Ελληνικό ελαιόλαδο στην πρώτη θέση διεθνούς διαγωνισμού στην Αργεντινή (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνικό ελαιόλαδο στην πρώτη θέση διεθνούς διαγωνισμού στην Αργεντινή (vid)
To ελαιόλαδο «Ωλεώαστρων» παράγεται στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Την αγορά της Λατινικής Αμερικής κερδίζει το ελληνικό gourmet ελαιόλαδο «Ωλεώαστρων», το οποίο πρόσφατα έλαβε διεθνή διάκριση στο διαγωνισμό Olivinus, την πρώτη που αποδίδεται σε ελληνική εταιρεία για τη συγκεκριμένη κατηγορία στον διαγωνισμό.

To ελαιόλαδο «Ωλεώαστρων» παράγεται στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην Σπάρτη Λακωνίας, σε μια κυρίαρχη περιοχή ελαιοκαλλιέργειας, η οποία φημίζεται για τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον της (ΠΓΕ - Προστατευόμενη Γεωργραφική Ένδειξη).

H εταιρεία έλαβε μέρος στο διεθνή διαγωνισμό Olivinus 2019 που πραγματοποιήθηκε στην Μεντόζα της Αργεντινής το Σεπτέμβριο, με συμμετοχές 194 εταιρειών ελαιολάδου, από 18 ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου. Αποτελεί έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδων παγκοσμίως, έχοντας πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας, πράγμα που αποδεικνύεται από την βαθμολογία 9 / 10 που του έχει δοθεί από το διεθνές σύστημα κατάταξης EVOO World Ranking.

Αποτελεί τον πλέον σημαντικό διαγωνισμό της Λατινικής Αμερικής και γενικότερα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου.

Η ελληνική εταιρεία κατάφερε να διακριθεί παρά το γεγονός ότι τα ελαιόλαδα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου είναι φρέσκα, σχεδόν λίγων ημερών, σε σχέση με τα αντίστοιχα ελληνικά που είναι σχεδόν ενός έτους από την παραγωγή τους.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμμετείχαν με 8 ελαιόλαδα τους συνολικά, και τιμήθηκαν με 8 μεγάλες διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, πέντε ελαιόλαδα βραβεύτηκαν με την πολύ υψηλή και τιμητική διάκριση του GRAND PRESTIGE ΧΡΥΣΟΥ βραβείου, ενώ τρία ελαιόλαδα έλαβαν την διάκριση του ORO - ΧΡΥΣΟΥ βραβείου.

Τα 8 ελαιόλαδα που είχαν ήδη βραβευθεί είναι:

-ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ
-GEMSTONE
-ENIGMA
-ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ
-ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ
-ΦΥΛΛΙΚΟΝ
-ΑΡΜΟΝΙΑ
-ENSTAGMA

Οι παγκόσμιες βραβεύσεις αυτές συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 128 βραβεύσεων σε όλο τον κόσμο, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, ένα αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider