περισσότερα από 31 δισ. δολάρια, ενώ έχει εξαγοράσει συνολικά 21 εταιρείες.

Σύμφωνα με το Business Insider, το πρώτο «Airbnb» δημιουργήθηκε όταν οι ιδρυτές της εταιρείας χρειάστηκε να βγάλουν γρήγορα έσοδα.

Εκμεταλλεύθηκαν την πληρότητα των ξενοδοχείων και αποφάσισαν να προσφέρουν διαμονή σε τυχαίους τουρίστες, με μοναδική παροχή ένα στρώμα αέρος και πρωινό!

Από start ups για ταξιδιωτικά πακέτα, μέχρι εφαρμογές κρυπτονομισμάτων, δώδεκα χρόνια αργότερα η Airbnb έχει «χτίσει» μία αυτοκρατορία που καλύπτει κάθε πλευρά της ταξιδιωτικής αγοράς.

Δείτε μερικές από αυτές:

Εξαγοράστηκε από την Airbnb τον Αύγουστο του 2019.

Η Urbandoor είναι μία online πλατφόρμα που βρίσκει επιπλωμένα διαμερίσματα και κατοικίες για επιχειρηματίες και εργαζομένους σε επαγγελματικά ταξίδια.

Εξαγοράστηκε από την Airbnb τον Μάρτιο του 2019.

Η εφαρμογή HotelTonight επιτρέπει στους χρήστες της να βρουν προσφορές σε ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά τους, την ίδια ημέρα.

Εξαγοράστηκε από την Airbnb τον Νοέμβριο του 2017.

Το Accomable δημιουργήθηκε για να κάνει πιο εύκολα τα ταξίδια για ανθρώπους με αναπηρία. Η εφαρμογή βοηθά ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να βρουν εύκολα διαμονή κατά τα ταξίδια τους.

 

Εξαγοράστηκε από την Airbnb τον Φεβρουάριο του 2017.

Η Luxury Retreats έχει ως βάση το Μοντρεάλ του Καναδά και επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες να προγραματίζουν πολυτελείς διακοπές σε εξωτικούς προορισμούς.

Εξαγοράστηκε από την Airbnb τον Σεπτέμβριο του 2016.

Η Trip4real είναι μία Online πλατφόρμα, που συνδέει ανθρώπους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη με τοπικές δραστηριότητες και εμπειρίες.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.