Επιχειρήσεις
07-07-2019 | 09:41

Hoare: Αυτή η δυναστεία είναι παλιότερη ακόμα και από τους Rothschilds

Μοιράσου το
Hoare: Αυτή η δυναστεία είναι παλιότερη ακόμα και από τους Rothschilds

Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν «παλιά χρήματα», «πολύ παλιά χρήματα» και η C. Hoare & Co.

Η αρχή για τη βρετανική τραπεζική δυναστεία Hoare έγινε το μακρινό 1672 από τον Ρίτσαρντ Χόαρ με «πελατεία» ανθρώπους όπως ο ποιητής λόρδος Βύρωνας και η διάσημη συγγραφέας Τζέιν Όστιν.

Αυτό σημαίνει πως η ιστορία της «μικρής» βρετανικής τράπεζας ξεκινά σχεδόν 100 χρόνια νωρίτερα από την πανίσχρη Rothschild.

Μετά από περισσότερους από 3 αιώνες συνεχούς λειτουργίας, η ίδια οικογένεια παραμένει στις ηγετικές θέσεις της τράπεζας και «ελέγχει» περισσότερα από 4,4 δισ. λίρες Αγγλίας, (5,5 δισ. δολάρια) σε καταθέσεις, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ένας μέσος πελάτης χρειάζεται περίπου 5 εκατ. λίρες Αγγλίας για να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στην Hoare.

«Το να συνεργαστεί κανείς μαζί μας είναι σίγουρα πιο 'ακριβό' από άλλα τραπεζικά ιδρύματα, όμως οι πελάτες μας πιστεύουν πως παίρνουν την αξία των χρημάτων τους πίσω, χάρη στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά η Μπέλα Χόαρ, στέλεχος της εταιρείας και μέλος της οικογένειας.

Ο συντηρητικός τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται τις καταθέσεις της τράπεζας απέδωσε. Όταν κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης άλλες τράπεζες «χτυπήθηκαν», η Hoare παρέμεινε «σταθερή» και «ασφαλής» επιλογή.

Οι περιουσίες των στελεχών, που αποτελείται κυρίως από μέλη της οικογένειας, σύμφωνα με το Bloomberg, λέγεται πως ξεπερνούν τα 370 εκατ. λίρες Αγγλίας, τοποθετώντας την οικογένεια ανάμεσα στις πλουσιότερες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τον Μάρτιο η τράπεζα άνοιξε το πρώτο της υποκατάστημα εκτός Λονδίνου. Τα γραφεία βρίσκονται στο Κέιμπριτζ με στόχο να εξυπηρετήσει καλύτερα τους ήδη υπάρχοντες πελάτες αλλά και να προσελκύσει νέους επιχειρηματίες.

Πριν ξεκινήσει η αρίθμηση των δρόμων, οι επιχειρήσεις είχαν ειδικά σήματα στην ταμπέλα τους για να ξεχωρίζουν. Τότε ο Ρίτσαρντ Χόαρ ξεκίνησε την επιχείρηση του, υπό το σήμα του χρυσού μπουκαλιού και εξελίχθηκε σε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην πολιτική, ενώ απέκτησε και τον τίτλο του ιππότη από την βασίλισσα Άννα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.