ΠΟΕ για ΛΑΡΚΟ: Οι εταιρείες δεν ανταποκρίνονται όπως πρέπει σε θέματα ασφαλείας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΕ για ΛΑΡΚΟ: Οι εταιρείες δεν ανταποκρίνονται όπως πρέπει σε θέματα ασφαλείας
Ανακοίνωση με αφορμή το θανατηφόρο ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ εξέδωσε η ΠΟΕ.

«Οι εταιρίες δεν εννοούν να ανταποκριθούν οικονομικά και θεσμικά όπως πρέπει στα
θέματα της Υγιεινής και της Ασφάλειας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας με αφορμή το θανατηφόρο ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ την Τετάρτη. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση:

Εχθές 06/11/2019 στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου ΓΜΜ ΑΕ ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα Φθιώτιδας συνέβη θανατηφόρο ατύχημα στον χώρο της Χαλυβουργίας που είχε ως συνέπεια τον θάνατο ενός εργαζόμενου.

Είμαστε στο 2019 κι ακόμη θρηνούμε θύματα. Δυστυχώς οι θάνατοι και οι τραυματισμοί εργαζόμενων αυξάνονται αντί να μειώνονται.

Οι εταιρίες δεν εννοούν να ανταποκριθούν οικονομικά και θεσμικά όπως πρέπει στα θέματα της Υγιεινής και της Ασφάλειας. Στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή. Παρόλα αυτά θα πρέπει ακόμη μια φορά να επισημάνουμε, ότι είναι επιβλητική η ανάγκη να χρησιμοποιούμε τα ΜΑΠ πάντα!!
Εάν δεν φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι για την ασφάλειά μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους εργοδότες να το κάνουν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της και θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνει ενδελεχής διερεύνηση και να αποδοθούν οι ευθύνες για τις παραλείψεις, τα αίτια και τις συνθήκες που προκάλεσαν το ατύχημα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider