Διεθνή
27-10-2019 | 09:54

Ποιες είναι οι 5 εταιρείες πολυτελών ειδών με τη μεγαλύτερη αξία

Μοιράσου το
Ποιες είναι οι 5 εταιρείες πολυτελών ειδών με τη μεγαλύτερη αξία

Τα 5 κορυφαία luxury brands του κόσμου έχουν συνολική αξία περί τα 96,4 δισ. δολάρια.

Την πολυαναμενόμενη κατάταξη των brands με τη μεγαλύτερη αξία στον κλάδο των επώνυμων πολυτελών προϊόντων, για το 2019, κυκλοφόρησε η συμβουλευτική εταιρεία marketing Interbrand.

Για να πραγματοποιηθεί η εκτίμηση των brands, η Interbrand ανέλυσε την οικονομική κατάσταση των εταιρειών, το ρόλο του brand στην απόφαση αγοράς και την ανταγωνιστική δύναμη σε σχέση με άλλες μάρκες του κλάδου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όπως αναφέρεται στο Business Insider, τα 5 κορυφαία luxury brands έχουν συνολική αξία περί τα 96,4 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, η κατάταξη αποκάλυψε πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η αγορά επώνυμων πολυτελών προϊόντων και το λιανεμπόριο ήταν οι κλάδοι με τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης, της τάξης του 11%, ξεπερνώντας τον τεχνολογικό κλάδο.

Δείτε ποια είναι τα πέντε επώνυμα πολυτελή brands με τη μεγαλύτερη αξία στην αγορά:

Η Louis Vuitton ξεκίνησε ως brand για είδη ταξιδίου, όμως σήμερα έχει εξελιχθεί σε πολλά περισσότερα και η αξία της ανέρχεται στα 32,22 δισ. δολάρια, με το ρυθμό ανάπτυξης να βρίσκεται στο 14%, το 2019.

Κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις εταιρείες πολυτελών ειδών, ενώ βρίσκεται στη 17η θέση των brands με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως, σε όλους τους τομείς.

Η αξία της Chanel ανέρχεται στα 22,13 δισ. δολάρια, με το ρυθμό ανάπτυξης να βρίσκεται στο 11%, το 2019.

Η αξία της Hermès ανέρχεται στα 17,92 δισ. δολάρια, με το ρυθμό ανάπτυξης να βρίσκεται στο 9%, το 2019.

Η αξία της Gucci ανέρχεται στα 15,94 δισ. δολάρια, με το ρυθμό ανάπτυξης να βρίσκεται στο 23%. Πρόκειται για την εταιρεία πολυτελών ειδών με το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης το 2019.

Η αξία της Cartier ανέρχεται στα 8,19 δισ. δολάρια, με το ρυθμό ανάπτυξης να βρίσκεται στο 7% το 2019.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.