Στο «τραπέζι» η επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «τραπέζι» η επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ

Το θέμα δυο σημαντικών βιομηχανιών για την τοπική απασχόληση τέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου με την υφυπουργό Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι δύο βουλευτές έθεσαν στην υφυπουργό το ζήτημα της επαναλειτουργίας των Κλωστηρίων Νάουσας (ΕΝΚΛΩ) σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας. Η υφυπουργός δήλωσε ότι το σχέδιο επαναλειτουργίας εξετάζεται από το υπουργείο σε συνεργασία με την πιστώτρια τράπεζα. Η όλη διαδικασία είναι σε εξέλιξη και το υπουργείο Βιομηχανίας είναι θετικό σε κάθε πρόοδο του σχετικού εγχειρήματος. Η επαναλειτουργία των δυο μονάδων, στη Νάουσα και την Κομοτηνή, εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για ανάπτυξη του βιομηχανικού τομέα της χώρας μας. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση στηρίζει κάθε προσπάθεια επαναλειτουργίας βιομηχανικών μονάδων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σε εξέλιξη η αξιολόγηση της μελέτης βιωσιμότητας της ΕΒΖ

Η υφυπουργός δέχθηκε και τις εισηγήσεις των δύο βουλευτών για τη συνέχιση της λειτουργίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των αγροτών- τευτλοκαλλιεργητών καθώς η τευτλοκαλλιέργεια αποτελεί μια σημαντική δραστηριότητα για τον αγροτικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας. Όπως επεσήμαναν στην υφυπουργό, η εν λόγω βιομηχανία είναι σημαντική για την τοπική απασχόληση στις περιοχές που δραστηριοποιείται. Η κυρία Τζάκρη, από την πλευρά της δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη η αξιολόγηση της μελέτης βιωσιμότητας που εκπόνησε η εταιρεία «Ευρωσύμβουλοι Α.Ε» και πρόσθεσε ότι προχωράει η διαδικασία της συζήτησης με τους εκπροσώπους του βραζιλιάνικου consortium για τη συνεργασία με την ΕΒΖ. Το σχέδιο προβλέπει μεταφορά ακατέργαστης ζάχαρης ζαχαροκάλαμου από τη Βραζιλία, ραφινάρισμα-επεξεργασία σε κρυσταλλική ζάχαρη στις εγκαταστάσεις της ΕΒΖ. και προώθηση των προϊόντων σε χώρες του εξωτερικού όπως Ρωσία, αραβικές χώρες κλπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider