Tencent: Εκδίδει ομόλογα αξίας 6 δισ. δολαρίων - Η μεγαλύτερη πώληση για το 2019 στην Ασία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tencent: Εκδίδει ομόλογα αξίας 6 δισ. δολαρίων - Η μεγαλύτερη πώληση για το 2019 στην Ασία
Τα χρεόγραφα πιθανότατα να εκδοθούν στις 11 Απριλίου, και αναμένεται να φέρουν στην Tencent, έσοδα ύψους 5,98 δισ. δολαρίων.

Την έκδοση ομολόγων αξίας 6 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε την Τρίτη ο τεχνολογικός κολοσσός της Κίνας, Tencent.

Σύμφωνα με τα CNBC, τα χρεόγραφα πιθανότατα να εκδοθούν στις 11 Απριλίου, και αναμένεται να φέρουν στην εταιρεία, έσοδα ύψους 5,98 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, τα στοιχεία του Refinitiv δείχνουν πως η πώληση της Tencent ήταν η μεγαλύτερη που σημειώθηκε στην Ασία, αυτή τη χρονιά, όπως αναφέρει το Reuters.

Τη Δευτέρα, η κινεζική εταιρεία σημείωσε ότι είχε αυξήσει το παγκόσμιο πρόγραμμα προσφοράς ομολόγων από 10 δισ. δολάρια σε 20 δισ. δολάρια, ενώ πρότεινε να διεξαγάγει και διεθνή προσφορά, χωρίς όμως να διευκρινήσει το μέγεθος.

Να σημειώσουμε πως η εταιρεία είχε μια δύσκολη χρονιά, από τη στιγμή που η κυβέρνηση της Κίνας ανέστειλε τις εγκρίσεις νέων video games, στις αρχές του 2018. Κυρίως, επειδή τα βίντεο-παιχνίδια αποτελούν ένα τεράστιο κομμάτι του χαρτοφυλακίου της Tencent και το πάγωμα των εγκρίσεων έφερε απώλειες που ξεπέρασαν τα 127 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, η Κίνα ενέκρινε την επανέναρξη των εγκρίσεων των παιχνιδιών τον περασμένο Δεκέμβριο, και από τότε οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι πάνω από 19%, σε σύγκριση από έτος σε έτος.

Μάλιστα, την Τρίτη, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν μια νέα παρτίδα παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένου ενός τίτλου «Game of Thrones» που θα διανείμει η Tencent.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider