Η Blueground επιχείρηση της χρονιάς για το 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Blueground επιχείρηση της χρονιάς για το 2019
Την Blueground ανέδειξαν ως εταιρεία της χρονιάς οι αναγνώστες του insider.gr.

Η Blueground ήταν ο μεγάλος νικητής για το 2019, καθώς εξασφάλισε το 29% των ψήφων στην ψηφοφορία μεταξύ των αναγνωστών του insider.gr, κερδίζοντας έτσι επάξια την πρώτη θέση καθώς και τον τίτλο της επιχείρηση της χρονιάς. Η Blueground είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές startup, αποδεικνύοντας ότι η καινοτομία και η όρεξη για δουλειά μπορούν να φέρουν τη διεθνή καταξίωση. Το 2019 έκλεισε δύο γύρους χρηματοδότησης αντλώντας περί τα 62,74 ευρώ. Τριπλασίασε τον κύκλο εργασιών της και διπλασίασε την ομάδας της φθάνοντας του 400 εργαζόμενους παγκοσμίως.

Στη δεύτερη θέση, με σχετικά μικρή διαφορά βρέθηκε ο όμιλος Μυτιληναίος, η οποία και εξασφάλισε το 24% των ψήφων, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων που διαπρέπουν εντός και εκτός συνόρων. Ο όμιλος Μυτιληναίος ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση ευρωομολόγου 500 εκατ. ευρώ με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο και προχώρα ένα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης μέσω εξαγορών και νέων επενδύσεων από το 2020.

Την τριάδα συμπληρώνει η Τέρνα Ενεργειακή , ένας ακόμα από τους ισχυρούς πρεσβευτές της ελληνικής επιχειρηματικότητας εντός και εκτός συνόρων. Η Τέρνα Ενεργειακή άνοιξε φέτος τον «χορό» των πράσινων ομολόγων άνοιξε φέτος η οποία αναδεικνύεται με σταθερά βήματα ως η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο της πράσινης ενέργειας καθώς η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου ανέρχεται πλέον σε 1.390 MW.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι τα παρακάτω:

Επιχείρηση της χρονιάς

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider