Παπαστράτος: Εφαρμόζουμε 7ημερη λειτουργία, όχι 7ημερη εργασία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαστράτος: Εφαρμόζουμε 7ημερη λειτουργία, όχι 7ημερη εργασία
Όσοι εργαζόμενοι της εταιρείας συμφώνησαν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο μοντέλο εργασίας εξασφάλισαν 18 επιπλέον ημέρες άδειας, που προστίθενται στις 27 ημέρες της κανονικής άδειας, εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, Ιάκωβος Καργαρώτος.

«Εφαρμόζουμε 7ημερη λειτουργία και όχι 7ημερη εργασία», δηλώνει η πλευρά της εταιρείας Παπαστράτος, παίρνοντας θέση στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει το τελευταίο 24ωρο περί 7ήμερης εργασίας και έχει ανεβάσει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

«Η συμφωνία με τους εργαζόμενους αφορούσε στην 7ήμερη αδιάλειπτη λειτουργία του εργοστασίου και όχι της εργασίας των ανθρώπων μας», εξήγησε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος Ιάκωβος Καργαρώτος, μιλώντας σε εκδήλωση.

Όπως πρόσθεσε «η συμφωνία με τους εργαζομένους βασίστηκε σε ένα πρωτοποριακό μοντέλο βαρδιών, που περιλαμβάνει σημαντικά οφέλη για τους εργαζόμενους», ενώ επισήμανε ακόμη ότι «όσοι εργαζόμενοι της εταιρείας συμφώνησαν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο μοντέλο εξασφάλισαν 18 επιπλέον ημέρες άδειας, που προστίθενται στις 27 ημέρες της κανονικής άδειας». «Αυτό συμβαίνει διότι οι βάρδιες που έχουν συμφωνηθεί περιλαμβάνουν 4 ημέρες εργασίας και 2 ημέρες ρεπό», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα επτά μέρες την εβδομάδα. Και θα πει ακόμη περισσότερα μέχρι τις 26 Μαΐου για να αποφύγει τη συντριβή του», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης. «Την ώρα που κόβει την 12η σύνταξη με τη μείωση του αφορολόγητου, βαφτίζει 13η σύνταξη ένα προεκλογικό επίδομα. Η ΝΔ θα ενισχύσει το πραγματικό εισόδημα των συνταξιούχων στους οποίους ο κ. Τσίπρας έκοψε ακόμη και το ΕΚΑΣ», τονίζει ως προς τη «13η σύνταξη».

«Σε ό,τι αφορά την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν 7ήμερης εργασίας, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που αναφέρθηκα δουλεύουν κανονικά πενθήμερο και αντί 40 ώρες την εβδομάδα, 37 με καλύτερες απολαβές. Είναι τόσο απελπισμένα ψεύτης ο κ. Τσίπρας που καταγγέλλει μια σύμβαση που η δική του κυβέρνησή ενέκρινε, σε μια εταιρεία που ο ίδιος επισκέφθηκε», τονίζει, ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider