Μάστιγα η παραοικονομία για τα κέντρα ξένων γλωσσών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάστιγα η παραοικονομία για τα κέντρα ξένων γλωσσών
«Αν και νόμιμες επιχειρήσεις με τεράστιο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, συνεχίζουμε να οδηγούμαστε σε λουκέτο» τονίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Europalso).

Μείζον πρόβλημα αποτελούν για τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών τα «μαύρα» ιδιαίτερα μαθήματα και τα παράνομα οικοδιδασκαλεία, τα οποία όπως λένε «μαστίζουν τον κλάδο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης».

«Την ίδια στιγμή που οι ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ως μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, φορολογούνται, καταβάλλουν τις εισφορές τους, πληρούν αυστηρές κτηριολογικές προϋποθέσεις και μέτρα ασφαλείας ενώ υπομένουν, ταυτόχρονα, και πιεστικούς ελέγχους από τους αρμόδιους φορείς, τα παράνομα οικοδιδασκαλεία και τα μαύρα ιδιαίτερα δρουν ανεξέλεγκτα, σε συνθήκες πλήρως αθέμιτου ανταγωνισμού και χωρίς να αποφέρουν το παραμικρό έσοδο στο κράτος» τονίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Europalso).

Όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια έχει απευθυνθεί σε όλες τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.

«Αν και νόμιμες επιχειρήσεις με τεράστιο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, συνεχίζουμε να οδηγούμαστε σε λουκέτο» προσθέτει.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών ζητά από τις αρμόδιες αρχές της κυβέρνησης μια σειρά από παρεμβάσεις, όπως:

  • Οι εξεταστικοί φορείς, προκειμένου να εγγράψουν υποψηφίους σε εξετάσεις γλωσσομάθειας, να ζητούν ελάχιστη υποχρέωση παρακολούθησης μαθημάτων ξένης γλώσσας σε Κέντρο Ξένων Γλωσσών. Με εξαίρεση, τους υποψηφίους που εγγράφονται στις εξετάσεις του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας μέσω των δημόσιων σχολείων.
  • Nα απαιτείται υποχρεωτικά από όλους τους εξεταστικούς φορείς, ο Α.Φ.Μ. και ο κωδικός ΕΟΠΠΕΠ του κέντρου ξένων γλωσσών ή του οικοδιδάσκαλου για να μπορεί να λαμβάνει μέρος ο υποψήφιος σε εξετάσεις γλωσσομάθειας.
  • Να θεσπιστούν ποινές (π.χ. άρση άδειας ή επιβολή χρηματικού προστίμου) για κατ’ οίκον διδασκάλους για τους οποίους προκύπτει από διασταύρωση στοιχείων ότι αποκρύπτουν έσοδα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
  • Να προβλεφθούν κίνητρα απαίτησης αποδείξεων από τους γονείς για τα μαθήματα ξένης γλώσσας των παιδιών τους (π.χ. έκπτωση φόρου ειδικά για αυτά τα έξοδα).
  • Να ελεγχθούν όλες οι διαδικτυακές διαφημιστικές σελίδες καθηγητών ιδιαιτέρων μαθημάτων ξένων γλωσσών από αρμόδια υπηρεσία.

Παράλληλα καλούν τις αρμόδιες αρχές να προβούν άμεσα σε ρυθμίσεις και νομοθετικές διατάξεις που θα προστατεύσουν τα νόμιμα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και θα οδηγήσουν στην πάταξη της τεράστιας φοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής των παράνομων οικοδιδασκαλείων και των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider